anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Calitate Conexiune Internet 4G Piatra Neamt

FaraUnID
Campion certificat

Saru' mana la toata lumea, din nou, in mod special lu' doamna moderator @DanielaH

Deschid acest topic pentru a semnala calitatea conexiunii 4G in orasul de resedinta, pe numele lui Piatra Neamt, chiar intr-o zona centrala a orasului.

 

Ca si solutie de conectare subsemnatul utilizeaza:

  • Huawei Airbox E5573Bs, produs cu firmware Orange si certificat 4G;
  • SIM Prepay compatibil 4G;
  • optiunea Internet Prepay 6;
  • acces la reteaua 4G;

 

@DanielaH Conform informatiilor furnizate de voi:

  • Airbox E5573Bs suporta viteze maxime teoretice de 150 Mbps download / 50 Mbps upload;
  • Optiunea Internet Prepay 6 ofera acces la internet prin 4G cu viteze maxime teoretice 142,2 Mbps download / 47,5 Mbps upload

 

In realitate vitezele pe care le ating in mod constant se pot vizualiza in atasamente, adica undeva in jurul valorii de 7 Mbps. In vremurile bune ating undeva pe la 20 Mbps pe download, dar extrem de rar.

Este adevarat faptul ca acele teste de viteza au fost efectuate indoor, dar asta nu scuza calitatea conexiunii, pentru ca diferentele sunt astronomice. Practic vitezele pe care le ating eu sunt de nivel 3G, dar un 3G de prin anii 2005.

Si ca sa ne intelegem de la bun inceput, inteleg notiunea de "viteza maxima teoretica" si faptul ca acestea au fost atinse in testele de laborator, in conditii ideale. Prin urmare nu ma astept sa am o viteza de acces de fix 140 Mbps, dar nici sa ma dau pe interentul furnizat de reteaua numarul si la viteze medii de 7 Mbps.

 

Testele au fost efectuate de pe un ultraportabil cu sistem de operare Windows 10 cu actualizarile la zi, iar ca browser de internet utilizez Opera, in cea mai recenta versiune.

 

@DanielaH Te rog, sa-mi explici si mie care este motivul pentru care, desi platesc pentru internet 4g si intrunesc cumulativ conditiile necesare conexiunii prin infrastructura 4G am acces in internet la viteze 4G.

Cu multumiri anticipate si sarutari me maini!

 

P.S. - Am incercat sfaturile comunitatii, sfaturi de tipul "modem-ul are router-ul mai bun" dar rezultatele au ramas aceleasi. Am incercat inclusiv comunatrea conexiunii din 4G in 3G si chiar in 2G...... rezultatele nici macar nu merita mentionate pentru ca pur si simplu sunt o jignire la adresa consumatorului.

 

19 Răspunsuri 19

DanielaH
Moderator
Mulțumesc pentru postare și detalii. Am trimis situația către colegii mei. Vom reveni după verificare.

FaraUnID
Campion certificat
Dupa "verificare" raspunsul va fi unul in limbaj de esenta tare, ceva de genul: "Nu sunt semnalate incidente de retea in zona ta si nici si nu avem derulate lucrari in zona. In ultima perioada, in contextul actual, au fost inregistrate valori mari de trafic la nivel natinonal, valori de trafic care au dus la aparitia congestiilor in retea si implict a scaderii vitezelor de acces in internet." Headshot - Operatia a reusit, pacientul este mort!

DanielaH
Moderator

În acest moment avem un alt răspuns J

 

 

Colegii noștri te roagă să ne ajuți cu un rezultat al unui test de viteză pe care să-l faci în urmatoarele condiții:

  • testul să fie făcut cu aplicația Netograf (rezultatul să fie exportat din această aplicație pentru că ne oferă și alte informații pe lângă ping și viteze)
  • pictograma nivelului de semnal 4G să indice valoarea maximă în rezultatul exportat
  • cartela SIM să fie într-un telefon mobil compatibil 4G (CAT 16)

FLo1
#StarMember
@FaraUnID: Cu decenii in urma, Compact (aka trupa rock romaneasca), canta intr-una din piese "Dupa ani si ani ma voi intoarce / Dupa ani si ani sigur voi veni". Ideea e: luni la rand am "dat din aripi" sa primesc o explicatie argumentata sau sa se ofere o solutie directa pentru transformarea unui semnal 4G la 10m de bloc in 3G langa bloc si la mai putin de 2G spre zero indoor. Rezultatul si urmarile nu le pot descrie, fiind inexistente, iar "apel wifi" nefiind aplicabil. Asadar, plictisit de bambilici, am transformat "tenisul", sport nobil si etic, intr-un meci de "squash", divertisment pentru unii, dar pentru altii este mai degraba un sport de rezistență. Până când?.... nu stiu nici eu. Sper problema ridicată de rine sa-si gaseasca o rezolvare, dar cred ca are bataie luuunga.

