anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

IP static pe conexiune fixa LTE

radudrl
Junior
Salut,
Am rasfoit putin topic-urile pe aici si nu prea ma multumeste ceea ce vad, prin urmare sper sa gasesc un raspuns favorabil, pe sistemul "cere si ti se va da". Prin urmare:
Descriere nevoi:
Sunt inginer software si am 3 servere in propriu apartament pe care ruleaza niste masini virtuale cu diverse servicii (AD, DNS, o aplicatie de monitorizare in Linux, un server AAA, VPN-ul Cisco, server-ul Storefront si Netscaler-ul de la Citrix etc.), plus camere de supraveghere, senzori de temperatura/umiditate si gaz. La locatie sunt instalate deja servicii de internet fix de la mine.
Acum, am un router Huawei B311 de la Orange, cu un abonament Fix Net 4G 10, pe persoana fizica. Acest router as vrea sa il conectez la unul din routerele mele din locatie, unde va fi activat un VLAN dedicat pentru partea de management. Ce inseamna asta? Ei bine, in caz ca imi pica vreo fibra, sau sesiunile BGP (tranzit, peerings etc.), o sa pot accesa LAN-ul de acolo prin conexiunea de la Orange, practic odata ce ajung pe VLAN-ul de management, o sa pot face troubleshoot la ce se intampla in locatie, de la distanta.
Ce am nevoie?
Acces la APN-ul "net-fix" sau "lant" oricare da acces la IP static.
Pe vremea cand am lucrat la Orange se putea fara probleme, inclusiv pe PF, ce e drept asta era acum vreo 5 ani.
Acest topic este adresat cu precadere departamentului RC, dar va rog, hai sa incercam sa gasim o solutie si pentru acest tip de conexiuni. Am tot vazut raspunsuri de genul "nu se poate", "lipsa de IP-uri" etc. Inteleg ca e o penurie la nivel global, nu neg, dar daca tot aceste conexiuni nu au mobilitate si sunt tratate ca si conexiuni fixe si promovate ca si conexiuni fixe, pai atunci sa aiba support ca si o conexiune pe fibra.
P.S. Platesc, deci nu vreau nimic pe gratis. Doar sa rezolvam problema.
7 Răspunsuri 7

Vio73
#StarMember
Salutare! Din câte știu eu, nu se mai alocă ip static pentru netul fix 4g de la Orange, dar sper să primești răspunsul dorit de la RC. Ai un topic asemănător aici: https://comunitate.orange.ro/questions/2593747-conditii-sim-urile-orange-internet-ip-public Știu că puteai obține în trecut contra unei sume de 3,5 euro, fără TVA, dar nu am mai găsit nicăieri să existe această posibilitate. Poate te ajută, așa cum spuneam, cei de la Orange. Îți doresc să ai succes!

TheSpecialist
Maestru
Salut ! Apelează la un serviciu de hosting cum e DynDNS, care sa iti "transforme" ip-ul din dinamic în static . Eu asa am făcut, când am avut nevoie sa fac portforwarding pt camerele de supraveghere. Si bineînțeles, cere la Orange drepturi de admin pe router, nu doar cele de user, ca o sa ai nevoie sa modifici ceva parametri.

radudrl
Junior
Am tot vazut raspunsuri de genul si pe celelalte topicuri, dar vad ca nimeni nu intelege ce se intampla “in spate”, desi aparent ne prezentam ca experti. Desi e corect ca iesi cu IP de regula dinamic, in internet, ei bine tu pe endpoint-ul tau pe interfata WAN vei avea un IP privat din clasa A (RFC1918), iar prin NAT ajungi in internet. Exact cum ai tu acasa LAN-ul tau cu 192.168 pentru laptop, tv, telefon etc iar prin NAT toate ajung in internet prin IP-ul alocat de ISP. Problema e ca pe Orange aceste conexiuni fixe prin 4G au alocat IP privat pe interfata WAN a router-ului iar translatarea se face undeva in core-ul Orange. Iar daca e cu TL;DR, pe scurt nicio solutie de DynDNS nu o sa functioneze. Exista workaround-uri of course, gen un client VPN in spatele router-ului Orange care sa se conecteze la un server VPN, si sa accesezi practic IP-ul alocat clientului, dar nu vreau din astea. Iar camerele nu vreau sa le bag in cloud. Eu vreau lamuriri de ce nu ma pot bucura de avantajele conexiunii asa cum ar trebui, mai ales ca este promovata ca si conexiune fixa, pentru ca daca de exemplu muti router-ul in alta zona din oras sau in alt oras, gata, trebuie sa platesti extra ca sa redefinesti aria de acoperire. Pai daca tot am o conexiune utilizabila doar la punct fix si promovata ca atare, pai atunci hai sa avem si conditii ca la o conexiune pe fibra.

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Salut, @radudrl.

Membrii din comunitate sunt clienți ca și tine și își doresc să ajute. Lângă username este afișat nivelul care se alocă automat și se modifică în timp pe baza activității din comunitate.

 

Referitor la cererea ta, ai dreptate, în trecut se putea face acest lucru. Însă, începând din aprilie 2019 ne aflăm în imposibilitatea de a aloca IP-uri fixe pentru APN-urile LANT și LANT-FIX. Numerotația aferentă IP-urilor fixe a fost epuizată la nivel mondial, motiv pentru care solicitările privind alocarea și activarea IP-urilor fixe pentru APN-urile LANT și LANT-FIX nu mai este posibilă.

radudrl
Junior
Buna Mihaela, Nu am jignit pe nimeni, insa ar trebui filtrate putin informatiile inainte sa fie expuse intr-o discutie publica, chit ca disclaimer-ul specifica faptul ca opiniile sunt pur personale. Revenind la subiect, fiecare RIR inca mai are spatii nealocate, care de obicei se aloca la LIR pe baza de request. La RIPE chiar exista o coada de asteptare, stiu asta. Dar totusi, imi e extrem de greu sa cred ca din toate pool-urile ORO, nu mai exista nici macar un singur IP liber. Detaliile se gasesc usor la RIPE pentru cine are chef si timp sa caute.

Neaplicabil
@radudrl ai rezolvat problema? intră pe https://1.1.1.1/ descarcă ce ai nevoie și vei avea mereu același IP... abia azi am realizat că sunt rutat mereu prin data-centerele Cloudflare de la OTP și am același IP static de ani de zile de când folosesc aplicația din versiunea beta.

radudrl
Junior
Salut Anonim, Da, s-a rezolvat, nu se poate, vorba glumei. Pana la urma am reusit la concurenta sa obtin acelasi tip de abonament tot prin 4G dar si cu IP fix. Mi-ar fi placut la Orange ca sa nu ma incurc cu facturi de la mai multi furnizori, dar s-a dictat ca nu se poate. Prin urmare am depus cerere de reziliere. Serviciul e foarte bun si merge impecabil, nimic de reprosat, dar ca sa ma limitezi in aria unui singur site, fara sa imi dai posibilitate de acces remote, mi se pare deplasat si de prost augur. Asta e, atat s-a putut. Cat despre 1.1.1.1 mai documenteaza-te putin despre ce inseamna VPN (ceea ce ofera 1.1.1.1 in post-ul tau) si vei vedea ca e exact aceasi Marie dar cu alta palarie. Tot NAT e baza.