anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Parametrii PCP ZTE F6600R

MihaiF
Junior

Salutare , ma chinui de o saptamana si am vorbit de 3 ori cu suportul , parametrii PCP nu ofera un ip ( router ZTE F6600R) forwarding-ul este bine facut . Ideea e ca in extern (de pe hotspot sau alt ip din afara retelei locale) pot sa accesez portul insa din intern chiar daca il accesez prin 192.x.x.x sau prin ip-ul 90.x.x.x este de negasit , firewall-ul l-am si dezactivat din pc , de pe router si aceeasi problema , absolut neschimbat.. Am incercat sa gasesc online macar un manual de utilizare al routerului insa e ca si cum nu ar exista pana si pe site-ul ZTE. A mai intampinat cineva problema asta , se poate rezolva sau trebuie sa decurg la cupararea altui router? Sustin sa precizez , ip-ul la parametrii pcp ar trebuii sa mi-l dea automat , eu nu am cum sa il selectez sau editez , prin telefon cei de la suport au spus ca nu ofera suport pentru port forwarding desi problema mie imi pare a nu fi de la forward ci de la altceva..

1 Soluţie acceptată‚

Salutare , scuze am uitat sa dau rezolvarea acestei probleme . Motivul problemei ar fi fost routerul , am facut urmatorii pasi : Am cerut un ip static , am cumparat un alt router si am cerut schimbarea pe modul bridge sa il folosesc pe cel personal insa routerul acesta nu se poate pune in modul bridge asa ca am cerut o schimbare a routerului cu un model Huawei (am fost programat a 2 a zi si toata conversatia a durat 5 minute ajutat de domnul de la support pe chat + m-a sunat) , a 2 a zi dupa schimbarea routerului am contactat support-ul pe chat si am cerut schimbarea in modul bridge (doamna de la support a intampinat niste "probleme de echipament" si am stat 2 ore prin redictionarea catre alti operatori pana si-a rezolvat problema) , dupa schimbarea in modul bridge am adaugat routerul personal si functioneaza perfect! Daca doresti sa rezolvi si tu aceasta problema iti sugerez sa urmezi si tu pasii facuti de mine si sa ai FOARTE MULTA rabdare

Vizualizare soluţie în postul original

17 Răspunsuri 17

arsradu
#StarMember & 2023 Problem Solver

Salut Mihai,

Din pacate nu te pot ajuta punctual cu problema ta, pentru ca nu am routerul respectiv in posesie. Si, dupa cum ai observat si tu, manualul de utilizare pentru acel model pare sa fie imposibil de gasit online. Asa ca ma gandeam: acel router nu a venit in cutie? Daca da, nu exista cumva un manual tiparit acolo?

Client Orange

In cutie are doar o  *brosura* de conformitate , pentru ca nici nu scrie si nici nu pot sa ii spun "certificat"

FLo1
#StarMember

@MihaiF: Problema e simplă și valabilă la orice model de router. Pentru că orice device are nevoie de un IP (pe care și-l ia automat sau i-l aloci manual), în LAN-ul propriu nu ai nevoie de port. Accesezi device-ul doar prin simpla adresă de IP, fără port. Recomandare: Dacă știi IP-ul, verifică un ”ping” din <Command Prompt> la acel IP. Sau sunt aplicații de scanare a IP-urilor din rețea, dacă vrei să vezi ce IP-uri sunt alocate și ocupate ”LIVE”.

Pe de altă parte, vezi să nu existe vreun conflict, adică un IP atribuit manual, dar ocupat de un alt device din rețea. O scanare a IP-urilor te-ar clarifica inclusiv cărui device îi este alocată acea adresă de IP.

Și BTW: Păcălicii de la frontdesk sunt simpli povestitori, iar cei de pe tehnic nu sunt plătiți să stea la povești. Așa că nu vei găsi pe partea aceasta consultanță la Orange. Succes.

Da , este setat din functia dhcp , ruleaza perfect dupa cum am spus daca intru pe http://ip extern  de pe telefon (fiind pe date mobile) problema e ca nu ma lasa sa accesez ip extern cat si ip intern a device-ului in modul local.. Nu stiu , am fost abonat si la alte retele si nu am intampinat problema asta , am facut portforward inca dinainte ca routerele sa aiba aceasta functie , prin portmap-uri ,deci stiu cu ce se mananca . Iti multumesc pentru raspunsul tau si in continuare voi fi "geana" pe acest topic poate cumva se va sesiza cineva de la suport sa dea o privire si va ajuta (desii sunt 100% convins ca ar fi o problema de la ei..)

@MihaiF: Atât timp cât ești în LAN nu ai treabă cu IP extern, asta dacă și device-ul de pe care accsezi este în acel LAN. Dacă cele două (telefon și device) au aceiași sursă (routerul la tine) cu IP de forma 192.168.1.X (exemplu), cu X≠1, atunci trebuie să poți accesa camera sau dvr, sau nas...etc.

Vio73
#StarMember & January's Problem Solver

La mine merg camerele fără probleme, pe același ONT. Am sistem Hikvision!

