la 05-02-2026 07:50 PM
Am un server de Linux (Debian Linux pe un desktop connectat la router-ul Orange).
Abonamentul este de fibra.
Am setat portul 443 deschis din firewall-ul routerului, am instalat certificatul SSL folosind serviciul Lets Encrypt.
Domeniul este https://documentele.duckdns.org/
Ideea este de a expune o biblioteca de documente proprii (povesti scrise de mine si prietenii mei) catre Internet.
Site-ul se deschide in LAN (pe laptop si mobil) dar nu si in afara acestui LAN.
Doresc sa il pot deschide si din afara retelei locale LAN.
05-02-2026 11:26 PM - editat 05-02-2026 11:58 PM
Cum verifici dacă ești pe DS-Lite? Simplu, ți-am zis, pe ONT, Internet > Status >
Te uiți la prima conexiune, 1_INTERNET_TR069_R_VID_35, dacă apare Versiunea IP IPv6, ești pe DS-Lite.
Să faci cerere pentru "ieșire din (DS-Lite)" trebuie doar să ridici receptorul de la un telefon fix. Glumesc, aia-i să ieși din Matrix.
Le scrii în MyOrange sau suni în callcenter și cauți prin meniuri cum să o convingi pe roboțică să-ți facă legătura la un operator.
Deschiderea portului pentru IPv6, deși nu este chiar greșit ce ai scris acolo, dacă se schimbă cumva prefixul alocat ție, trebuie să modifici regula de fiecare dată când se întâmplă.
O variantă ar fi să lași gol la IP Destinație, completezi doar porturile de destinație 443 / 443. Cu dezavantajul că tot ce are în rețea port 443 deschis pe IPv6 va fi accesibil din internet.
Port sursă iar nu este obligatoriu de completat, poți să lași liber.
Să poți pune Cloudflare în fața serverului tău trebuie să deții un domeniu, sau să cumperi prin ei unul.
la 07-02-2026 09:18 PM
Eu îi recomand Dual Stack sau dacă chiar vrea IP Fix poate cere și IP Fix, tot în Dual Stack rămâne doar că nu i se mai schimbă IP-ul IPv4 și prefixul IPv6 alocat.
Chiar și fără IP Fix dacă lease-urile sunt pentru 24 de ore sunt șanse să se schimbe foarte rar IP-ul și/sau prefixul IPv6.
După experiența personală cu trecerea în mod bridge a ZTE-ului F6605R, eu îi recomand sincer să nu ceară bridge, încă. Aștept o confirmare de la ei că au pus la punct treaba asta, încă mai au chestii de rezolvat, lipsește Managed flag din Router Advertisements, ONT-ul încă e în mod Router pentru IPv6...
Pentru un port forward pe IPv4 după trecerea în Dual Stack și un port deschis pe IPv6 se descurcă și ZTE-ul.
Nu i-am recomandat să rămână pe DS-Lite, ci doar ce poate seta până reușește să treacă în Dual Stack.
la 06-03-2026 06:32 PM
Am venit sa comunic solutia finala pe care am mers pentru a rezolva aceasta situatie.
Multumesc tuturor care au consumat din timpul lor pentru a ma ajuta cu aceste detalii tehnice.
Am platit Orange pentru IPv4 static.
Acum totul ruleaza normal.
https://documentele.duckdns.org/
O sa trec la configurarea unui server de Email pe langa cel de web.
Poate si FTP securizat.
Inca o data, multumesc tuturor pentru ajutor!
la 08-02-2026 02:13 AM
la 08-02-2026 02:17 AM
Din păcate la noi nu ofera niciun operator IPv6 prin date mobile, încă.
08-02-2026 01:48 AM - editat 08-02-2026 01:52 AM
Îmi corectez o afirmație falsă dintr-un răspuns de al meu, aveam uitată o setare pe resolver-ul local ca orice host din duckdns.org să-mi returneze doar IPv4, iar eu am specificat aici că nu aveai setat și IPv6 pe host-ul tău, deși mi-era ușor să testez prin alt resolver, îmi pare rău 🙂 Ce-am zis legat de IPv4 că este inutil momentan pe host și mai mult încurcă rămâne valabil.
la 12-02-2026 10:31 AM
Văd că ai reușit să primești IPv4, dar nu mai ai IPv6?
la 06-03-2026 06:54 PM
In final am mers pe IPv4 static contra cost.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor