anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Fibra 2000 - a reușit cineva sa treacă de 1Gbps ?

Doru62
Junior
Am subscris de curând un contract fibra 2000. Pana acum avea fibra 1000 care mergea foarte bine, după cum scria în oferta adică aproape 1000 în download și 500 în upload. După ca a fost înlocuit modemul cu unul Wifi6, a crescut uploadul la aproape 1000 dar în download nu trec de nici o culoare de 1000 - parca ar fi bariera de sunet la un avion ...
A reușit cineva sa sa obțină un download mai mare de 1000 ?
39 Răspunsuri 39

muntes
Junior
Din ce am vazut SFP with mac de la baietii astia e 2.5G/1.25G pe acelasi il ai si tu? Merge doar pe 1G? Nu a mai trebuit sa modifici absolut nimic? Gen porturi mapari etc?

tazy
Junior
Intr-adevar este limitat la 1Gbps, exista posibilitatea sa il urci la 2.5Gbps dar asta nu te ajuta prea tare ca nu prea exista device-uri care sa suporta 2.5 sau 5Gbps pe SFP. Astept sa primesc acum un XGS PON care este SFP+ pe 10Gbps si compatibil cu Gpon. Am atasat o poza cu jucaria primita acum cateva zile, am reusit sa il fac sa mearga (dupa vreo 10 ore de try and error). De mentionat ca nu merge cu orice router, am incercat in UDM Pro de la Ubiquiti si merge dar este destul de incompatibil, strica anumite features. A mers excelent in schimb cu un MikroTik RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN.

muntes
Junior
Ne putem conecta eventual prin email ca sa nu mai spamam aici

tazy
Junior
Am testat si pe un switch Mikrotik CSS610-8G-2S+IN, nu il recunostea.Chiar sunt curios daca tie o sa ti-l vada. Cat despre 2.5, nu cred ca ai cum pe CRS305-1G-4S+IN. Am facut putin research si majoritatea recomandarilor sunt de a cumpara o placa PCI pe care sa o "hackuiesti", dar este destul de complicat si nu cred ca merge efortul. Eventual sa iti cumperi un switch/router care sa suporte 2.5Gbps dar nu cred ca sunt prea multe, am gasit cateva dar destul de scumpe. Daca mai ai rabdare, poate imi vine XGS PON si iti spun daca am ceva rezultate 🙂

AndreiSSS
Junior entuziast
@tazy Pai cumperi o placa de retea bcm .. 5781x si poti modifica driver-ul chiar usor... acum intrebarea mea este .. dupa ce ai programat sfp-ul (vis ssh ) ai avut peste 1G sau nu prea ? Trebuie sa pun mana pe unul ca placi de retea am .. oricum la mine este infra telekom .. deci nu prea cred ca este 2.5G.

tazy
Junior
@AndreiSSS , am cumparat pana la urma un MikroTik CRS305, am vazut varianta cu placa bcm dar vazusem ca este limitata la drivere mai mult pe linux. Am reusit sa negociez SFP in 2.5Gbps si am trecut pentru scurte perioade de timp de 1Gbps dar in mare a stat sub. Eu am la fel infra Telekon si aparent au ceva situatii tehnice la care lucreaza, au gasit problema si pare fi din OLT-ul lor.

Emanu900
Explorator
Merge cu 1800 pe Downlink cu router extern atasat la ONT cu Load Balance pe 2 LAN-uri.

AndreiSSS
Junior entuziast
@tazy Banuiesc ca l-ai pus decat ca switch ca altfel te-ai limitat singur ... atentie Mikrotik e jalnic la entry lvl .. si vezi ca trateaza bridge ca routing deci performanta .. mai putin :).. @Emanu900 Da load balance care pentru mine unul nu este ok .. de asta eu cel putin voi merge pe alternativa app acel server este al meu .. cred ca poti mai mult pentru ca are 2x1Gb LACP (Numai ca am uitat sa actualizez la nperf, poate o sa Ii dau link de 10G dar nu cred ca e nevoie.) pentru ca nu am vazut pe nimeni sa treca de 1.2-1.4G in general.

radum123
Începător

Da, am reusit sa trec de 1gb/s cu un upgrade la placa de retea a pc ului

Cristi_27
Începător

nu,noiembrie 2023 fibra 2300-viteza maxima 920 download

                                                                         910 upload