anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Whatsapp vs. Telegram

TheSpecialist
Maestru

Au fost câteva discuții recent despre faptul ca WhatsApp va introduce reclame în aplicație, lucru care nu convine utilizatorilor, evident. În astfel de situații atenția noastră se îndreaptă și spre alte aplicații asemănătoare. Iată una dintre ele pe care eu personal o folosesc de câteva luni bune și pare destul de promițătoare :

 

Aplicaţia Telegram a fost lansată în 2013 de Nikolai şi Pavel Durov, care fondaseră VK, o platformă din Rusia. Ce oferă aceasta aplicație? 

 

1. Stocare nelimitată pe server

Telegram asigură stocare nelimitată. Acest lucru însemnează toate mesajele text, fişierele media, imaginile şi documentele media vor fi salvate pe cloud.

De asemenea, poţi să te deconectezi şi autentifici din nou de nenumărate ori, de pe orice dispozitive, chiar şi simultan, fără a pierde date, deci nu trebuie să îţi faci griji cu privire la backup şi recuperare.

În plus, poţi vedea sesiunile active şi poţi vedea pe ce dispozitive eşti conectat în acel moment. Datorită acestui lucru, poţi descărca orice fişier,,, oricând, oriunde.

 

2. Compresia fişierelor

Utilizatorii pot trimite fişierele fie în varianta comprimată, fie în cea necomprimată.

 

3. Numărul de membri pe care îi poţi adăuga într-un grup 

O capacitate de grup normală în Telegram este de 200. Dar când se ajunge la aceasta, Grupul se transformă într-un Super Grup cu o capacitate de 5000. (Un Super Grup are mai multe opţiuni decât un Grup Normal.)

 

4. Numele de utilizator

Poţi comunica cu oricine pe Telegram chiar dacă nu ai numărul salvat. Acest lucru asigură confidenţialitatea utilizatorului.

 

5. Canalele

Un canal este asemănător cu grupurile, deci poate găzdui un număr nelimitat de membri. Creatorul canalului poate decide cine poate posta şi ce membri pot vedea postările.

 

6. Disponibil pe mai multe platforme

Telegram este disponibil pentru Android, ios, Windows phone, Windows PC, Mac OS, Linux OS şi chiar prin orice browser.

 

7. Chatul secret

Chatul secret este un fel de chat criptat pe care îl poţi seta să se auto distrugă la o anumită dată când mesajele vor fi şterse automat.

 

8. Roboţii automaţi

Este un program care se bazează pe AI şi învăţarea automată la un nivel mic. Poate îndeplini diverse sarcini. De exemplu, un bot de imagine poate găsi imagini doar prin intermediul numelui persoanei respective.

Există mai multe tipuri de roboţi, dar cei mai folosiţi sunt cel de imagine, de stickere şi gif-uri.

 

9. Apeluri vocale

Cea mai recentă versiune de Telegram acceptă apeluri vocale.

 

10. Poţi trimite orice fel de fişier

Utilizatorii pot trimite orice fel de fişier prin Telegram. Whatsapp limitează fişierele video, imaginile şi tipul de documente. Acest lucru nu este plăcut pentru utilizatorii fideli aplicaţiilor de acest tip. Sursa:ZiarulNational.md

 

Singurul minus pe care îl vad eu, deocamdată, este lipsa apelului video, dar sunt convins ca se va face ceva și în acest sens.

14 Răspunsuri 14

Jay
Campion certificat
Eu folosesc Telegram de câteva luni, dar nu a fost o alegere, am fost adaugata într-un grup. Am inteles ca prin Telegram nu se salvează automat in telefon ce trimiți, poze, video, iar prin Whatsapp, da. Nu am avut timp sa aprofundez studiul aplicației, să văd tot ce stie sa faca. La prima vedere mi s-a părut că seamana cu whatsapp si cam atat. Pare sa castige teren fata de alte aplicatii care n-au rezistat si au incetat sa mai fie imbunatatite si apoi lasate de izbeliste. Introducerea reclamelor, probabil, va fi ca si la youtube sau yahoo, vrei uz gratis suporți reclame, nu vrei reclame, plătești sa folosesti. Asa fac toti, te atrag si, cand ajung mari, te pun sa plătești :)))) E interesant că te poți conecta de pe mai multe dispozitive, la whatsapp te deconectează dupa cel anterior. Si pe whatsapp am grupuri fără a avea numerele tuturor salvate, însă cineva care le-a adaugat in grup presupun ca a trebuit sa le salveze in agenda telefonului. E tare asta cu chat-ul secret care se autodistruge, seamana a film cu Bond.. James Bond :))). Eu nu sunt pasionată de apeluri video, n-am folosit niciodata optiunea, deci pentru mine nu este un minus. Singurul minus pe care-l vad eu in privinta aplicatiilor, în general, este că-și bagă nasul in treburile tale.. deși, ti se spune ca nu 😄

