la 14-08-2025 08:47 PM
Buna ziua am si eu o problema cu routerul prin cartela sim. Problema este asa de cand am placat de la mutusa mea efectiv netul meu merge extrem de greu mai ales la viteza de incarcare am sunat la servici clienti ca sa mut wifi in alta locatie ca asa au zis cei de la orange mereu cand schimbi locatia trebuie sa suni la servici clienti ca sa iti faca mutarea incat eu mai incarc videouri pe youtube am vazut ca ia greu sa incarce am crezut ca eteste problema de la youtube dar nu deoarce am facut test cu netul de la telefonul mobil care este in alta retea si a mers mult mai rapid. Am sunat la servici clienti in care au vazut ca merge greu si ia dat o resetare de locatie dar degeaba ca a tinut decat o zi dar viteza de incarare ere de 3Mb pe secunda Mam dus la magazin orange sa rezolv dar la fel a tinut cateva zile deoarece am viteza de incarcare mica [ o sa pun o poza cu viteza actuala] si totusi platesc 63 lei pentru net de mare viteza
15-08-2025 06:07 AM - editat 17-08-2025 07:23 AM
Salutare!
Nu poți să-l pui undeva, lângă un geam? Pentru că acesta funcționează pe bază de unde radio.În funcție de model, există și ceva antene prin magazinele Orange sau GSM, dar trebuie să fie compatibile, trebuie întrebat. Poți pune antena afară și trage firul înăuntru sau măcar pe geam ( sunt unele cu ventuză). Dar încearcă să pui routerul lângă geam sau unde e mai puțin obstrucționat, în primă fază. Nu are Orange ce să facă, pentru că ține de recepția care s-a obstrucționat, cum am explicat.
Am avut vreo 14 ani așa ceva și îl puneam și la etaj ( la țară) pentru a avea semnal mai bun. Deci pune-l cât mai sus posibil sau lângă un geam, dacă se poate cu vedere la antenă.
Baftă!
la 14-08-2025 09:53 PM
Salutare!
Ai încercat să vezi dacă sunt interferente? Wifi e pe 5Ghz? Telefoanele ce viteze au (pe Gsm, evident)?
15-08-2025 06:07 AM - editat 17-08-2025 07:23 AM
Salutare!
Nu poți să-l pui undeva, lângă un geam? Pentru că acesta funcționează pe bază de unde radio.În funcție de model, există și ceva antene prin magazinele Orange sau GSM, dar trebuie să fie compatibile, trebuie întrebat. Poți pune antena afară și trage firul înăuntru sau măcar pe geam ( sunt unele cu ventuză). Dar încearcă să pui routerul lângă geam sau unde e mai puțin obstrucționat, în primă fază. Nu are Orange ce să facă, pentru că ține de recepția care s-a obstrucționat, cum am explicat.
Am avut vreo 14 ani așa ceva și îl puneam și la etaj ( la țară) pentru a avea semnal mai bun. Deci pune-l cât mai sus posibil sau lângă un geam, dacă se poate cu vedere la antenă.
Baftă!
la 19-08-2025 10:51 AM
Salut! L-am pus lângă geam și merge puțin mai bine după o căutare pe internet router-ul care are cartela sim trebuie sa stea lângă geam pentru a avea semnal mai bun iar alea normale își ia semnalul din fibra optica. Pot sa spun ca merge mai bine adică un upload pe YouTube de 5 GB 1h30 deci e mai bine dat nu înțeleg de ce cei de Orange nu miau spus treaba asta
15-08-2025 06:23 AM - editat 15-08-2025 06:27 AM
Salutare!
Încearcă să muți routerul în diferite zone ale casei, lângă o fereastră (de preferat orientată spre direcția antenei Orange), la etaj sau cât mai sus posibil, pe partea casei cu cel mai bun semnal, ferit de pereți groși, obiecte metalice sau electrocasnice mari și testează viteza în fiecare poziție pentru a identifica locul cu cel mai bun semnal.
Daca noua adresa devine domiciliu permanent, verifica daca exista furnizori ce oferă servicii de internet fix in zona.
la 16-08-2025 08:09 AM
Salut! In ce localitate ești? Ai probleme cu viteza mereu, sau doar in anumite momente?
la 16-08-2025 05:50 PM
Salut, vreau sa va ajut, ați menționat că ați făcut un test cu alta cartela SIM din altă rețea. De obicei se modifică automat la secțiunea Profiluri, din meniul ruterului intrați la Setări retea-> Profiluri și setați Orange profil implicit.
Va funcționa apoi fara probleme.
Succes.
la 19-08-2025 09:43 AM
@Alexios2000, cum mai este situația? Te-au ajutat răspunsurile primite mai sus? Te așteptăm să revii cu mai multe detalii. Mulțumim.
la 19-08-2025 10:54 AM
Da ma ajutat răspunsurile de sus dar de ce cei de la Orange nu știu de aceasta chestie???
la 19-08-2025 10:59 AM
Mulțumim pentru confirmare.
Dacă ți-au fost de ajutor răspunsurile din Comunitate, îl poți marca pe cel mai bun ca soluție. În felul acesta îi vei ajuta și pe alți membri aflați într-o situație similară.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor