anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Smart Wifi Orange vs. Telekom

Firefly
Cunoscător
De câteva zile apuc și eu sa ma uit la TV și ma înnebunește reclama celor de la Telekom cu Smart Wifi ul lor. Ce-i drept pare o chestie grozava și ma întrebam dacă și la Orange exista asa ceva?
Dacă Orange nu oferă asa ceva cred ca un astfel de produs poate 'fura' un număr destul de mare de clienți Orange, mai ales elevi de liceu sau studenți.
1 Soluţie acceptată‚

FaraUnID
Campion certificat
@Ce ai vazut tu in reclama Telekom nu este altceva decat un router wifi cu suport gsm. Adica introduci o cartela SIM in el pe care ai activat deja o optiune de internet, bagi jucaria in priza si ai internet. Pana si defunctul Zapp avea ceva asemanator inca de pe la inceputurile anilor 2000. Tin minte ca rulau o reclama cu niste studenti intr-o camera de camin, pana de curent iar ei continuau sa stea pe net pentru ca aveau nu-stiu-ce-modem portabil alimentat din portul USB din laptop. Ceva asemanator comercializa si Orange. 1. Huawei B525 4G Plus Fixed Flybox https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri/huawei-b525-4g-plus-fixed-flybox 2. Huawei B311 Fixed Flybox 4G https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri/huawei-b311-fixed-flybox-4g-white-cu-antena 3. Alcatel HH40V LTE Flybox https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri/alcatel-hh40v-lte-flybox 4. Huawei E5573B Airbox https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri/huawei-e5573b-airbox Ultimul este un hotspot wifi portabil, cu acumulator (nu necesita priza) si vad ca este sigurul ramas pe stoc, din cele prezentate aici. Repet, nimic special. Partajarea conexiunii la internet o poti face extrem de simplu si usor cu ajutorul unui smartphone de buget + o cartela SIM prepay avand o optiune internet prepay activa.

Vizualizare soluţie în postul original

92 Răspunsuri 92

Ascary
Campion certificat
Sper sa nu o mai faca. Oricum,vreau sa vad care-i treaba cu viteza si daca nu imi convine il returnez. Am facut comanda online (telefonic) asa ca parca am dreptul la retur in 14 zile.

Miha_Z
#StarMember
@Ascary acel antivirus Norton i-l genereaza automat aplicatia. 2 luni e gratis apoi e contra cost 0,60 cu posibilitatea ca respectivul client sa ceara desfiintarea lui. Daca nu esti multumit de calitatea produsului si a semnalului il poti returna in 14 zile, altfel te-ai ales cu un contract pe 2 ani. 🙂 Ai cerut acel "cub" din reclama contra cost cu 700 Roni, sau varianta gratis?

yahoo22
Junior
Am facut o cerere de renuntare serviciu la Orange pentru Home Net 4G, iar astazi am primit de la curier modemul ZTE de la Telekom si il folosesc deja de 3 ore. Nu exista comparatie, merge bine, nu exceleaza, dar MERGE! Am conectat desktopul prin cablu de router si nu prin wireless si viteza parca e si mai ok. Imi aduce aminte de vremurile bune ale Home Net 4G-ului :). Nu e o viteza extraordinara, dar pentru navigat pe net e ok, merge fluent, ceea ce nu se (mai) putea spune despre routerul TP-Link de la Orange. Routerul de la Orange l-am folosit exclusiv prin wireless. Voi conecta si un cablu la el de curiozitate ca sa vad daca voi observa o imbunatatire a situatiei. Asta ca tot mai am cateva zile pana se va opri de tot..

Ascary
Campion certificat
Gratis Miha evident 🙂 O-i fi cam dus dar nici chiar asa 🙂 Am zis,vad cu se comporta si daca n-am viteza,fiindca am nevoie macar de un 10 pe down si un 5 pe up,il returnez,dar sper sa mearga deoarece chiar as avea nevoie de el sa-l las aici (Slobozia-Ag) cand plec in Delta la primavara si iau netul 4G Orange cu mine. Orange merge excelent,nu am a ma plange de el nici in aceasta locatie nici la cea din Delta.Telekomul (daca merge ) este un " nice to have" in vreme ce Orange e "must to have" 🙂

Vio73
#StarMember
Cu 10 Mbps va merge și ăla în mod sigur. Înțeleg că mai ai de plată și chiria lunară a ruterului, care este 1 euro. Deci mai multe păcăleli!

