anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

IPV6 poate fi oprit ?

zEmi_69
Începător
Salut, vin cu o intrebare legata de IPV6 pentru ca am sunat la orange de 2 ori si nu au reusit sa ma ajute cu acest lucru, deci pe scurt am ipv6 pornit fortat lucru ce ma face sa am ping enorm in jocuri/servere din alte tari ( Franta , Germania , Austria etc )
Cei de la relatii cu clientii ( 300 ) au incercat sa ma ajute dar fara folos, routerul nu voia sa accepte schimbarea de setari
M-au trecut de 2 ori prin dslite dar routerul prioritiza tot ipv6
Un prieten de-al meu si-a bagat tot Orange doar ca el a primit modelul HG8247H iar eu HG8147X6 cu Wi-Fi 6
El in router are decat ipv4 si pingul ii fuge in jocuri de ex ( ping 20-30 germania , 20-30 franta , 30-40 Austria , si pe US are maxim 130 120-130 ms )
I-am intrebat pe cei de la relatii cu clientii daca pot sa imi schimb routerul cu modelul de mai sus dar ei au spus ca nu pot cat timp routerul este functional.
Eu nu vreau neaparat sa schimb routerul doar sa scap de IPV6 pentru ca pingul urca extrem de mult fata de ipv4
De asemenea cred ca rutarea este principala problema, de acolo si intarzierile de raspuns...
Cine ma poate ajuta as aprecia enorm pentru ca pe unele servere am ping mai mare decat la vechiul provider ori asta nu prea imi convine..
Am incercat si sa dau disable pe LAN la IPV6 tot fara folos am ping enorm.
6 Răspunsuri 6

delfinas
#StarMember
Emi, bun venit in Comunitate!!! Aici găsești discuții pe tema asta: https://comunitate.orange.ro/questions/2806859-schimbare-ipv6-ipv4

zEmi_69
Începător
Am vazut dar nu ma ajuta cu mai nimic...

Trixen_old
Cunoscător
Salut, Nu cred sa poti "opri" IPv6-le din router. Poti incerca la nivel de computer sa il dezactivezi, dar nu cred ca va face vreo diferenta. Ai IPv4 rezervat de la Orange? Vii din infrastructura noua Orange sau ai fost client Telekom? Poti pune niste capturi de ecran cu rezultatele testelor asa cum sunt ele acum? Pentru cateva servere relevante, lasa ping-ul sa ruleze mai mult (ex: ping 8.8.8.8 -t) si oprit dupa 30s. Esti sigur ca nu ai pierdere de pachete? Esti sigur ca nu ai intarzieri provenite din DNS resolution? Ai incercat sa faci o captura de trafic de retea (wireshark/netmon) pentru a vedea, in timpul jocului, unde anume incerci sa te conectezi? Ai verificat sa nu ai traficul redirectionat prin vreun VPN, sa te trezesti ca trimiti tot traficul in Olanda prin... China? :) Ai incercat sa mergi cu calculatorul tau la prietenul acela pentru a confirma ca diferenta vine din provider? Ai incercat sa faci un traceroute pana la serverele acelea, sa vezi pe unde "se plimba" traficul? Intr-adevar, nu ai o garantie ca acela e traseul urmat de pachetele tale de date, dar iti poate da o idee daca traficul o ia printr-o ruta neasteptata. Ai verificat ca ai driverele la zi? Ai incercat sa opresti temporar aplicatiile de tip antivirus sau cele care iti scaneaza traficul de retea? Ai lasat o aplicatie precum hwinfo64 sa ruleze in timp ce incerci sa te joci, sa vezi ca problema ta nu vine din alta parte (de exemplu supraincalzirea procesorului, urmata de un thermal throttling si de incetinirea intregului sistem pana cand iesi din aplicatie/joc). Ceea ce incerc sa spun e ca m-as uita la alti factori in prima faza. Cu exceptia unor probleme de drivere care cred ca s-au rezolvat acum cativa ani pentru Windows, nu am auzit de probleme si latente foarte ridicate atunci cand IPv6 este activ.

