Salut,
Nu cred sa poti "opri" IPv6-le din router. Poti incerca la nivel de computer sa il dezactivezi, dar nu cred ca va face vreo diferenta.
Ai IPv4 rezervat de la Orange? Vii din infrastructura noua Orange sau ai fost client Telekom?
Poti pune niste capturi de ecran cu rezultatele testelor asa cum sunt ele acum? Pentru cateva servere relevante, lasa ping-ul sa ruleze mai mult (ex: ping 8.8.8.8 -t) si oprit dupa 30s. Esti sigur ca nu ai pierdere de pachete? Esti sigur ca nu ai intarzieri provenite din DNS resolution? Ai incercat sa faci o captura de trafic de retea (wireshark/netmon) pentru a vedea, in timpul jocului, unde anume incerci sa te conectezi?
Ai verificat sa nu ai traficul redirectionat prin vreun VPN, sa te trezesti ca trimiti tot traficul in Olanda prin... China? :)
Ai incercat sa mergi cu calculatorul tau la prietenul acela pentru a confirma ca diferenta vine din provider?
Ai incercat sa faci un traceroute pana la serverele acelea, sa vezi pe unde "se plimba" traficul? Intr-adevar, nu ai o garantie ca acela e traseul urmat de pachetele tale de date, dar iti poate da o idee daca traficul o ia printr-o ruta neasteptata.
Ai verificat ca ai driverele la zi? Ai incercat sa opresti temporar aplicatiile de tip antivirus sau cele care iti scaneaza traficul de retea? Ai lasat o aplicatie precum hwinfo64 sa ruleze in timp ce incerci sa te joci, sa vezi ca problema ta nu vine din alta parte (de exemplu supraincalzirea procesorului, urmata de un thermal throttling si de incetinirea intregului sistem pana cand iesi din aplicatie/joc).
Ceea ce incerc sa spun e ca m-as uita la alti factori in prima faza. Cu exceptia unor probleme de drivere care cred ca s-au rezolvat acum cativa ani pentru Windows, nu am auzit de probleme si latente foarte ridicate atunci cand IPv6 este activ.