anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Iti da orange teapa pe fata cu internet fibra 1800 Mbps ?

adrian_s
Începător
pe lângă faptul ca ar trebui sa faci o investiție de 1 - 2 k euro in scule ca sa beneficiezi de viteza aia fără bottleneck, pot sa pun pariu ca "routerul" oferit de orange nu are porturi de 2.5 gbps.
40 Răspunsuri 40

Vio73
#StarMember
Salutare! Dacă nu îți trebuie vitezele alea și nici nu ai ,,sculele" compatibile, nici nu cred că trebuie să te complici. Cred totuși că vei avea viteze mai mari, atât pe download, cât și pe upload decât la un abonament inferior. Fiecare decide ce și cum! O variantă de test ar fi achiziția online, cu drept de renunțare în 14 zile sau să ceri la instalare, dacă nu-ți convine, un pachet inferior. Succes!

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Poate n-ar mai considera-o nimeni "teapa" daca Orange si-ar pune (ca si in cazul celorlalte abonamente de altfel), MODELUL de router/ONT folosit, pe site, astfel incat sa putem vedea concret ce poate si ce nu poate duce. Pe mine unul ma scoate din sarite chestia asta. Adica, eu ce ar trebui sa fac ca si potential client? Sa-mi fac abonamentul, ca sa vad ce model e si daca nu-mi place inchid abonamentul? DE CE?! De ce trebuie sa fie totul atat de ineficient? Cand se poate pune foarte frumos modelul pe site. Poate nu e o informatie de interes pentru toata lumea, dar pentru pasionatii de tehnologie, chestiile astea conteaza, mult. Si nu vad de ce trebuie sa caut informatia asta in strafundurile internetului, cand se poate pune foarte frumos direct pe site. In fine. Ca sa raspund totusi la intrebare, daca e acelasi HG8247W5 de pana acum, da, nu are mai mult de 1000Mb/s. Cu chiu cu vai am reusit sa gasesc modelul intr-o pagina de help. https://www.orange.ro/help/cum-pot-schimba-numele-retelei-wi-fi-orange-daca-am-un-router-huawei-hg8247w5-internet-box-1000v2-15576 @Orange, pentru a preveni astfel de confuzii, puneti, va rog, modelul echipamentelor folosite pentru instalari, pe site, in sectiunea corespunzatoare fiecarui abonament pe care il comercializati.
Client Orange

Viocat
Senior certificat
Din cate am inteles este un router wifi6. Viteza aia o prinzi wifi nu pe ethernet. Pe ethernet e tot 1 giga

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Da, nu stiu ce sa zic. 🙂 Router-ul ala suporta maxim 802.11ac, ceea ce, daca nu ma insel, se califica pentru WiFi 5. WiFi 6 ar fi 802.11ax. De-aia zic ca ar fi foarte util sa stim exact ce model de router/ONT se foloseste aici. De asemenea, pe site-ul Orange (https://www.orange.ro/love/client-orange-fibra-2000-si-tv-esential) scrie ca acea viteza de max 1800 se aplica pe cablu, nu WiFi.
Client Orange

Salut, arsradu! Apreciem interesul tau si iti multumim pentru feedback-ul tau constructiv. Te asiguram ca mesajul tau a fost preluat si trimis colegilor din departamentul dedicat. Toate echipamentele pentru TV si internet utilizate in acest moment apar pe site-ul nostru aici: https://www.orange.ro/love/echipamente#internetfibra

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Mersi frumos, Orange Assistant. :) Din cate au putut sa vada ochii mei de vultur, ajutati binenteles si de cele doua lentile de la ochelari, modelul pare sa fie ceva foarte similar, daca nu chiar identic cu un HG8147X6. Care este intr-adevar capabil de WiFi 6 (are standardul 802.11ax). Dar pe LAN...din cate am putut eu sa vad, scoate in continuare maxim 1Gb/s. Deci...fie router-ul folosit de Orange este un model mai "jmeker", fie...e o problema pe undeva. Dar cine stie? Poate modelele comercializate de Orange au un omulet mic inauntru care impinge internetul de la spate sa mearga mai repede. :)) Glumesc, evident. 🙂 Pana nu avem concret un model anume, nu putem sa ne pronuntam exact. Plus ca, evident, va trebui sa duca si placa de retea a calculatorului/laptop-ului viteze de genul asta. Altfel, exact cum zicea si Adrian in postul initial, vei avea bottleneck pe traseu.
Client Orange

