anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

eSIM pentru Macbook Pro M5

gcserban93
Începător

Exista zvonuri cum ca noua generatie de laptopuri Apple cu procesor M5 for veni cu cipul C1 care include si 5G. In acest caz, ar exista dorinta/disponibilitatea din partea Orange sa adauge profile de eSIM si pentru laptopuri? 

4 Răspunsuri 4

OrangeCustomer1
Explorator

Buna, 

Orice dispozitiv compatibil eSIM permite adăugarea unui profil, fie prin scanarea unui cod QR, fie prin încărcarea profilului direct în aparat. Acest lucru se poate face la orice furnizor compatibil, indiferent de echipament, cum de exemplu există deja și routere cu această funcționalitate. Aici fiind vorba de Apple însă... Ei pot sa fie mai speciali, ca de obicei, și sa caute o modalitate diferita prin care sa limiteze accesul. Rămâne de văzut la momentul respectiv. 

Pololică
#StarMember

Salutare!

Mai intai sa le vedem in piata si pe urma sa vedem ce si cum. Nu de alta, dar pe piata locala (SUA) atat Apple, cat si Google au trecut noile generatii la eSIM la telefoane (nu am dat importanta tabletelor, nu am auzit ceva modificari: daca sunt doar cu eSIM sau SIM fizic).

Revenind la subiect: posibilitatea de a putea folosi eSIM pe orice dispozitiv este, teoretic, posibila pentru orice operator. Problema, asa cum zice si OrangeCostumer1, s-ar putea ca Apple sa impuna niste norme care sa necesite timp pentru implementare (la fel, din cate stiu, in afara de IOs (IPhone) si Android (telefoane) nu prea am auzit de eSIM pentru calculatoare (cu Windows sau Mac). Deci, si de aici s-ar putea sa fie nevoie de timp suplimentar pentru configurari si teste.

Totusi (exista si un asa ceva), stiind compatibilitatile dintre produsele Apple (IOs si IPadOS sunt derivate ale MacOS) s-ar putea ca "deranjul" sa nu fie prea mare, buba principala fiind mai mult partea de drivere pentru modulul eSIM pentru MacBook.

Momentan suntem doar la stadiu de teorie si... teoretizare.

gcserban93
Începător

Multumesc frumos pentru insights si teorii. Din punct de vedere comercial ar face sens ca orice operator de telecom sa ne vanda posibilitatea aceasta. Singurul meu dubiu ar fi din perspectiva Orange in acest caz daca vor vrea sa ne vanda Internet 5G nelimitat la aceleasi preturi sau daca vor vrea ceva produs special. 

In momentul de fata nu imi dau seama daca consumul de date pe un laptop ar fi cu mult mai mare decat pe un telefon. Call-uri la munca, accesare pagini web si streaming video/muzica faci si pe telefon. 

Salutare!

Consumul pe un computer (ca e laptop sau ca e desktop) ar fi mai mare decat pe mobil. De exemplu, eu prefer sa urmaresc netflix sau youtube doar pe un ecram mare, nu pe telefon. Mergand pe premisa asta, tind sa cred ca majoritatea ar merge pe acest principiu.

Evident, nu generalizez si stiu ca trendul este consum multimedia pe telefoane (parca sunt televizoare in buzunar), dar pentru videoclipuri (de lunga durata) sau filme cred ca majoritatea vor prefera ecranul mai mare. Plus ca, asa cum zici si tu, cand lucrezi (adica regim business), sigur ai un radio in fundal sau un podcast pe youtube/spotify/o aplicatie de podcast pe care il asculti alaturi de colegi. Cel putin asa e la mine: ascultam cu totii ceva online (ori un radio, ori un podcast, etc). Pe scurt: consumul de net e pe calculatoare, nu pe telefoane.