Salut, MihaiF. Si eu ma confrunt cu aceasta problema, ai rezolvat cumva?

 

Salutare , scuze am uitat sa dau rezolvarea acestei probleme . Motivul problemei ar fi fost routerul , am facut urmatorii pasi : Am cerut un ip static , am cumparat un alt router si am cerut schimbarea pe modul bridge sa il folosesc pe cel personal insa routerul acesta nu se poate pune in modul bridge asa ca am cerut o schimbare a routerului cu un model Huawei (am fost programat a 2 a zi si toata conversatia a durat 5 minute ajutat de domnul de la support pe chat + m-a sunat) , a 2 a zi dupa schimbarea routerului am contactat support-ul pe chat si am cerut schimbarea in modul bridge (doamna de la support a intampinat niste "probleme de echipament" si am stat 2 ore prin redictionarea catre alti operatori pana si-a rezolvat problema) , dupa schimbarea in modul bridge am adaugat routerul personal si functioneaza perfect! Daca doresti sa rezolvi si tu aceasta problema iti sugerez sa urmezi si tu pasii facuti de mine si sa ai FOARTE MULTA rabdare

Salutare,

Sunt user de ZTE F6605R. Se poate da in mod bridge la urmatorul firmware intre TRM1 si TRM2. Eu mi-am setat un DMZ host si am dupa el proriul firewall Fortigate si merge probleme pe 2 provideri, master fiind orange. momentan folosesc acelasi workaround si am luat bineinteles si IPv4 static. Lucrand in industria IT&Telecom, cunosc f bine acest model, doar ca e un model cu un FW outdated,dar nu renunt la echipament pt ca modelul asta il au cu port de 2.5Gbps si doar asta poate atinge vitezele de max 2290Mbps cu 990/1002Mbps pe cablu pe un adaptor de 10G. ideea e ca pe wifi zboara la 950Mbps/ 950 simetric uneori si chiar aproape de 1Gbps simetric via WiFi 6E din AP-ul propriu.

 

Salutare, unde ai găsit noul firmware?

Mulțumesc

keriatti
Începător

Bună ziua. 

Problema este foarte simplă. "Chinezăreala" de ONT vine din fabrică cu porturile izolate! De exemplu dacă introduci pe LAN 1 un DVR, imprimantă sau orice alt device nu o să vezi pe celelalte porturi LAN 2 LAN 3 ... nici de pe wireless. Sunt izolate si SSID iurile de wireless. Cel de 2.4Ghz față de 5Ghz. După ce am pierdut 5 ore din viața ascultând melodiile de la "tehnic" și povestile fără rost problema a rămas. Utilizatorul nu are acces la aceste setări sau nici nu există aceste setari la firmwareul actual. Deci nu vă chinuiți că pierdeți ore prețioase din viața voastră. Este vorba de modelul ZXHN F6600R. Rezolvare: Treceți la concurență.... acolo măcar cu vai și cu chin ai șansa să găsești tehnicieni cu experiență care au terminat o școală de profil, nu youtube! LA MULȚI ANI!

Salut,

Din pacate am pierdut deja 5 ore din viata incercand sa rezolv aceasta izolare a porturilor.

Pot accesa imprimanta conectata wireless 2.4 de pe toate dispozitivele conectate tot asa, dar de pe PC conectat in LAN1 nici o sansa. Si din cauza asta nu poti accesa folderele sharuite intre laptop si PC.

Eu inca sper ca cei de la tehnic sa va postarea si sa ne ajute. Nu as vrea sa mai investesc si intr-un router wireless -> alta priza

Nu vine cu "porturile" izolate, ci cu IP-urile interne izolate. La mine s-a rezolvat cu update de firmware, unul care are functia IP isolation dezactivata. Acum se vad deviceurile din LAN intre ele si cu cele de pe WiFi.

https://comunitate.orange.ro/t5/echipamente-%C8%99i-set%C4%83ri/cand-se-va-rezolva-problema-cu-modul...

Ce a scris MihaiF in postarea initiala este cu totul altceva care nu are legatura cu ce ai scris tu. El vrea sa faca portforwarding de pe IP extern al routerului (WAN) la unul din clientii retelei LAN.

Din cate am inteles problema asta se rezolva cu cerere de IP fix. Cand la Internet->Status o sa arate un IPv4 in loc de IPv6, atunci o sa functioneze si functia de port forwarding.

Pitbullu
Începător

Azi mi-au schimbat si mie vechiul router cu un 6600R. Foloseam un streamer bluesound Node legat prin cablu ethernet. Prin routerul vechi functiona si prin cablu si wifi, perfect.  De cand cu acest zte, aplicatia streamerului nu imi vede streamerul decat prin wi fi. Cand il conectez la cablul ethernet pur si simplu imi dispare din aplicatie! 

Stie cineva cum mama naibii se poate seta pentru a imi putea folosi streamerul legat la internet prin cablu, asa cum recomanda si producatorul?

Multumesc.