GXM
Junior entuziast
Salutare, Am trecut la internetul de 1800Mbps care de fapt e 1Gbps simetric iar ont-ul HG8147X6 care il moteaza are tot porturi de 1G si nu poti atinge viteza din oferta .Pe telefon nu ai cu cine discuta probabil ca stiu de gafa pe care au facuta cu cei 1.8G si nu vor sa comenteze.

Vio73
#StarMember

Pe telefonul Xiaomi mi 12 T pro și cu ONT ZTE, prind cam așa:

https://www.speedtest.net/my-result/a/8757178121

Emanu900
Explorator
Mai multe detalii aici; https://comunitate.orange.ro/questions/2925643-neclaritati-oferta-fibra-2000-1800-mbps-940-mbps-viteza-maxima-download-upload?new_answer=1

TMihai_
Junior
Salutare! Intr-adevar in reclama de pe site-ul Orange, ceea ce au promis cel putin acum doua luni in urma, ca pot oferi clientului, adica ,,Ai viteze de până la 1800 Mbps prin cablu și până la 940 Mbps prin Wi-Fi, plus putere mare de acoperire oriunde în casă" nu sa concretizat total in realitatea practica: 1800 Mbps PRIN CABLU, nu este adevarat cu routerul cu porturi Gigabit oferit! Pe un port de 1 Gbps NICIODATA nu poti avea asa ceva! Am primit din partea Orange Romania Comunications la instalare acum doua luni un model de router cu porturi Gigabit NU 2.5 Gbps! Simetric pe doua porturi LAN ai viteze bune pana in 950 Mbps limitate de porturile Gigabit dar in niciun caz PRIN CABLU, SPECIFIC DIN NOU, PRIN CABLU, nu am depasit 900 si ceva de Mbps. Era pe cale sa imi cumpar placa de retea 2.5 Gbps noroc ca am observat ce tip de router mi-au oferit. Faceam investitia degeaba. Desi in urma cu doua luni am facut cateva sesizari scrise si verbale la Orange, azi 1 septembrie 2022 se pare ca in reclama abonamentului ,,Fibra 2000" avem in continuare ,,pastrata" afirmatia cu ,,1800 Mbps prin cablu'! Daca la aceasta data (1 Septembrie 2022) Orange nu ofera routere cu porturi 2.5 Gbps pe LAN adica cablu, acea afirmatie cu ,,1800 Mbps prin cablu" este falsa si nu se poate atinge vreodata in practica cu routerul cu porturi de 1 Gbps!

Vio73
#StarMember
Eu, cu ont-ul ZTE, dar cu telefon mai slab ( Huawei P 30) și pe laptop cu placă de până la 1500 Mbps, am reușit să prind 1,4 Gbps.

Buna, despre ce ONT e vorba si ce setari ai folosit pentru a functiona direct pe fibra orange?

Este un ONT ZTE, pe care mi l-au instalat ei și așa îl folosesc. Nu am modificat mai nimic prin setări, pentru că își face treaba pentru ce-mi este necesar.

TMihai_
Junior
Eu la Orange Romania Comunications am primit acel router Huawei WiFi 6 cu porturi gigabit precum am specificat. Nu cunosc ce se ofera in prezent (1 septembrie 2022). Voi discuta cu operatorii Orange sa vad daca chiar au primit modele noi de routere cu cel putin un port de 2,5 Gbps pentru a face upgrade. Desi ma indoiesc sa fi primit asa ceva momentan.