anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] viteza la 10% din capacitate

geofly
Junior entuziast

salut . 

proaspăt abonat orange de catv si internet . recunosc ca m-a vrăjit prețul mic si faptul ca primeam si netflix cadou, bașca si o tableta gratis.

insaaa netul e doar o jucarie. practic serviciile au denumirea de 2 giga pt ca viteza este de 300. niciodată nu am prins vuteza de mai mult de 400 si asta nu doar pe teste de viteza, ci pe descărcări normale de jocuri (xbox). descarca cu maxim 150 de mega. sa va mai zic de latente ? au latente mari chiar si la testele de viteza de pe serverele lor.

acum sunat de 3 ori la relații cu clienții iar ultima data mi s-a spus verde in fata "vreti sa renunțați ? asta va fo viteza si nimic mai mult ". macar a fost sincera doamna.

sunt in perioada de 30 de zile si probabil ca o sa renunt daca asa sta treaba. la voi tot asa merge? exista vreo speranța sa mearga mai bine ?

Mulțumesc 

1 Soluţie acceptată‚

Vio73
#StarMember

Salutare!

I-ai dat o resetare la ont din găurica aia din spate? Dispozitivele pe care încerci sunt compatibile cu vitezele alea? Te întreb pentru că și eu, dacă testez pe un laptop mai vechi sau pe un telefon ieftin, tot așa prind.

Dar pe dispozitive ok, pe un net de 1,8 Gbps, prind cam așa.

Vio73_0-1750246150805.jpeg

Vizualizare soluţie în postul original

26 Răspunsuri 26

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Din ce am văzut în comunitate, bube ar fi  la abonamentul de 2300 (sau la router, mai bine zis).

Cum ai făcut testele? Fir, wifi, servere de România? 

Legat de cele 30 de zile... Le ai în contract? Știu că sunt 14 zile și doar pentru contractele încheiate la distanță. 

geofly
Junior entuziast

testele le-am făcut pe fir,pe Wi Fi de pe telefon, tabletă și laptop și am prins cam aceleasi viteze . laptopul este intr-adevar mai vechi dar nu este o problemă , am avut si pe digi si nu au fost probleme . placa de rețea este gigabit , deci se ooate prinde și viteze mai mari. legat de perioada de proba , în contract scrie 30 de zile de proba bu 14. 

Ai acces la interfata web a routerului? La sora mea (vodafone, dupa o schimbare de contract si router Horizon branduit UPC cu unul nou branduit Vodafone) nu putea trece pe frecventele WiFi 5 (routerul ramanea doar in 2.4GHz, deci viteze destul de mici). Dupa configurare (nu a fost nevoie de apel la relatii clienti sau resetare) de prioritizare pe WiFi 5, totul merge snur (adica pe abonament de 500Mbps vitezele sunt pe la 400Mbps, fara de pana in 70-80Mbps pe frecventele 2.4GHz).

Stiu ca s-ar putea sa suna putin mai IT, dar poate e necesara o modificare a unei setari (cum ziceam, o prioritizare intre frecvente, sau e o limitare implicita in router). 

Totusi, testele sunt facute pe servere de Romania? Eventual selecteaza pe cel mai aproape de tine. De obicei, daca serverul nu e in primele 3 in SpeedTest, aleg manual pe primul si apoi las sa selecteze automat sa vad daca e vreo diferenta semnificativa.

Daca placile de retea (wifi si lan) sunt gigabit (nu 2.5Gbps), ar trebui sa prinzi spre 1Gbps (nu neaparat 1Gbps, dar aproape). 

PS: in timpul testelor, nu descarci ceva mare sau faci streaming, nu?

MihaiC99
Campion

Salut,

Ai incercat sa dai un reset routerului (zte6605)?

geofly
Junior entuziast

o să-l resetez când ajung acasă . vă țin la curent 

Vio73
#StarMember

Salutare!

I-ai dat o resetare la ont din găurica aia din spate? Dispozitivele pe care încerci sunt compatibile cu vitezele alea? Te întreb pentru că și eu, dacă testez pe un laptop mai vechi sau pe un telefon ieftin, tot așa prind.

Dar pe dispozitive ok, pe un net de 1,8 Gbps, prind cam așa.

Vio73_0-1750246150805.jpeg

geofly
Junior entuziast

am resetat si tot asa merge. am testat pana acum de pe un magic 7 lite pe wifi si de pe un laptop Acer mai vechi dar care are totuși un i5 si placa de rețea 10/100/1000

1000003278.jpg

Am și eu un laptop, care nu sare de 200-300 Mbps , iar el este i7.Deci nu știu ce să zic.

geofly
Junior entuziast

nu sare mai.mult de 300 pe wifi ma gândesc . ca pe fir ar trebui sa meargă 

Poți încerca și pe fir, da.

geofly
Junior entuziast

nuu. eu ma refeream la viteza dvs de internet ! ati prins 300 de mega pe fir sau pe wifi ? ma refer la echipamentul dvs mai vechi 

Prin wifi . Pe cablu, tot cam așa. Cu telefoane sau laptop performant, se schimbă treaba.

CO18
Explorator

Salutare! Încearcă și cu un laptop model mai nou si un alt telefon, eventual. Ideal ar fii sa incerci viteza prin cablu ethernet conectat la laptop. 

geofly
Junior entuziast

exact pe  cablu sunt vitezele astea. pe wifi e fix aceiași viteza si fix același ping(latenta )