anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

probleme conexiune pppoe digi

Catalin2345lsdv
Junior entuziast

salutare! mă poate ajuta și pe mine cineva? sunt la un jucător de pe piață cu internet și tv. bun toate bune! conectez cablul la laptop pentru navigare, totul bine! vitezele normale, etc! mă conectez cu același cablu la pc, și ce să vezi! downloadul este mai mic decât upload! care să fie problema? la adaptor de rețea, apar două conexiuni! las în capturi să vedeți și voi!

101 Răspunsuri 101

:)) Nu trebuie sa ai router de la Digi. Eu unul nu am. Si, sincer, nu stiu sa-ti spun de ce ar face o diferenta in cazul asta... Teoretic nu ar trebui. Sau nu vad de ce ar face o diferenta. Dar...se pare ca, in cazul tau, a facut o diferenta substantiala. :))

Client Orange

vitezele mari sunt pe pc, cu routerul anexat! singurul loc pe cablu când amatins viteză așa mare, a fost pe laptop. pe pc,doar cu routerul!

Aha, si ai incercat cumva si pe laptop cu routerul atasat? Vreo diferenta? Sau e la fel?

Client Orange

pe laptop este la fel. nu este diferență nici cu, și nici fără

Depinde de router, Radu. Pentru că dacă i se atașează un router cu limitare la 300Mbps sau nu are AX-ul aferent Gigabit.... atunci sigur viteza va fi influențată. Ca să nu pomenim de conexiunea multiplă (în acest caz) când viteza va suferi de un oarecare ”split”. 🙂

Dorești o Comunitate Orange mai bună? Marchează soluția întrebărilor inițiate de tine și apreciază răspunsurile care te-au ajutat!

arsradu
Fost #StarMember

Asta da, clar! Dar in cazul lui Catalin, nu exista un router pe traseu. Conectarea sa facea (daca am inteles eu bine), direct din ONT, pe LAN. De ce ar face o diferenta conectarea prin router vs conectarea "pe direct" la ONT...asta nu inteleg.

De asemenea, binenteles ca in momentul in care ai mai multe aplicatii care trag din aceeasi banda, viteza se va imparti la fiecare.

Anyway, bine ca s-a rezolvat. :))

Client Orange

În ideea că nu există alt device intercalat pentru prelungire cablu (aka switch de exemplu), orice altă limitare mi se par a fi gestionate din setările conexiunii PPPOE. Deci acolo ar trebui ”aruncată” o geană. Revin eventual cu detalii spre seară (nu am acum condiții de verificare).

Dorești o Comunitate Orange mai bună? Marchează soluția întrebărilor inițiate de tine și apreciază răspunsurile care te-au ajutat!

arsradu
Fost #StarMember

Da… dar daca ar fi asa, aceeasi limitare virtuala din Windows s-ar aplica in ambele cazuri, nu? Si cu router si fara. Cel putin eu asa am inteles. 

@Catalin2345lsdv pentru confirmare, la penultimul test, ai folosit setarile de PPOE din windows sau cele de pe router?

Client Orange

Eu mă refeream că ”implicitul” din Windows ar putea să fie diferit de ”implicitul” routerului. Dar mai sigur verific acasă. De exemplu, routerul nu are nimic ca viteză sau alți parametrii de modificat la conexiunea PPPOE (ca intrare). Verific și Win-ul mai târziu, pentru că la job nu pot configura un PPPOE.

FLo1
#StarMember

@arsradu: Nu ai pe PPPOE alte setări (viteză, ping, prioritizare etc) altceva decât user și pass, exact ca pe router. Credeam că interfața din windows (nu mi-o mai aminteam exact) are chestii mai avansate ale conexiunii.... dar nici poveste. În acest caz, consider că e ceva care poate fi din router chiar cu rol de amplificare / regularizare a fluxurilor (pachetelor) de date. Doar o părere.... 

Adrian_Adi1
Junior entuziast

Si eu am internet fix de la Digi. M-ati facut curios sa testez viteza. Si la mine uploadul e un pic mai mare decat downloadul: 514 Mbps la descarcare si 522 Mbps la incarcare. Oricum, pt ce-mi trebuie mie, sunt multumit de viteza.

salutare Adrian, astăzi sosește routerul. eu am doar un convertor de fibră! tu ai modem!