la 04-06-2026 03:31 PM - editat ultima oară la 04-06-2026 04:31 PM de DanielaH
Cumva fortat de imprejurari am ajuns cu routerul F6600R. Doream sa pastrez fostul Sagecom care mergea impecabil. La primul test pe AX download cu 30Mbps (n-aveam asteptari), dar e ok ca pe AP (un ASUS) merge cu 950Mbps. Primul pas sa fac setari si deja imi plesneste o vena. Dau sa ma loghez acum pe router si trebuie sa schimb parola astfel:
O parolă puternică trebuie să corespundă urmatoarelor reguli:
1. trebuie să aibă cel puțin 8 caractere.
2. trebuie să contina cifre (2 ~ 9) și litere (A ~ Z, a ~ z), cu exceptia "I/l/1, B/8, o/O/0".
Ce e la gura mea, nu pot scrie aici. N-am voie sa folosesc caractere non-alfanumerice, de genul !@#$%^&*(). De ce bobita? De asemenea imi scot litere si cifre ca s-o incurca nu stiu ce utilizator. O fi aceleasi geniu ca la ING care a pus PIN de fix 5 cifre, ca le da buffer overflow daca pui 6 sau 10 sau daca bagi litere. Nici o sansa sa inventez o parola pe care sa o si tin minte peste un an cand voi mai avea nevoie. Fac ca la Orange, o scriu pe postit si o lipesc de monitor (router in cazul meu).
Deci eu nu pot sa inteleg ce e in mintea unor astfel de oameni cu astfel de reguli absolut **beep**. Sa n-ai parola prea simpla, dar nici prea complicata.
Acum m-am blocat dupa ce am setat parola "VSURpbsjQacqv7QWGqYD" generata automat si careia i-am dat copy paste. La logare imi spune ca e incorecta. **beep**. Deci nici macare un login nu sunteti in stare sa implementati sau sa va asigurati ca ceilalti **beep** de la ZTE sunt in stare?
LE: Parola noua nu fusese salvata pentru ca expirase sesiunea, evident nu era nicio atentionare.
la 04-06-2026 03:38 PM
Păstrezi parola de pe eticheta ONT-ului, ez.
la 04-06-2026 04:17 PM
Cred ca e o buna practica sa schimbi parolele din fabrica la dispozitive. Si oricum credeam ca e obligatoriu, asa parea. Dupa aia am vazut ca pot da cancel si sa ma intrebe mereu.
04-06-2026 04:38 PM - editat 04-06-2026 04:38 PM
Este o bună practică, dar ținând cont de faptul ca voiai să lipești noua parolă tot pe ONT (ironic sau nu) ar fi fost amândouă la fel de sigure 🙃.
Recomand un manager de parole, evită multe probleme care vin cu folosirea unor parole simple sau refolosirea parolelor pe mai multe site-uri din .. comoditate.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor