anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Probleme Packet Loss

CatalinOvidiu
Junior

Salutare, de vreo 4 zile, vad ca sunt probleme la conexiunea de internet. Asa ca am facut cateva ping-uri din cmd spre google / youtube / cloudflare. Pakcet loss este de aproximativ 3-10%. Am facut sesizare si astept de 4 zile sa trimita pe cineva sa verifice echipament-ul, dar nu vad niciun semn sa vina.

intrebarea mea ar fi, mai sunt si altii care au problema asta? Sincer, nu stiu ce pot sa mai fac, tot am vorbit cu persoanele de la orange si tot au zis ca o sa trimita pe cineva, dar degeaba.

56 Răspunsuri 56

Viper
Cunoscător certificat

Incredibil de câtă insistență este nevoie din partea clienților să facă și ei verificări "pe bune".

Mă bucur că au reușit să rezolve totuși problema.

Curiozitate doar, te-a ajutat și WinMTR să le explici/arăți problema sau n-au prea ținut cont (să vadă că mingea e la ei? )

Să înțeleg că acum și vecinii au scăpat de probleme? datorită insistențelor tale? 😅

Nu cred ca WinMTR a ajutat foarte mult. Ping din cmd era suficient pentru a vedea problema. Pentru ca WinMTR sa fie util ar trebuii trimis rezultatele prin email, cred. E cam greu ca client sa vorbesti direct cu persoanele din IT-ul Orange.

Unii vecini au scapat, un alt vecin inca are probleme, dar din cate am inteles are probleme de mult timp si a sunat de vreo 30 de ori si nu au rezolvat. Nu stiu multe detalii de ce nu au rezolvat sau care e exact problema.

CatalinOvidiu
Junior

Revin cu un update la situatie. 

Din pacate nu cred ca o sa se rezolve problema vreodata. A venit tehnicieni de 2 ori la locatie. Am aratat tot ce se putea arata din partea mea ( test-uri de ping, winmtr, etc ). Apoi a sunat la dispeceratul orange si au zis ca la ei este ok, ca e posibil sa fie de la mine ( vreun echipamaent care face flood ). Am testat fiecare echipament in parte si fiecare au aceeasi problema.

Apoi, am sunat alti vecini sa ii intreb daca au probleme cu internet-ul. Au probleme si ei numai ca nu au facut reclamatii. 

Asta e, nu sunt solutii si cei de la Orange nu vor sa repare. Recomand sa va schimbati furnizorul, eu din pacate nu pot face asta, poate imi iau starlink.

Viper
Cunoscător certificat

Vezi ce inseamnă să aștepte lumea să se rezolve problemele de la sine? (legat de vecinii tăi care nu sunt deranjați suficient de calitatea proastă a serviciilor).

Reclamații după cum am scris mai sus.

După, și la ANPC.

Faceți toti.

Din pacate e destul de ireal ca toti clientii sa faca dupa cum ai mentionat mai sus. Eu unu am facut, daor solutii nu sunt, au dat vina pe echipamentul meu. Sunt persoane care nu sunt tehnice, deci nu o sa faca teste folosind Netograf sau WinMTR.

Viper
Cunoscător certificat

Nu este nevoie de WinMTR pentru trimiterea unei reclamații.

Netograf e la fel de simplu de folosit ca orice speedtest, cu diferența că rezultatele din Netograf sunt acceptate pentru a fi trimise în reclamație.

îți faci cont acolo, faci minimul de teste menționate conform termeni și condiții, preferabil când observi că sunt probleme grave, dai export la rezultate, atașezi rezultatele într-o reclamație și aia e.

Dacă faceți mai mulți, mai bine.

Am facut teste cu Netograf, din pacate nu reuseste sa prinda si packet loss, care este problema mea. Am dat teste in timp ce am observat packet loss si la ping imi zicea 5% loss, la Netograf 0%. Este bun pentru a vedea variatii de download/upload, dar nu prea e bun la packet loss

Viper
Cunoscător certificat

Și ce viteze obții? Se aproprie vreun test de viteza contractată? 

Da, nu am avut probleme cu viteaza. Problema mea este packet loss.

CatalinOvidiu_0-1780582888619.png

Viper
Cunoscător certificat

Packet loss implică și viteză mică. Acele rezultate trebuiesc trimise la Orange, din momentele când există si packet loss suficient să afecteze semnificativ și viteza. Dar dacă faci testele când rețeaua nu este în congestie .. degeaba.

Am facut testele in prezenta tehnicianului. Tehnicianul a sunat la departamentul IT de la Orange sa verifice sistemul. Orange a zis ca nu e de la ei, ci de la mine. Eu am verificat fiecare echipament in parte, fiecare are aceeasi problema. Am citit acel termin si conditii, nu am vazut unde as putea trimite rezultatele.

Viper
Cunoscător certificat

Ok, în ultima parte a textului preluat și de mine mai sus, se menționează așa:

[...] Clienții vor transmite Orange România, atașat reclamației,
în scris, prin mijloacele specificate în Procedura de soluționare a
reclamațiilor următoarele documente/date:
Export-ul măsurătorilor efectuate în intervalul reclamat, descărcat
din contul de utilizator Netograf în format csv sau pdf;
Datele de identificare ale Clientului;
Viteza de transfer reclamată, conform tehnologiei în care s-au
făcut măsurătorile. [...]

Căutăm documentul "Procedura privind soluționarea reclamațiilor" care se regăsește aici https://www.orange.ro/termeni-si-conditii sub prima secțiune (Contractul și condițiile de furnizare a serviciilor), la sfârșit.

Citim acel document, căutăm ce ne interesează:

În scris:
* Prin poștă,
[...] (poate nu e cazul să trimitem și plicuri, deși aș face și acest lucru dacă aș avea aceste probleme).
* Prin e-mail la adresa: reclamatii@orange.ro
* La adresa www.orange.ro/contact
* În secțiunea contactează-ne pe www.orange.ro/contul-meu