anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Viteza maxima 2.1GBPS

PTM98
Junior

Buna ziua,

Tocmai ce am contractat pachetul premium de 2.1GBs si viteza maxima atinsa este de pana in 1GBps

PTM98_0-1733249320265.png

Tin sa mentionez ca placa de baza detinuta are support de 2.5gbps.

https://www.gigabyte.com/ro/Motherboard/B650-GAMING-X-AX-rev-10-11-12#kf

Aveti idee care ar fi problema? 

Multumesc anticipat.

9 Răspunsuri 9

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Salutare!

Depinde în ce port ai introdus cablul. Din câte știu , doar primul port are 2,5:Gbps, dacă ai ont ZTE 6605.

Eu am acest ont, dat nu sunt acum acasă în locația respectivă ( am două case).

Verifică și asta și cablul să fie de calitate!

Salutare, da, acela este echipamentul si in primul port am introdus cablul ethernet. Am cablu CAT6A.

Pololică
#StarMember

Salutare!

Ai toate actualizarile la zi? Pe WiFi cum se comporta?

Salut, da. Pe wi-fi 60mb/s pe mobile.

mihai_13
Maestru

2,5gbs pe "cablu" .. dar tu cumva ai facut test cu un telefon mobil  pe wifi ? .. asa se vede din poza postata de tine - sa stii ca , conteaza cu ce telefon faci testul . testul trebuie facut pe browser pe windows ca sa iti apara un rezultat real..

Screenshot-ul este din browser de pe Windows.

Gabubu
Angajat Orange

Salutare PTM,

Daca ai echipament de internet (ONT) cu abonament Fibra 2300, de la Orange, atunci acele echipamente vin cu un port de 2.5Gbps. Pentru aceasta viteza, trebuie sa ai un device compatibil cu port de 2.5Gbps (ceea ce ai conform cele trimise), si un cablu ethernet de Cat 6 sau Cat 6E pentru aceasta viteza. 

In aceasta situatie daca nu ai cablu de Cat 6, ci doar de Cat 5, atunci trebuie sa intelegi ca Cat 5 iti ofera viteza de transfer doar pana la 1Gbps (gigabit).

In caz contrar, daca ai ethernet Cat 6 sau Cat 6E si tot ai 1Gbps, recomand introducerea cablului ethernet in portul LAN 1 al modemului de internet pentru a folosi 2.5Gbps.

Sper ca te-am ajutat cu aceste informatii si sa ai o zi placuta!
Gabubu

Salut! Da, este conectat in primul port cel de 2.5bps si da am un cablu Cat6A. Nu pare a fi de la cablu pentru ca primul test a sarit o secunda de 1Gbps, iar apoi a scazut.

Iulian8282
Junior entuziast

Salut. Aceeasi problema am.avut o si eu dupa o saptamana au dat drumul la toata banda. Ba au dat vina pe antivirus ba pe pc ... au schimbat si router...