la 19-02-2026 12:53 PM - editat ultima oară la 19-02-2026 01:19 PM de DanielaH
Bună ziua recent am fost într un orange store.
Sunt client nou orange am doua abonamente de mobil deschise acum o luna și am vrut sa trec și la internet fix la orange și mi au cerut un avans de 207 lei după câte luni nu o sa îmi mai ceara acest avans?
19-02-2026 01:16 PM - editat 19-02-2026 02:15 PM
Salutare!
Daca ți sa solicitat plata unui avans sau a unei garanții, în urma unei analize a potențialului de risc financiar, atunci gasesti detalii in linkul de mai jos:
https://www.orange.ro/help/in-ce-situatii-trebuie-sa-achit-o-garantie-sau-sa-fac-o-plata-in-avans-19
"La activarea unui abonament nou în rețea : ți se poate solicita un fond de garanție pentru o perioadă de 3 luni. După ce expiră cele 3 luni, suma achitată de tine se virează direct în contul de facturi şi va fi utilizată pentru a acoperi valoarea facturilor ce se vor emite ulterior pentru abonamentul nou activat.
Pentru activarea serviciului Roaming : garanția care îți poate fi solicitată se va constitui sub forma unui avans şi se va vira direct în contul tău de facturi. Avansul plătit se va regăsi pe prima situație financiară şi va diminua suma totală de plată din acea factură."
19-02-2026 01:16 PM - editat 19-02-2026 02:15 PM
Salutare!
Daca ți sa solicitat plata unui avans sau a unei garanții, în urma unei analize a potențialului de risc financiar, atunci gasesti detalii in linkul de mai jos:
https://www.orange.ro/help/in-ce-situatii-trebuie-sa-achit-o-garantie-sau-sa-fac-o-plata-in-avans-19
"La activarea unui abonament nou în rețea : ți se poate solicita un fond de garanție pentru o perioadă de 3 luni. După ce expiră cele 3 luni, suma achitată de tine se virează direct în contul de facturi şi va fi utilizată pentru a acoperi valoarea facturilor ce se vor emite ulterior pentru abonamentul nou activat.
Pentru activarea serviciului Roaming : garanția care îți poate fi solicitată se va constitui sub forma unui avans şi se va vira direct în contul tău de facturi. Avansul plătit se va regăsi pe prima situație financiară şi va diminua suma totală de plată din acea factură."
la 19-02-2026 01:37 PM
19-02-2026 01:51 PM - editat 19-02-2026 02:04 PM
În acest caz (avans), suma achitată in avans va fi utilizată pentru plata facturilor viitoare.
"(5) În cazul Avansului pentru risc financiar, acesta va fi evidențiat pe factura emisă Clientului, iar suma achitată drept Avans pentru risc financiar va fi dedusă din factura următoare de servicii."
la 19-02-2026 03:13 PM
Salutare!
Simplu: plătești, iar lunile următoare ți se iau banii pentru plata facturilor din cei de garanție. Bine, în funcție și de valorea facturilor, plătești diferența.
Deci nu-i problemă, se mai procedează așa în unele cazuri!
la 19-02-2026 03:58 PM
Un astfel de avans se poate cere si in cazul unui cost suplimentar mai mare decat limita de creditare. Fiecare client are o limită de creditare stabilită în funcție de vechimea în rețea și de sumele achitate până în prezent. Doar cei de la Orange îți pot comunica exact care este această limită. Dacă o vei depăși, este foarte probabil să ți se solicite din nou plata unui astfel de avans.
https://www.orange.ro/help/ce-inseamna-depasirea-limitei-de-credit
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor