la 06-12-2025 08:24 PM
Bună seara, cum pot bloca suma de 10.07eur reținută de orange in numele tertilor printr-un simplu sms?,
06-12-2025 08:47 PM - editat 06-12-2025 08:48 PM
Salutare!
Dacă te-ai abonat la un serviciu cu suprataxa, va trebui sa te dezabonezi pentru a nu mai fi taxat in continuare. Contactează furnizorul serviciului și vezi daca îți poți recupera suma deja reținută. Dacă ai trimis SMS-ul de abonare este cam greu de recuperat suma.
O lista cu astfel de furnizori găsești in linkul de mai jos (inclusiv mod dezabonare/contact)
Dacă nu poți identifica furnizorul contactează serviciul clienți Orange pentru suport.
07-12-2025 05:35 AM - editat 07-12-2025 05:39 AM
Salutare!
Vezi de la cine este trimis acest SMS și apoi, ori consulți lista respectivă și te dezabonezi, ori ceri ajutorul lor prin aplicația My Orange-Altele ( cele 3 puncte din dreapta jos)- Contact și feedback-Scrie-ne și ceri transfer operator.
Lista este aici .
Baftă multă!
la 09-12-2025 09:37 AM
@cristianniste, ai verificat istoricul SMS-urilor? S-a rezolvat/ clarificat situația? Ai aflat la ce serviciu te-ai abonat?
la 09-12-2025 11:46 AM
Salutare!
am intampinat si eu aceasta problema cu suprataxarea de la terti mai exact cu carefizz.... {am mai discutat}
Am trimis email de restituire suma si in primul raspuns primit au zis ca nu se restituie cei 10.07....am raspuns la acel email si ieri am primit alt email prin care imi spune ca o sa se restituie suma. Stie cineva in ce termen se rezolva sau daca mai trebuie facut ceva? momentan acel cost suplimentar este vizibil...
la 09-12-2025 11:59 AM
Salut @A__Claudiu,
Scrie destul de clar, rambursarea va apare pe una din următoarele facturii. 🙂
Cu siguranța exprimarea lasă de dorit pentru ca asta poate însemna ca ii vei primi la următoarea factura sau peste 10 facturi sau peste 20 si tot așa, sau niciodată.
Conform legislației din Romania rambursările pentru serviciile digitale se fac in maxim 14 zile de la confirmare.
Verifica următoarele 2 facturi si revin-o cu un mesaj la ei daca nu regăsești rambursarea.
la 09-12-2025 11:55 AM
Salut @cristianniste,
Pentru a evita astfel de situații va trebui sa fi mai atent pe ce site-uri navighezi de pe telefon si pe ce apeși când navighezi desi in multe cazuri aceste sume sunt reținute abuziv din punctul meu de vedere.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor