anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Fibra 2000 - a reușit cineva sa treacă de 1Gbps ?

Doru62
Junior
Am subscris de curând un contract fibra 2000. Pana acum avea fibra 1000 care mergea foarte bine, după cum scria în oferta adică aproape 1000 în download și 500 în upload. După ca a fost înlocuit modemul cu unul Wifi6, a crescut uploadul la aproape 1000 dar în download nu trec de nici o culoare de 1000 - parca ar fi bariera de sunet la un avion ...
A reușit cineva sa sa obțină un download mai mare de 1000 ?
39 Răspunsuri 39

alexbohariuc
Junior
Cum ai reușit să faci link aggregation?

Salutare,

pentru link aggregation ai nevoie de windows server sau linux

https://techexpert.tips/windows/configure-link-aggregation-on-windows/

dar crede-ma ca tot nu merge pe orange

Setyz_0-1673975245630.png

 

tazy
Junior
Am un router separat care stie sa faca asta. Dar nu merge. Intre timp au venit cei de la Orange de 4 ori la locatie, doar ca sa faca teste si sa plece 🙂 … Maxim 930 download, 800 upload.

alexbohariuc
Junior
Eu pe un Zyxel, care suportă Link Aggregation, care are și 10GB ports nu reușesc neam să fac asta. Intră în loop.

alexbohariuc
Junior
Nici pe wifi, cu un Macbook Pro 2021 M1 Max nu reusesc să trec de 600-700, pe acest router. Cineva de la Orange care ne poate lămuri legat de link aggregation?

muntes
Junior
Am trimis sesizari sunat etc. Raspunsul e Orange nu ofera asistenta tehnica, am cerut un ONT care sa suporte link aggregation LACP 802.3ad, raspunsul lor a fost ca nu au asa ceva sper ca v-am lamurit. Chiar daca ai fire in PC nu va face LACP, vei avea 2 ip-uri diferite pe care nu le poti folosi impreuna, in schimb in speed test/p2p (torenti) vei putea utiliza viteza.

tazy
Junior
Eu nu am reusit sa obtin vitezele mai mari, trecand peste link aggregation, testele pe care le-am facut au fost de ex cu 2 sau 3 pc-uri care faceau speed test. Nu treceau cumulat de 930Mbps download. De curand am gasit un furnizor de module SFP+ care suporta GPON compatibile Huawei si permit si modificarea SN-ului (autentificarea pentru PON-urile Orange se face dupa SN). Sunt curios daca se schimba performantele folosint direct echipamentul meu 🙂

Salut, ai reușit sa faci rost de acel sfp+ la care faci referire in acest comentariu? Ma intereseaza un astfel de sfp pentru a îl putea folosi într-un udm pro. Sa scap de echipamentul de la orange care oricum este de doi bani. Ms pentru un eventual răspuns. 

muntes
Junior
Nu stiu cat de legal e chiar daca ISP nu iti da net cum ar trebui sa iti dea sa modifici device cu care te conectezi desi in principiu tu tragi cat iti aloca ei in baza SN. Sunt tutoriale pe net, dar pare sa manance destul de mult timp: https://github.com/Anime4000/RTL960x Exista ceva firma in Ro care sa configureze asta? E legal sa faci asta?

tazy
Junior
Why not, pana la urma daca schimbi ONT-ul lor cu ONU tau nu cred ca au o problema atata timp cat nu afectezi reteaua, singurul lucru, trebuie sa poti schimba SN-ul ca sa il poti folosi. Cei de la FS ofera module SFP/SFP+ de PON compatibile cu majoritatea echipamentelor, singurul lucru costisitor este un FS Box pentru reprogramarea modulelor.

muntes
Junior
E vreo 150E vad un SFP modul la care mai adaugi si boxu 200E, daca ar fi sa mearga 100% configurat si sa intre direct in AX89X ca sa scot din schema routerul de la ei chiar ar fi pont. Ti-ai comandat?

tazy
Junior
Mi-am comandat doar 2 module "GPON SFP ONU Stick with Mac" si "XGSPON ONU SFP+". "GPON SFP ONU Stick with Mac" merge din pacate doar pe interfata de 1Gbps, l-am comandat mai mult ca jucarie. Poate fi programat prin retea, isi deschide un SSH prin care poate primi diverse comenzi cum ar fi schimbarea SN-ului. "XGSPON ONU SFP+" merge pe interfata de 10Gbps si l-am comandat doar pentru test pentru reteaua Digi, care suporta (in teorie) XGSPON si pe asta mi-l trimit ei deja programat cu SN-ul unui echipament. Dar ma gandesc sa imi cumpar si un FS Box dupa ce primesc modulele daca merg ok.

muntes
Junior
Le-ai facut share la oameni la wavelengths si rate pentru digi/orange, teoretic nu se pot programa fara asta din ce stiu.

tazy
Junior
Wavelength-ul este standard pentru protocoalele PON, tot ce difera este "Power Budget-ul" pe care il poti afla uitandu-te pe router. Cele de la noi (Digi, Orange) sunt din clasa B+,

Jinxie
Junior
Eu am un WiFi 6 AX5700 unde am si port wan de 1gb/s si de link agregation 2.5gb/s si modemul a ramas cel vechi de la Telekom, nu ii stiu modelul ca nu sunt in locatie. Ma gandeam sa se faca fara cablu fiind unul langa celalalt, assus sa fie access point si astfel sa obtin viteza. Stie cineva vreo solutie? e pacat de router. Mersi