Dupa cum ati observat, probabil, din topicul anterior, acolo discutam despre cum sa imbunatatim performantele unei conexiuni wireless.
Propun ca acest subiect sa fie dedicat conexiunilor prin cablu de retea, iar aici lucrurile sunt mult mai simple si mai eficiente.
Atunci cand aveti nevoie sau doriti performanta maxima a retelei, este stiut ca oricine detine cunostiinte in domeniu recomanda mereu sa folosim conexiunile cablate, in locul celor wireless. Acest motiv se datoreaza faptului ca acestea sunt in mod evident mult mai stabile, mai ieftine de implementat, intrucat cablurile de reta nu sunt scumpe si nu se mai pune problema puterii si calitatii semnalului radio.
Recomandarile mele, din experiente proprii si nu numai ar fi urmatoarele:
- incercati sa folositi, pe cat posibil, numai cabluri mufate din fabrica, cu ''capete turnate'', acestea asigura cea mai buna conexiune si in timp veti avea certitudinea ca nu cedeaza cele 8 fire din interior sau nu va exista contact imperfect
- cablurile de retea minim recomandate sunt din categoria 5E, pentru conexiuni de 100 Mbps sau chiar si gigabit (1000 Mbps), insa eu personal folosesc si recomand de la categoria 6 in sus, sunt mai bine gandite pentru o gama de frecvente si va asigura ca veti obtine maximul performantei
- folositi dispozitive pe cat posibil mai recente, de exemplu PC-uri care sa aiba memorii RAM DDR3 sau mai noi, procesor din gama ceva mai recenta, la spatiul de stocare si pentru o utilizare fluenta atat ca si experienta de utilizare a sistemului de operare, de rulare a aplicatiilor si pentru a obtine mereu viteze de net cat mai bune posibile eu recomand sa schimbati HDD-ul cu un SSD de calitate, de la un producator cunoscut; eu folosesc Intel, e doar un exemplu, o recomandare si nu e nevoie sa cumparati produsele lor
- driverele placii de retea sa fie mereu actualizate si sa cautati periodic actualizari, atat pentru aceasta componenta, cat si pentru intreg sistemul de operare, dar si alte componente instalate
Cam asta e tot, in general conexiunea cablata e cea mai simpla si cea mai fiabila.
Sper ca v-am ajutat.