Ascary
Campion certificat
De chirie nu stiam nimic. Azi cica vine curierul cu ruterul si contractul pe care sa-l semnez. Am sa ma uit in el si va anunt.

Ascary
Campion certificat
Intradevar are chirie 1 euroi pe luna. Am masurat viteza. Download 40 Mbs si upload 25 Mbs. 80 GB inclusi apoi scade viteza la 1,5 Mbs ceea ce este ok,pentru un streaming de 480p. L-am instalat intr-un minut. Am bagat SIM-ul si l-am bagat in priza apoi la retea am bagat parola care-i pe cutie. Am schimbat numele retelei si am personalizat parola. Am pus si un plan de date sa ma anunte cand ajung la 79GB. O alta pacaleala marca Telekom este routerul in sine. Nu este cubul acela negru din reclame. Este un router ZTE ce seamana cu Huaweiul B310 doar ca ZTE -ul are mai multe iesiri de retea,4 adica. In rest e ok,vad ca-i stabil. Am legat un Google Home speaker la el. L-am legat pe acesta fiindca speakerul sare imediat daca routerul pierde cat de putin semnalul. Vad ca pana acum nu a sarit. Mai vedem cum se comporta zilele urmatoare. In afara de pacaleala cu antivirusul,chiria si forma routerului totul e ok pana acum :)) Mari pacalici astia de la Telekom. In fine,daca e stabil restul nu mai conteaza ca doar nu tin routerul pe televizor de bibelou,dar nah,cubul arata mai futurist așa față de conserva asta :))

Ascary
Campion certificat
Miha Z, acum am inteles, cubul costa 700 de lei, iar eu am ales smart wifi varianta gratis dar cu chirie. Credeam ca la oricare din variante primeam cubul. 🙂 Daca aleg sa anulez antivirusul imi anuleaza si Telekom internetul nelimitat, afica acel 1,5 Mbs dupa terminarea traficului inclus. Pot folosi, dupa cum scrie in contract, internetul in continuare dupa terminarea traficului dar voi plati daca scot antivirisul :)) Asa ca lasa-l in plata domnului acolo, macar e nelimitat...cat de cat 🙂

Miha_Z
#StarMember
Exact @Ascary pentru acel cub se plateste 700. La varianta cu chirie se da ZTE sau TP LINK, in functie de ce au pe stoc. Nu am stiut ca daca se scoate antivirusul, nu va mai fi net nelimitat. M-ai facut curioasa si o sa citesc si eu contractul mai in amanunt. Astept sa mai vii cu opinii despre cum functioneaza.

Ascary
Campion certificat
Da, in contract scrie ca daca se dezactiveaza optiunea 2, adica aia cu antivirusul, nu mai beneficiez de bonusul Net nelimitat. Adica Netul nelimitat e la pachet cu antivirusul si e valabil toata perioada contractuala. Referitor la cub, da, era cool, insa 700 de lei... Asa cu un euro chirie ies mai ieftin in doi ani. Oricum, e solutie de avarie Telekomul, principalul ramane Netul 4G Orange care la mine are viteza dubla față de Smart wifi-ul magenta :))

Miha_Z
#StarMember
Oricum acest Smart Wi-fi este o solutie de compromis pentru zonele in care cei de la Telekom nu au posibilitatea de a oferi internet fix. Nu poti compara viteza de la internetul fix fiindca este net superioara fata de ce ofera acel internet mobil.

Ascary
Campion certificat
Da Miha insa eu nu am nici o varianta de internet prin fibra. Ma multumesc cu 4G.

Vio73
#StarMember
Să-l folosești cu plăcere! Era mult mai ok cel de la Orange, dar e alegerea ta. Da, are limitare la 1,5 Mbps după terminarea celor 80 GB. Și dacă ai consum mare , se merită. Eu nu consum niciodată mai mult de 50 GB (în rural).

Ascary
Campion certificat
Vio il folosesc si pe cel de la Orange bineinteles. Smartul este pentru atunci cand voi pleca,sa ramana echipamentele Smart Home legate la net. In Delta la Uzlina nu am ce face cu Telekomul fiindca nu are semnal deloc.Nici eu nu cred ca voi folosi toti cei 80 GB,tot asa,cam 40-50 GB lunar.

Vio73
#StarMember

Hai că încet, încet, măresc și cei de la Telekom prețurile. Le-au mărit de vreo 3 ori în decurs de un an și mai pun ceva de la 1 martie.

https://www.antena3.ro/economic/companii/telekom-romania-creste-preturile-incepand-cu-1-martie-2020-555806.html