Romeo_
Senior certificat
Suna frumos sa fie putina concurenta intre ei pt a-i stimula sa ne ofere cat mai multe.Faza cu reclamele e suparatoare dar trebuie sa castige si ei din ceva daca tot ofera gratis.Cat despre faptul ca este facuta de rusi,gandul la hakeri care sunt si cate pot face ma cam înspaimanta(chiar daca ei sunt peste tot nu doar acolo).Nu am auzit pana acum de Telegram dar daca multimea foloseste si este multumita o sa ma dau dupa marea majoritate ( “oaia” din multime...de fapt “berbec”). ;)))

Anca07
#StarMember
Folosesc telegram de ceva vreme, pentru ca a inceput sa prinda teren. De asemeni, mai folosesc si line. Ce e drept nu e la fel de popular precum whatsapp, insa, daca acesta va putea fi folosit pe viitor contra cost, cu siguranta multi dintre noi vom folosi alternative ale acestor aplicatii. Telegram, este o aplicatie foarte faina, si in viitorul apropiat, se va mari numarul utilizatorilor, in detrimentul whatsapp.

TheSpecialist
Maestru
@Jay, apropos de YouTube, eu am rezolvat problema reclamelor instalând un apk hăcuit. Este același YouTube, doar ca nu mai are reclame și mai mult de atât funcționează și în background, ceea ce este un lucru superb!

imch
Cunoscător certificat
EU folosesc mult Whatsapp pentru a comunica cu parintii, care nu mai sunt la prima tinerete :-). Cu alte cuvinte, abia i-am invatat sa foloseasca aplicatia. Daca as trece la Telegram cred ca mi-as aprinde paie in cap... Sa vedem. Cu siguranta, daca nu vom mai putea rasufla de reclame, nu voi avea incotro.

Anonim
Neaplicabil
Din ce am înțeles, zvonul că WhatsApp va băga reclame nu e confirmat. Din păcate Telegram este folosit de puțini prieteni din lista mea de contacte. Mi-am adus aminte de Viber, l-am folosit acum mulți ani de zile.

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver
Dintre cele două, eu folosesc doar Wathapp momentan.

RafaHelper
#StarMember
Salut @The Special List, ‏‏‎ ‎ Ar trebui mentionat faptul ca de curand Facebook a anuntat ca NU va introduce reclame in WhatsApp DEOCAMDATA. Inca nu folosesc Telegram, imi place ca are mai multe funtionalitati si aduce ceva nou cu fiecare actualizare, spre exemplu un mod intunecat pentru aplicatie a fost introdus cu mai multa vreme inainte, WhatsApp abia testeaza un Dark Mode in aplicatie. ‏‏‎ ‎ Cand se vor baga reclama in WhatsApp probabil voi trece pe Telegram.

Ascary
Campion certificat
Traim intr-o lume digitalizata. Mi-e dor sa primesc o scrisoare. Mi-e dor sa scriu una...

Jay
Campion certificat
@The Special List, nu stiam de aceasta varianta, eu am ascultat doar radio online si imi placea ca poti asculta si dupa ce iesi din aplicatie..

TheSpecialist
Maestru
Mie îmi place în mașină sa ascult de pe YouTube, dar în același timp vreau și Navigație, dacă merg la drum lung.

Ascary
Campion certificat
Pentru radio va recomand TuneIn Radio. Avantajul este ca puteti face cast cu orice dispozitiv audio-wireless din casă. Bineinteles sunetul ca si de pe Youtube dealtfel nu este calitativ. Spotify si Deezer detin suprematia in acest segment. _________ The special list,pentru youtube pe fundalul navigatiei poti folosi Youtube Premium. Gasesti apk-ul pe net daca nu vrei sa il upgradezi din aplicatia Youtube. Il poti instala prin Aptoide 🙂

TheSpecialist
Maestru
@Ascary, am instalat deja un YouTube pe telefon, free of everything, se comporta bine. Varianta aia premium, înglobata în waze e ok, dar aveam nevoie sa rămână în background pt orice aplicație. Deocamdată problema e rezolvata.

Miha_Z
#StarMember
Nu folosesc Telegram. Pentru mesaje transmise in cadrul diverselor grupuri de prieteni sau de la job folosesc WhatsApp si Messenger. Ne-am obisnuit cu ele si nu cred ca vom trece la alta aplicatie. Doar daca reclamele de care spui ar ingreuna trimiterea mesajelor, iar la job "timpul costa bani" 🙂