la 24-11-2022 06:09 PM
Stie cineva baza legala prin care s-a decis folosirea cursului ING pentru facturarea serviciilor orange ? De ce nu se foloseste cursul BNR ? ANPC sau alta autoritate a statului poate face ceva ?
la 25-11-2022 10:14 AM
Pe factura mea precedentă scrie: "Incepand cu aceeasi data, cursul de schimb valutar la care se va face facturarea este reprezentat de valoarea
cursului de vanzare ING Bank anuntat pe site-ul bancii, in sectiunea dedicata cursului valutar (standard) pentru
persoane fizice, in ziua lucratoare anterioara zilei emiterii facturii, la ora 15:00."
Deci se ia în calcul cursul de vânzare al unei bănci private, care, din câte știu, in România e doar o franciză care nu se supune BNR...
la 24-11-2022 10:19 PM
Cursul de referință se stabilește prin contract. BNR este o referință de cotație.
Poți sa întrebi, dar nu știu dacă răspunsul de la ANPC va ajuta (modificarea unor clauze au fost notificate).
la 25-11-2022 09:51 AM
cursul de schimb la care se raporteaza factura este o medie "interbancara" si este asa de cred 4 ani - daca a concis in ziua respectiva cu(,)cursul ING este o coincidenta - si a nu se face confuzie ca se foloseste cursul ING care este doar banca prin care se fac platile Orange .
la 17-03-2023 04:20 PM
Si atunci de ce precizati ca este cursul ing? .
Si mai adaugati ca este conform unor clauze contractuale de baza. Care sint acelea ? Dovediti !
Din puncul meu de vedere este un abuz !
la 17-03-2023 04:25 PM
Nefiind anuntat special ( mail, sms) acum am observat. Ca aplicati de 4 ani nu este scuza . Dupa cite stiu oficial toate preturile, ofertele in euro se transforma in lei la cursul BNR.
la 17-03-2023 06:28 PM
Vezi la Enel, că și ei lucrează tot după cursul Ing Bank.
la 18-03-2023 05:49 AM
este doar "punctul tau de vedere" 😉
citeste raspunsul lui Delfinas --- si te asigur ca o firma mare precum Orange este "acoperita" de toate legile si clauzele in vigoare ( a avut grija de asta) nu trebuie sa dovedesc eu nimic , studiaza facturile vechi si termeni si conditiile de utilizare Orange.
la 25-11-2022 10:14 AM
Pe factura mea precedentă scrie: "Incepand cu aceeasi data, cursul de schimb valutar la care se va face facturarea este reprezentat de valoarea
cursului de vanzare ING Bank anuntat pe site-ul bancii, in sectiunea dedicata cursului valutar (standard) pentru
persoane fizice, in ziua lucratoare anterioara zilei emiterii facturii, la ora 15:00."
Deci se ia în calcul cursul de vânzare al unei bănci private, care, din câte știu, in România e doar o franciză care nu se supune BNR...
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor