la 16-12-2023 04:00 PM
salutare! mă poate ajuta și pe mine cineva? sunt la un jucător de pe piață cu internet și tv. bun toate bune! conectez cablul la laptop pentru navigare, totul bine! vitezele normale, etc! mă conectez cu același cablu la pc, și ce să vezi! downloadul este mai mic decât upload! care să fie problema? la adaptor de rețea, apar două conexiuni! las în capturi să vedeți și voi!
la 20-12-2023 11:38 AM
:)) Nu trebuie sa ai router de la Digi. Eu unul nu am. Si, sincer, nu stiu sa-ti spun de ce ar face o diferenta in cazul asta... Teoretic nu ar trebui. Sau nu vad de ce ar face o diferenta. Dar...se pare ca, in cazul tau, a facut o diferenta substantiala. :))
la 20-12-2023 12:58 PM
la 20-12-2023 02:52 PM
Aha, si ai incercat cumva si pe laptop cu routerul atasat? Vreo diferenta? Sau e la fel?
la 20-12-2023 04:05 PM
pe laptop este la fel. nu este diferență nici cu, și nici fără
la 20-12-2023 11:38 AM
Depinde de router, Radu. Pentru că dacă i se atașează un router cu limitare la 300Mbps sau nu are AX-ul aferent Gigabit.... atunci sigur viteza va fi influențată. Ca să nu pomenim de conexiunea multiplă (în acest caz) când viteza va suferi de un oarecare ”split”. 🙂
la 20-12-2023 11:41 AM
Asta da, clar! Dar in cazul lui Catalin, nu exista un router pe traseu. Conectarea sa facea (daca am inteles eu bine), direct din ONT, pe LAN. De ce ar face o diferenta conectarea prin router vs conectarea "pe direct" la ONT...asta nu inteleg.
De asemenea, binenteles ca in momentul in care ai mai multe aplicatii care trag din aceeasi banda, viteza se va imparti la fiecare.
Anyway, bine ca s-a rezolvat. :))
la 20-12-2023 11:52 AM
În ideea că nu există alt device intercalat pentru prelungire cablu (aka switch de exemplu), orice altă limitare mi se par a fi gestionate din setările conexiunii PPPOE. Deci acolo ar trebui ”aruncată” o geană. Revin eventual cu detalii spre seară (nu am acum condiții de verificare).
la 20-12-2023 12:06 PM
Da… dar daca ar fi asa, aceeasi limitare virtuala din Windows s-ar aplica in ambele cazuri, nu? Si cu router si fara. Cel putin eu asa am inteles.
@Catalin2345lsdv pentru confirmare, la penultimul test, ai folosit setarile de PPOE din windows sau cele de pe router?
la 20-12-2023 12:17 PM
Eu mă refeream că ”implicitul” din Windows ar putea să fie diferit de ”implicitul” routerului. Dar mai sigur verific acasă. De exemplu, routerul nu are nimic ca viteză sau alți parametrii de modificat la conexiunea PPPOE (ca intrare). Verific și Win-ul mai târziu, pentru că la job nu pot configura un PPPOE.
la 20-12-2023 11:04 PM
@arsradu: Nu ai pe PPPOE alte setări (viteză, ping, prioritizare etc) altceva decât user și pass, exact ca pe router. Credeam că interfața din windows (nu mi-o mai aminteam exact) are chestii mai avansate ale conexiunii.... dar nici poveste. În acest caz, consider că e ceva care poate fi din router chiar cu rol de amplificare / regularizare a fluxurilor (pachetelor) de date. Doar o părere....
la 18-12-2023 10:28 PM
Si eu am internet fix de la Digi. M-ati facut curios sa testez viteza. Si la mine uploadul e un pic mai mare decat downloadul: 514 Mbps la descarcare si 522 Mbps la incarcare. Oricum, pt ce-mi trebuie mie, sunt multumit de viteza.
la 19-12-2023 03:19 PM
salutare Adrian, astăzi sosește routerul. eu am doar un convertor de fibră! tu ai modem!
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor