la 29-12-2024 08:17 PM
De aproximativ un an, observ ca acest ONT chinezesc este plin de gauri de securitate. Mai grav este ca prin intermediul lui se pot accesa date sensibile din reteaua proprie. Am ridicat aceasta problema celor de la suport, dar ei imi spun ca problema e a celor de la google ca au ei niste restrictii absurde 😄. Sunt notificat atat de diferitele bowsere de pe care il accesez cat si in log-ul aparatului. Nu pot sa fiu de acord ca in reteaua mea proprie sa navighez pe internet cu chinezii 😂😂😂. Draga Orange te rog sa faci ceva in aceasta privinta. Multumesc!
la 29-12-2024 09:51 PM
Interesant și mulțumesc. Cu siguranță e altceva decât ceea ce pare. Dar când ai ceva concret revino pe topic să ne prezinți ce routere ai "vizitat". Deocamdată zero plângeri = lipsă probleme.
la 29-12-2024 08:55 PM
Salut. Să înțeleg că la tine acasă ai lacăt și cifru pe fiecare ușă? Cel puțin așa pare că vrei. Explicație: browserul știe doar că atât timp cât accesezi o adresă fără "https" atunci este nesigură. Dar e referitor la adrese externe, nicidecum la adresa ta de DNS. Poți adăuga adresa la excepții că să nu necesite scanare /verificare la accesare. Așadar nici o "breșă". De altfel poți deconecta cablul de net și să accesezi adresa de DNS: rezultatul va fi același, și chiar fără să știe "chinezii" că utilizezi routerul.
Alt indiciu: adresele DNS nu sunt cu "s" pentru că nu au de ce să fie. Acela este un indiciu pentru adrese externe LAN-ului tău, nu pentru cele interne. Dar cum menționam, adaugi ca regulă pentru scanare această adresă și nu vei mai primi mesajul respectiv.
la 29-12-2024 09:04 PM
Ca poți accesa, și din exterior și să te loghezi prin telnet și ssh la zeci de ont-uri cu parola de admin a orange nu e breșă. 😂😂😂. Am script de pe forumuri dedicate și cu ele deschide aceste porturi fără probleme.
la 29-12-2024 09:51 PM
Interesant și mulțumesc. Cu siguranță e altceva decât ceea ce pare. Dar când ai ceva concret revino pe topic să ne prezinți ce routere ai "vizitat". Deocamdată zero plângeri = lipsă probleme.
la 30-12-2024 10:08 AM
Nu am voie sa postez solutii de hacking pe acest forum dar iti las un indiciu. Github.
Spor.
la 29-12-2024 09:06 PM
A încă ceva, cine e interesat se poate pune în bridge fără probleme dar fără ajutorul celor de la orange ca la ei nu se poate 😂😂😂
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor