anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Iti da orange teapa pe fata cu internet fibra 1800 Mbps ?

adrian_s
Începător
pe lângă faptul ca ar trebui sa faci o investiție de 1 - 2 k euro in scule ca sa beneficiezi de viteza aia fără bottleneck, pot sa pun pariu ca "routerul" oferit de orange nu are porturi de 2.5 gbps.
40 Răspunsuri 40

TMihai_
Junior
Lasa ca la noi ,,merge" si asa! In loc sa achizitioneze compania din start routere wifi 6 cu porturi LAN sau macar cu un port LAN de 2,5 Gbps pentru ,,Fibra 2000" IN SPECIAL pentru a sta in picioare practic afirmatia din reclama ,,1800 Mbps prin cablu", ne-au oferit, cel putin acum doua luni la Orange Romania Comunications routere precum am spus cu porturi LAN de 1 Gbps! Serviciul functioneaza ireprosabil, recunosc dar nu depasesti in teste 900 si ceva de Mbps limitat de router. Cel putin eu am fost atras de reclama de pe site, am facut upgrade de router iar ei s-au acoperit in contract cu afirmatia ,,pai da, ai pe doua porturi LAN simetrie" 1800! Deci, atentie, chiar trebuie sa citim cap coada contractele de abonament la providerii de servicii de telecomunicatii pentru ca...apar neintelegeri si pana la urma nemultumiri!

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver
@TMihai: Fiecare citește ce vrea (sau ce îi place). Eu din ”reclama” indicată de tine, citită pe ambele diagonale, concluzionez că o viteză pe care Orange ți-o va oferi la dld de 300Mbps se va încadra întotdeauna la o viteză ”normală”, ceea ce pe ei nu-i va obliga să-ți schimbe echipamente sau să facă intervenții în rețea. Deci așa cum scriai anterior ”chiar trebuie sa citim cap coada contractele de abonament la providerii de servicii de telecomunicatii pentru ca...apar neintelegeri si pana la urma nemultumiri”. 🙂

TMihai_
Junior
Cu tot respectul nu sunt de acord cu ceea ce ati afirmat. Nu, in totalitate. Intr-adevar, nu este un serviciu de banda garantata dar nu este corect sa afirmi ca oferi 1800 Mbps prin cablu, hai sa zicem un ,,best effort" cum spuneti dvs, dar macar un 1200 1400 in teste. Ce nu este clar? Iti ofera din start, in hardware routere cu teava limitata la 1Gbps PENTRU laudatul ,,FIBRA 2000"!

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver
@TMihai: Cum menționam anterior, fiecare citește ce dorește. Pentru mine ”până la 1800 Mbps” pentru mine înseamnă ceea ce explică și Orange în rândurile următoare: maxim, mai degrabă pe aproape, dar în nici un caz mai mult și eventual cu puțin.... noroc. În rest Orange se va agăța de acea remarcă din rândul următor intitulată ”viteză normală”. Explicație: Atât timp cât parametrii normali sunt îndepliniți, restul e.... marketing și noroc. Că prinde sau nu la unul sau altul.... e o altă poveste, nedetaliată aici pe acest topic (nu face plăcere Orange să discutăm substraturi de marketing, comunitatea fiind axată mai mult pe tehnic). LE: Cum se explică faptul că în unele cazuri la abonamente de peste 1000Mbps sunt oferite routere care nu sunt din gama ”gigabit”? Deci .... pardon. Trebuie doar să cunoști marfa, nu să admiri ambalajul.

Vio73
#StarMember
Aveți și voi dreptate, dar eu am avut într-o locație până de curând Digi ( cică de 300), iar pe petarda lor, care avea doar 2,4 ghz, prindeam cu mătănii, prin wifi, vreo 50-60Mbps. Când am instalat serviciul, mi-au spus vreo 2-3 persoane că nu am cum să nu prind minim 280 prin wifi Eu am ales de 300, dar unii dintre vecinii mei au ales de 1000 și mergea tot ca la mine. Când am predat echipamentul la Digi, prin luna mai și i-am reproșat domnului de acolo toate cele spuse mai sus, acesta mi-a spus că nu știu să fac teste de viteză. I-am arătat teste de viteză în telefon de la ei și de la Orange și mi-a spus că cine știe ce s-a întâmplat la mine.I-am spus că da, e telefonul portocaliu. Deci fiecare cu strategia lui!

arsradu
#StarMember
Mie tot nu mi-e clar cum ar trebui sa atingi viteza respectiva de 1800Mb/s. Cu doua cabluri? Si capetele unde le introduci daca tu ai un singur port? Stupida intrebare probabil. Dar nu prea inteleg treaba asta cu viteza cumulata de pe doua porturi LAN.
Client Orange

GXM
Junior entuziast
poti simultan descarca pe doua porturi 900M deci 900+900 = 1800 🙂

Vio73
#StarMember
Asta este valabil la Huawei, dar la ZTE merge foarte bine. Eu nu am dispozitive care să suporte mai mult.

GXM
Junior entuziast
sa inteleg ca ZTE are port de 2.5G ?

arsradu
#StarMember
Ai doua porturi in router. In calculator ai unul singur. Deci, sa inteleg ca iti trebuie si o placa de baza cu mai multe porturi LAN ca sa poti beneficia de asa ceva? Daca ai un singur port de 2.5Gb cum ar trebui sa folosesti cele doua cabluri? Sau exista si alte variante?
Client Orange

GXM
Junior entuziast
pe doua calculatore simultan

Vio73
#StarMember
Nu știu ce are. Pe telefon prind așa. Cel mai mult pe Huawei P 30. Nu am altul care sa duca mai mult.

arsradu
#StarMember
Pe doua calculatoare nu se imparte viteza la fiecare calculator (pe fiecare port in parte)? Cine foloseste doua calculatoare ca sa descarce mai repede? Si cum ar trebui sa folosesti doua calculatoare cand ai un singur lucru de descarcat?
Client Orange

GXM
Junior entuziast
pe port de UTP nu wifi

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver
Radule, deși ai menționat "un singur port" și un singur device, unii tot mai adună porturi și jucărele.... de parcă însumarea nu este clară. Totuși întrebarea era alta.