anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ultra WI-Fi 6 Mesh

Vio73
#StarMember & January's Problem Solver

 

O rețea mesh este un sistem interconectat de echipamente similare unui router, folosite pentru a crea o rețea Wi-Fi unică ce permite conexiuni extinse pe distanțe mai mari, prin pereți și alte obstacole care ar putea bloca semnalul Wi-Fi.

Aceste echipamente sunt conectate la internet, dar comunică și între ele pentru a oferi o conexiune rapidă, stabilă și robustă, indiferent din ce parte a locuinței te conectezi.

Sursa:

https://www.orange.ro/love/echipamente/mesh/

Iată că și Orange pune la punct ceea ce doreau mulți dintre utilizatori!

Pe mine nu mă interesează, dar pentru mulți poate fi util așa ceva.

Spor în alegerea soluției potrivite!

10 Răspunsuri 10

FLo1
#StarMember

Conceptul pare interesant, dar asemeni ție, cât și din lipsă de mai multe spații și pereți, și mie-mi este suficient routerul cu puterea care o are. Am văzut câteva modele similare și la unii operatori / comercianți.  Mulțumim. 

arsradu
#StarMember & 2023 Problem Solver

E foarte misto un sistem mesh. Trecerea de la un satelit la altul se face "seamless". Fara sa trebuiasca sa schimbi efectiv reteaua pe care esti. Cu toate astea...in functie de configuratia locuintei si de locul in care sunt pozitionati satelitii, pot creea si probleme. Pentru ca se intampla sa mai ramai "agatat" pe un satelit indepartat, in loc sa treaca pe cel mai apropiat. Tine mult de distanta si de configuratia locuintei, dupa cum ziceam.

Client Orange

Pololica
#StarMember

Mesh-ul isi arata utilitatea in spatii mari sau in multe camere.

Ca o recomandare (pentru cei interesati): ideal ar fi ca retelistica din casa sa fie de la acelasi producator intrucat configurarea setarilor (si compatibilitatile) vor fi la cote maxime.

Ioan-Dan
Junior

De astazi il am instalat, intr-un apartament - problema mea era -una din camere pe 5Ghz reteaua era inconstanta ia conectare iar pe reteua de 2,4Ghz download=ul era in jur de de 15Mbps. 

Dupa instalarea unui dispozitiv mesh(pe wi-fi, necablat) - in camera respectiva pe reteaua 5Ghz am constant 300 Mbps - pentru mine isi face foarte bine treaba. Abonamaentul este Fibra 2000 - am facut comanda pentru optiunea aceasta inainte de anuntarea noului abonament Fibra2300

Da, aceste două sunt problemele pe 5GHz: fie e instabilitatea conexiunii (pereți, mediu, distanță), fie device-urile "preferă" pe 2,4GHz că e mai stabilă și unele chiar nu știu conectivitate decât pe 2,4. De aceea trebuie facut rabat de multe ori de la viteză, pentru o conexiune fără probleme. 

Vio73
#StarMember & January's Problem Solver

Felicitări! Să ne ții la curent cum funcționează! 

 

Alex_ORO
Angajat Orange

Sambata vin colegii din teren pana la mine sa-mi instaleze mesh, si noul router de 2.5 care vine acum la pachet cu fibra 2300. Cand am citit ca toata viteza poate fi folosita si pe un singur dispozitiv, am sunat la 300 cat ai clipii din ochi 🙂

#WeLikeOurCustomers
In ❤️ with learning

Salutare.
Am primit azi echipamentul mesh wifi 6 și pot sa vă comunic că este o rețea foarte stabila și conexiunea mesh cu 3601 este bestiala. 
Viteza la mesh într-o camera îndepărtată 10m și două ziduri este de 250mb/s...foarte mulțumit. 
Bravo Orange! 

Salut, @RStef! Bun venit în Comunitate!

Ne bucurăm că ești mulțumit și îți mulțumim pentru feedback.

András
Junior entuziast

Salutare!

Recunosc ca nu am folosit niciodata echipamentele oferite de furnizori de internet, am dorit sa am control total si mai aveam si boala asta numita pasiune pentru tehnologie.
Prima data am avut contact cu retele de tip mesh, cand cei de la Ubiquiti au lansat gama Amplifi dedicat cosumatorilor obisnuiti (adica non-enterprise).
Produsele avand un pret rezonabil, in 2017 am achizitionat unul pentru uz personal si de atunci m-a servit fara probleme. Din cand in cand mai pica internetul (nu de la mine ci de la furnizor) si mereu ma amuza cand sun la ei si operatorul ma intreaba care model de router am si ce beculete sunt aprinse.
In fine, asa cum au spus si uni colegi mai inainte, perfomanta si fiabilitatea acestor retele depinde de configuratia facuta, si nu in ultimul rand de implementarea din echipamente (adica: protocoale suportate etc). Ba mai mult, degeaba ai suport "seamless" pe router daca clientul cu care te conectezi nu suporta protocoalele necesare. Desigur aceste mici incompatibilitati nu sunt observate de un utilizator obisnuit, dar adevarata placere de a folosi un atfel de sistem mesh este cand toate echipamentele (retea + clienti) sunt compatibile. Asa cum zic cei de la Apple la prezentarile lor, "it just works".
Felicitari celor cu curajul de a incerca un astfel de sistem, chiar si daca nu au o locuinta "mare". Utilitatea acestora nu rezuma doar la spatii mari.