anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

sevicii Gazduire Web, Reseller Hosting

praxis1999
Junior entuziast

Buna ziua tuturor.

Inca mai am Orange fix, tot vestitul Metronet. La sfarsitul lunii febr. am fost notificat ca Orange nu mai ofera servicii BeOnline, si Reseller WebHosting. Vestea buna, ca am oricum la dispozitie 31 zile pana la sfarsitul lunii martie, cand se va sterge Tot ( domain, emaluri etc). Dar daca sunt de treaba si comunic in cel putin 14 zile (nu stiu ce?) atunci pot sa fac o cerere de transfer a domainului care pare a fi proprietatea "lor". 

Adica, ei nu au nici o solutie, nici o idee, n-am decat sa gasesc un server pt Hosting, ei ofera numai  "business" si cel mai rapid internet.

Daca cineva are o idee, o sugestie?

Multumiri anticipate.

4 Răspunsuri 4

Viper
Cunoscător

Nu stiu exact cum funcționau acele servicii și ce aveai acolo sau ce domeniu, era cevadomeniu.ro sau cevadomeniu.orange.ro ?
De căutat server nu cred că este cazul, cauți o firmă care oferă servicii de găzduire web și pare de încredere.
Te uiți după un pachet care ți se potrivește la preț acceptabil, vezi dacă ai cu cine să te înțelegi telefonic să le explici despre ce e vorba și cel mai probabil te vor și ajuta să te și muți la ei.

praxis1999
Junior entuziast

A fost  un serviciu vechi furnizat de  Romtelecom /Telekom impreuna cu serv IP fix pe vremuri ( pe ISDN-DSL, modificat apoi pe  ADSL , ulterior pe fibra Metronet.  Registrarul era Romtelecom,  inregistra domain propriu gen cevadomeniu.ro, binenteles contra cost, care in vechea legislatie era domain propriu. Telekom-ul a fost  vandut la Orange, s-a schimbat intre timp si legisplatia in sensul ca  nu  ai domain propriu , numai drept de folosinta, si se asigura mentanenta de catre Registrar tot contra cost. Asa ca Orange a devenit si Registrar, si proprietar cu  de drepturi de detinator, eu fiind utilizator. Acum Orange nu mai are chef de gazduire web( BeOnline/ Reseller Hosting) asa ca la revedere gazduire. Numai net.

Sper ca am fost mai clar ca Djingo

Viper
Cunoscător

Daca vrei să păstrezi acel domeniu și ei aparent s-au oferit să garanteze transferul, o poți face în funcție de starea actuală a domeniului prin rotld sau printr-un nou registrar (recomandat unde alegi și găzduirea).

Dacă domeniul este înregistrat pe tine, urmezi procedura Transfer la Alt Registrar, dacă se schimbă și deținătorul acelui domeniu situația este puțin mai complicată, există procedura de Transfer Drept de Folosință care vine și cu un cost, data de expirare al acelui domeniu se va reseta în acest caz.

Sunt explicate pe scurt procedurile pe rotld. Transferul de conținut trebuie să te descurci. Sau .. ți-am zis, iei legătura cu o firmă care se ocupă cu așa ceva.

praxis1999
Junior entuziast

Ok, va fi varianta 2 , ca si webHosting :Clausweb e in zona. Pareri?