zEmi_69
Începător
Salut, Mersi pentru raspuns. Hai sa le luam una cate una 1. L-am dezactivat la nivel de computer nu ma ajuta cu nimic 2. Am IPV4/IPV6 dual stack si vin din noua infrastructura Orange ( nu am apucat telekom din pacate ) 3. Sigur uite cateva traceroute-uri pentru OVH,Amazon AWS,Digital Ocean,Voxility si Hetzner (firma de hosting din Germania) 4. Verificat, totul e prin reteaua Orange 5. Nu, din pacate nu pot face aceest lucru. 6. Da am atasat mai jos screenshot-uri 7. Am totul la zi, nu folosesc nici un antivirus decat windows defender pe care il opresc cand ma joc, am verificat si temperaturile cu HWInfo64 si am facut si stress test la pc temperatura CPU/GPU ramane intr-un stadiu normal CPU 60-65 grade si GPU 45-55 8. Da stiu ce zici si iti multumesc pentru sugestii, probabil nu e neaparat ipv6 cat e serverele prin care ma trimite adica pana la gateway-ul ip-ului meu am 30 ms ceea ce nu ar trebui sa se intample.. cred Scuze de intarziere dar acum am avut timp sa ma ocup de astea 🙂

Trixen_old
Cunoscător
Salut, Vorbind de jocuri (deci de necesitatea de a avea latente mici), singura chestie care imi sare in ochi comparand cu modul in care functioneaza la mine (de asemenea infrastructura noua fibra Orange, DSLite, nu am vrut sa platesc pentru IPv4 fix si nu am adresa IPv4 pe router) este ca pari a avea latente mari pana "iesi" din Orange. Anexez cateva ping-uri de la mine si un tracert. Observ ca tu ai vreo 20ms in plus la toate fata de mine. Diferenta de TTL vine din faptul ca eu mai am routerul meu care trimite tot traficul in routerul Orange - dar chiar si asa, imi adauga sub 1ms si ies sub timpii de la tine. Observ ca intre routerul tau si primul hop (90.95.32.2 - aparent Orange Bucuresti) ai deja 24ms si asta ma intriga. Nu pot compara cu ceea ce vad eu (la mine nu raspunde nimic) si nu inteleg suficient de bine DSLite ca sa stiu daca e normal sa iti vada IPul public agregat (acel 90.95.32.2) pentru ca apoi sa routeze inapoi pe privat. Chiar si asa, mi se pare mult sa ai 24-25ms intre routerul tau si primul hop de la Orange. La o adica, din Timisoara pana in Frankfurt am 30-35ms si sigur am distanta mai mare si cateva hopuri in plus. Un round-trip de ~80ms deja incepe sa fie vizibil si sa impacteze negativ un joc - stiu de cand am avut cloud VM pentru gaming. Tragand linie, nu cred ca e de la computerul tau si nici din DSLite. Nu pot sa imi dau seama daca te-ar ajuta sa iti iei IPv4. Parerea mea (dar ia-o cu o urma de indoiala pentru ca retelistica nu este punctul meu forte) e ca ar fi util sa comparam cu inca 2-3 clienti Orange in situatii similare (fibra, DSLite) si poate am putea trage de maneca tehnicul de la Orange rugandu-l sa arunce un ochi. Pare a fi ceva cu modul in care se routeaza traficul de la tine pana la primul hop. O fi congestie pe fir, o fi routat pe o cale neasteptata, o fi vreun echipament care "gâfâie" si adauga latenta... nu stiu. Iar la 20ms in plus, daca Orange nu vrea sa se uite... nu prea ai ce face.

zEmi_69
Începător
Sa speram ca vrea un consultant orange sa ma ajute, si cum ai zis si tu si mie mi-a dat cu virgula cand am vazut ca de la mine din router in serverul orange am 30 ms... Deci nu e ipv6 de vina poate e rutare facuta prost la mine eventual, ca daca tu ai zis ca nu ai probleme pe ipv6 atunci sigur de la rutare e problema.. Ma bucur ca ti-ai luat din timp pentru mine sa scrii toate astea, ai un discord ceva sa mai tinem legatura ?