anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

E bun internetul wifi 4g fix? Cat de stabil poate fi?

Ely_
Junior
Bună ziua. E bun internetul wifi 4g fix? Cat de stabil poate fi? Prețul rămâne același?
15 Răspunsuri 15

FLo1
#StarMember
@ELy: Bun venit în Comunitate. Răspunsul la problema ta este: ”Depinde!”. Factori care pot influența calitatea semnalului 4G pentru o viteză mai mare și (pe cât posibil) zero întreruperi variază de la zona în care locuiești la routerul pe care-l folosești, structura (pereții) imobilului în care utilizezi WI-Fi-ul... .etc. Sfat: Testezi, analizezi și decizi. Simplu. Succes în decizia luată.

Ely_
Junior
Și daca nu merge pot încheia?

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Binenteles. Nimeni nu te poate obliga sa platesti pentru un serviciu de care nu poti sa beneficiezi. Ca sa-ti faci o idee, daca semnalul si net-ul 4G pe telefon, in zona respectiva, sunt ok, cam asa vor fi si pe routerul respectiv. Daca esti multumita, poti sa dai comanda. Daca nu, mai bine cauti solutii alternative, care nu presupun folosirea retelei de telefonie a operatorului.
Client Orange

Vio73
#StarMember
Salutare! Depinde de la caz la caz. Eu am avut mulți ani, și a fost excelent ( am trecut pe fibră de curând). Indicat este să iei un router foarte bun, gen Huawei B 535, dar să testezi rețeaua 4g/4g+ înainte in locația respectivă, atât ca semnal, cât și ca viteză. Poate înlocui cu succes, în multe cazuri netul prin fibră, dacă este nelimitat și ai acoperire/ viteze bune. Sigur, indicat ar fi să iei prin fibră, dar dacă nu ai alte soluții, asta este! Succes!

Ely_
Junior
Și ce router wireless primesc cu 4g fix?

Viocat
Senior certificat
E bun internetul wifi 4g fix? Da, daca nu se poate fix fiber link. Cat de stabil poate fi? In casa va merge cu aceeasi viteza ca si un telefon cu sim 4g Prețul rămâne același? Daca abonamentul prevede optiune de internet nelimitat, altfel vor fi ceva cresteri

Vio73
#StarMember
Poți cere Huawei B 535, care este foarte bun și suportă 4g+. Eu am acest router, deci știu ce spun! Adică este stabil și merge ok. Doar încearcă semnalul înainte în zona respectivă cu telefonul, să ai acoperire și viteze decente. Ai detalii despre router aici: https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri/soyea-b535_333-4gplus-flybox Și abonamentul cu net nelimitat, cum este în poza atașată. Ai link mai jos: https://www.orange.ro/abonamente/orange-net-4g/ Sau aici: https://www.orange.ro/love/client-orange-fix-net-4g-10/ Vezi că routerul Huawei B 311, e mult mai slab și instabil ( uneori poate întrerupe), deci mare grijă! De obicei, ei oferă Huawei B 311, care este slăbuț și trebuie evitat. Succes!

BlackWolf
Senior certificat
Vio, de când este disponibil B535 la Orange? În noiembrie când am prelungit nu aveau decât B311 și un Alcatel. Am luat B311 care intr-adevar este slabut ca router și intrerupe. Ca router principal folosesc un B525S care este net superior lui B311 și este și stabil și pe care l-am cerut acum vreo 3 ani și am plătit în plus pentru el

Vio73
#StarMember
Nu știu detalii, dar nu e nevoie să fie în Magazinul online. Sunt convins că sunt prin magazinele fizice ale lor. Și B 525 e super, dar nu știu dacă se mai găsește.

BlackWolf
Senior certificat
Vio73, tocmai ca in Orange Shop am fost in noiembrie pentru prelungire si nu aveau decat B311 si acel Alcatel. Nu era B535 atunci. Cred ca e bagat de anul asta. B525S cica ar fi peste B535, dar marea problema este ca al meu B525S are soft personalizat de Orange prin care i-au fost anulate si 2 functii importante cum ar fi frecventa pe 5 Ghz sau functia de Bridge, ceea ce mi se pare o prostie si nu le recomand pe cele personalizate, doar pe cele originale. Macar nu e blocat in retea. Solutia la problema mea ar fi resoftarea cu un soft original, care nu se gaseste nicaieri, din pacate..... Si de cumparat nu prea se mai gaseste deoarece nu se mai fabrica si a fost inlocuit cu B535. Doar pe Olx si ebay am mai vazut, noi, sigilate. B535 este tot personalizat de Orange sau este versiunea originala?

Viocat
Senior certificat
Nu exista decatB311 ptr ca trebuie sa curete stocul. Adresati-va la tehnic de cate ori sunt probleme, poate asa se hotarasc sa nu le mai distribuie.

Vio73
#StarMember
N-ai ce să faci cu ăla, se vaită prea mulți de el.

Viocat
Senior certificat
Tocmai de aia nu inteleg de ce il mai distribuie. Probabil nu s-au plans deajuns de multi.

BlackWolf
Senior certificat
Asa este, B311 e slăbuț, dar nu prea ma afectează pentru ca cel principal în care e cartela este B525-ul, care merge excelent. B311-le îl folosesc doar ca extender, cu fir din B525. Pentru asta e bun, măcar atât. As putea sa cumpăr B535 oricând, ca e destul de ieftin, dar nu are nici un sens acum, deoarece diferența dintre B525 și B535 e insesizabila. E destul de bun B525-ul, sunt mulțumit de el. Îl mai țin pe asta 1 an și ceva și îl voi schimba cu un router Huawei 5G, sa vedem ce vine în următoarea generație. B311 are și el un plus. E net superior fata de acel Alcatel. Și cei de la Orange Shop mi-au spus sa nu aleg Alcatelul pentru ca e o porcărie și au numai probleme cu ele. Speram sa înceapă sa distribuie routere mai bune, nu toate porcariile