la 23-11-2023 08:58 PM
Salutare, am montat chiar astazi un abonament pentru Fibra 2300 cu echipament ZTE F6605R care este pus in bridge mode.
Echipamentul pe care il folosesc este un Ubiquity UDM SE Pro (capabil linistit de 10Gbps), si in acest moment folosesc 2 ISP-uri. Digi, si Orange (montat azi).
Observ niste mici probleme cand vine vorba de viteza dar si latenta serviciilor fibra orange.
Niste detalii despre fibra Orange 2300 din zona mea:
Speed test: Download de obicei intre 1100 si 1500, nu a trecut de 1500
Upload de obicei intre 800 si 900
Latenta mult mai mare vs digi
Niste detalii despre fibra Digi 1000 din zona mea, folosesc de >5 ani si este stabila.
Speed test: Download de obicei intre 800 si 1000
Upload de obicei intre 850 si 960
Din cate se poate observa, latenta este undeva de 4 ori mai mare prin fibra orange, comparativ cu fibra digi, de asemenea, viteza de 2300 este doar pe hartie momentan.
Stiu ca unii oameni pot sa se gandeasca ca, eh, la ce ai nevoie de mai mult de 100 mbps, dar pentru mine latenta si bandwidth-ul sunt destul de importante. Daca nu aveam nevoie de mai mult de 1Gbps, cel mai probabil nu ma strofocam sa iau fibra de la orange.
Sfaturi? Inca am 14 zile in care pot sa aleg daca pastrez abonamentul de la orange. Este posibil ca sa fi facut eu testele intr-o perioada de trafic inalt(?), sau pur si simplu infrastructura din zona mea nu este buna.
la 21-07-2025 01:30 PM
Ca idee, complet off topic, de vreo 2-3 zile fac teste pentru game streaming de la o adresa din Craiova pe fibra vs o adresa la 30 Km de craiova, tot pe fibra.
conexiunea intre cele doua adrese, ambele conectate la digi, este surprinzator de buna, si latența de 5-6ms intre cele doua. Doar, FIY :))
Deci practic fac game streaming de acasa unde am workstation-ul la tara, si pot sa ma joc shootere fara latența care poate fii simțita
la 08-10-2025 10:40 PM
Salutare.Din pacate nici in zioua de azi nu au rezolvat treaba cu pingul mare de 14-15ms ,la 2,3gbs .
Am mai abservat ca la 1gbs nu au aceasi problema..
Deci problema este la 2.3gbs !!!
Ai reusit sa faci ceva sa scazi pingul sau este de la echipamente sau care ar fi problema???
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor