anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Securitatea routerului F6600R

vegancorr
Junior

Cumva fortat de imprejurari am ajuns cu routerul F6600R. Doream sa pastrez fostul Sagecom care mergea impecabil. La primul test pe AX download cu 30Mbps (n-aveam asteptari), dar e ok ca pe AP (un ASUS) merge cu 950Mbps. Primul pas sa fac setari si deja imi plesneste o vena. Dau sa ma loghez acum pe router si trebuie sa schimb parola astfel:

O parolă puternică trebuie să corespundă urmatoarelor reguli:
1. trebuie să aibă cel puțin 8 caractere.
2. trebuie să contina cifre (2 ~ 9) și litere (A ~ Z, a ~ z), cu exceptia "I/l/1, B/8, o/O/0".

Ce e la gura mea, nu pot scrie aici. N-am voie sa folosesc caractere non-alfanumerice, de genul !@#$%^&*(). De ce bobita? De asemenea imi scot litere si cifre ca s-o incurca nu stiu ce utilizator. O fi aceleasi geniu ca la ING care a pus PIN de fix 5 cifre, ca le da buffer overflow daca pui 6 sau 10 sau daca bagi litere. Nici o sansa sa inventez o parola pe care sa o si tin minte peste un an cand voi mai avea nevoie. Fac ca la Orange, o scriu pe postit si o lipesc de monitor (router in cazul meu).

Deci eu nu pot sa inteleg ce e in mintea unor astfel de oameni cu astfel de reguli absolut **beep**. Sa n-ai parola prea simpla, dar nici prea complicata.

Acum m-am blocat dupa ce am setat parola "VSURpbsjQacqv7QWGqYD" generata automat si careia i-am dat copy paste. La logare imi spune ca e incorecta. **beep**. Deci nici macare un login nu sunteti in stare sa implementati sau sa va asigurati ca ceilalti **beep** de la ZTE sunt in stare?

LE: Parola noua nu fusese salvata pentru ca expirase sesiunea, evident nu era nicio atentionare.

3 Răspunsuri 3

Viper
Cunoscător

Păstrezi parola de pe eticheta ONT-ului, ez.

Cred ca e o buna practica sa schimbi parolele din fabrica la dispozitive. Si oricum credeam ca e obligatoriu, asa parea. Dupa aia am vazut ca pot da cancel si sa ma intrebe mereu.

Este o bună practică, dar ținând cont de faptul ca voiai să lipești noua parolă tot pe ONT (ironic sau nu) ar fi fost amândouă la fel de sigure 🙃.

Recomand un manager de parole, evită multe probleme care vin cu folosirea unor parole simple sau refolosirea parolelor pe mai multe site-uri din .. comoditate.