FaraUnID
Campion certificat
@DanielaH Eu mi-am cumpărat acel Airnet sa ma folosesc de el, nu sa stau sa mut SIM-uri dintr-un dispozitiv în altul pentru a vedea care merge mai bine pe net. In cazul meu, majoritatea traficului de net este efectuat indoor. Stau la bloc, sau după caz în camere de hotel când ma deplasez în interes de serviciu. Prin urmare între pereții de beton este mai complicat sa prind semnal full dpv al numărului de liniuțe. Chiar și în aceste condiții diferențele uriașe între vitezele promovate de voi și vitezele reale pe care le ating eu nu justifica numărul de liniuțe de semnal în plus sau în minus. În testele sintetice efectuate de terți (ex: producătorii de echipamente) s-au obținut rezultate notabile și cu o liniuta de semnal. Eu mi-am respectat partea mea de angajament, prin urmare, am rugămintea ca și Orange să-și respecte partea sa de angajament și să-mi ofere acces în internet la vitezele apropiate de vitezele promovate de voi, prin intermediul dispozitivelor customizate și certificate Orange. P. S. - Bine ca nu ma puneți sa cumpăr un telefon de 6000 lei, sa ma urc pe releul de pe Pietrica, eventual sa țin o antena în brate și sa efectuez un test de viteza!

FaraUnID
Campion certificat
O noua zi alaturi de reteaua numarul 1...... numarul la creat nervi, draci, fire de par alb si riduri! Daca ieri aveam viteze de cca 7 Mbps, astazi am viteze de cca 3 Mbps. Pur si simplu superb!

mihai_13
Maestru
FaraUnID .. eu personal sunt alaturi de tine 🙂 intru suferinta ... eu fata de tine nu am facut nici o plangere (greseala mea) deoarece cred ca nu are sincer sorti de izbanda - am sa urmaresc topicul tau sa vad rezultate , pentru inceput am sa postez niste print screen-uri cu "liniute" la portocala indor (in bucatarie mai exact)

mihai_13
Maestru
urmatoarele printuri sunt pe aplicatia netograf ... - pe 3g si pe 4g (fortat 4g only) indor nu reuseste sa duca testul macar :) - dupa care test in balcon pe 4g (fortat 4g only ca altfel nu sta) - precizes ca la 50m de blocul meu realizez in 4g viteze in download de peste 100mb constant (deci este indicat sa locuiesc in afara blocului 🙂 ) - noroc ca am telefon cu wifi-call ca altfel nu stiu daca mai eram la portocala ...

FaraUnID
Campion certificat
Desi Orange ar fi in stare se ma urce pe relee pentru a efectua un test de viteza cu antena in brate, dupa care sa motiveze ca vantul batea din directia gresita si din acest motiv am eu viteze de 7 Mbps.... cu liniutele stau bine, chiar foarte bine, din toate punctele de vedere. Inclusiv in indoor.

mihai_13
Maestru
- si un print cu dual sim un abonamet rcsrds - dupa cum se vede indor rcs se simte mai bine in 4g (la linii ma refer ) semnal in 4g - locatia mea Municipiul Galati str Traian teste pe Samsung S9 - wow ... deci sunt mai amarat decat tine 🙂

FaraUnID
Campion certificat
O noua zi, acelesi viteze 4G in reteaua numarul 1. Si asta la 2 zile distanta de la momentul in care semnalat problema.

mihai_13
Maestru
nici nu are sa rezolve ceva ...pun pariu.

FaraUnID
Campion certificat
Hai ca am "evoluat" de la viteze de 7 Mbps am ajuns la 1,2 Mbps. Mai am putin si revin la vremurile Wap Unlimited, cu viteze de 320 kbps in reteaua 4G numarul 1. @DanielaH & @MihaelaC aveti ideea ce calitate are streamul de pe TV Box la o viteza de transfer a datelor de 1,2 Mbps? Va spune Mandea: Numarati nu pixelii, numarati macroblocuri pe ecranul TV-ului! Pur si simplu va doare fix in papucii de noapte! Cat timp fraierul este o vaca de muls si palteste 3 abonamente + 2 reincarcari prepay lunar, din punctul vostru de vedere totul este sub control. Sunt 5 zile de la deschiderea acestui topic si nu s-a schimbat absolut nimic, ba mai mult situatia a devenit tragi-comica. Noroc ca in locuinta am internet fix de la Telekom. @DanielaH & @MihaelaC Daca aveam o matusa Tamara angajata pe post de secretar de stat pe la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) sau un membru al familiei lucra la ANCOM, in cat timp se rezolva acest incident?

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
@FaraUnId așa cum a menționat Daniela, noi am escaladat situația și colegii au mai cerut informații suplimentare. Deși, după aceleași 5 zile, nu avem testele de viteză pe care colegii te-au rugat să le faci, am înteles și punctul tău de vedere. Astfel că astăzi ei au încercat să te contacteze telefonic, dar nu au reușit, apelul fiind respins. Vor mai încerca și mâine.