anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Number share pe doua telefoane iPhone, nu pot fi apelat de pe carkit-ul masinii

SORIN-BV
Începător

Am doua telefoane iPhone fiecare cu sim cu acelasi numar.

Daca sunt apelat din masina telefonul are ton de ocupat.

Cei de la Orange inca nu mi-au raspuns.

A mai patit cineva acest lucru? 

15 Răspunsuri 15

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Mai detaliază puțin problema. Doua simuri în două IPhone cu același număr care, conectate la aparatura mașinii da respins?

Ai făcut ceva modificări (schimbat telefoane, schimbat mașina, etc) sau s-a întâmplat "peste noapte"?

Cand sunt sunat de peun carkit , telefonul /telefoanele pe care am acelasi numar dau ton de ocupat.

2. Daca telefoanele care contin cartele cu acelasi numar sunt la o distanta mai mare , atunci pot primi apelul si pot sa raspund

Ideea e asa: atata timp cat vei apela numarul tau de pe numarul tau, va suna intotdeauna ocupat. Deci, afla ce numar se foloseste in cele doua situatii. Acolo e problema. 

Client Orange

Mai in detaliu ca sa intelegi, cele doua telefoane care au acelasi numar sunt acasa , iar eu sunt cu telefonul meu care are alt numar ,in masina.Daca sun de pe telefonul meu care este cuplat la sistemul masinii  pe numarul  celor doua telefoane suna ocupat.Daca sun direct de pe telefon fara sa fie cuplat la sistemul masinii se poate raspunde pe unul din cele doua tel cu acelasi numar.

Despre ce model de carkit vorbim? Conexiunea este prin cablu/Bluetooth?As tinde sa cred ca problema e undeva la acel carkit.

Alt numar se poate apela cu succes prin acelasi sistem? Problema e doar cand apelezi numarul tau?

Client Orange

Sunt cele instalate pe masini, Toyota , Subaru, Mercedes.Si da problema este cand sunt sunat pe numarul care are share pe el.Ce am observat este ca daca unul din cele doua telefoane care impartacelasi numar este inchis pot sa primesc apeluri si din masina.

Interesant... Din cate stiu, in general, carkit-urile de genul asta nu fac altceva decat sa routeze apelul prin telefon. Deci, teoretic, ar trebui sa fie acelasi lucru ca si cand ai suna de pe un telefon pe altul. Doar ca partea de comunicare intre telefon si masina se face prin acel carkit.

O intrebare: cand suni de pe acel telefon, prin carkit, iti apare efectiv "call busy" pe ecran?

De ce te intreb? Pentru ca, uneori, sunetul de apel respins (3 bip-uri scurte) poate fi confundat cu cel de apel ocupat. Doar ca sa fim siguri ca vorbim de ton de ocupat, si nu ton de apel respins, ceea ce ar duce la alta concluzie.

Doar de curiozitate, ai incercat cumva si prin cablu si prin BT (sau prin ce era conectat inainte)? Sau ai posibilitatea sa le incerci pe amandoua? Sunt curios daca e vreo diferenta.

Oricum, daca merge direct de pe telefon, dar nu si prin carkit...as zice ca problema e de comunicare intre carkit si telefon.

Cu toate astea, mi se pare interesant faptul ca atunci cand apelezi de pe carkit, dar unul dintre telefoanele cu Number Share e inchis, apelul se face ok.

Apropos de partea asta, ai incercat sa inchizi alternativ si celalalt telefon? Adica, ce vreau sa spun este: conteaza care dintre cele doua telefoane este cel inchis? Sau e acelasi lucru?

De ce zic asta? Pentru ca, din cate stiu, in cazul Number Share, ai un "master" si un "slave". Un numar principal, si unul secundar. Nu sunt la egalitate. Si cred ca si din punctul de vedere al retelei, cele doua sunt diferite (chiar daca au acelasi numar). Deci, ar fi interesant de stiut daca face la fel indiferent care dintre cele doua telefoane este inchis.

De asemenea, intrucat vorbim de doua iPhone-uri, si banuiesc ca ambele sunt conectate la acelasi cont iCloud, si ambele au FaceTime activ, ai incercat cumva, doar pentru test, sa dezactivezi FaceTime si sa vezi daca face vreo diferenta?

Client Orange

Nu stiu cum ti-ai imaginat ca pot suna de pe un tel pe altu cu.acelasi numar.Nu stiu cum ai inteles asta.

arsradu
#StarMember

Daca nu cumva carkit-ul masinii foloseste alt numar, e normal sa dea ton de ocupat. 

Client Orange

Carkitul masininilor din care am sunat  nu are cartela.Se conecteaza automat la tel prin blth.Am incercat toate variantele .Pe numarul cu share pot primi apel dintr-o masina cu carkit ,indiferent de marca masinii ,doar daca unul din cele doua telefoane este inchis.Nu conteaza ca este mster sau slave.

Hai sa facem un sumar la ce stim pana acum:

1. apel de pe o masina cu carkit, cu telefonul conectat prin BT, pe unul dintre telefoanele cu Number Share, atata timp cat ambele sunt deschise, nu merge
  2. apel de pe telefon direct, pe unul dintre cele doua telefoane, cu ambele deschise, merge
  3. apel de pe carkit, in aceleasi conditii, catre oricare alt numar, merge.
  4. apel de pe carkit, cu unul dintre telefoanele cu Number Share inchise, merge. 

Apel de pe unul dintre telefoanele cu number share pe telefonul conectat la carkit merge?

Daca da, n-am idee ce ar putea sa fie. Daca pe direct merge, singura variabila ramane acel carkit. E ca si cand ai avea castile conectate si apelezi de pe casti. Nu ar trebui sa fie nicio diferenta, decat faptul ca iti routeaza apelul, sunetul mai exact, prin BT, catre casti. Sau in cazul asta, catre masina. Nu vad de ce nu ar merge. Foarte ciudata situatie. Din pacate, nu am o masina de genul asta, si nu am nici Number Share. Deci, din pacate nu pot testa situatia asta.

O sa ma mai gandesc si eu. Intre timp, poate are si altcineva o idee sau a incercat chestia asta.

Client Orange

Nu, nu folosesc cele doua tel pt apeluri din masina.Din masina apelez de pe un numar oarecare, numarul care il am share , cele doua tel fiind acasa .Daca sunt ambele tel deschise si primesc un apel pe ele , apel initiat de pe un carkit , primesc ton de ocupat.Daca unul din cele doua este inchis , pot sa primesc apelul initiat de pe un carkit.,

Acum.este mai clar?

Da, da. Am inteles. Vorbim de doua numere diferite. Deci, dupa cum ziceam mai sus, in mod normal, ar trebui sa fie ca un apel normal. Pentru ca cel care apeleaza este tot telefonul. Masina nu face altceva decat sa redirectioneze sunetul in boxe sau sa ia sunetul din alt microfon decat al telefonului.

Deci nu stiu de ce ar merge de pe telefon direct, dar nu si cu telefonul conectat la masina.  Sau cu telefonul conectat dar cu unul dintre telefoanele cu number share oprite. Nu are niciun sens. Ar trebui sa mearga oricum. 

Client Orange

Pe mine nu ma deranjaza ca nu pot suna din masina, ma deranjaza ca cele doua telefoane cu nuber share nu pot primi apeluri de la alte persoane care suna de pe un carkit.Trebuie sa tin inchis unul din ele , dar nu de asta am pus number share pe ele.