la 08-02-2025 10:03 AM
Salut, incerc sa fac port forwading din rooter-ul primit de la orange ZTE F6600R aparent nu reusesc din setarile acestui rooter. Am citi cateva articole deja de pe comunitate dar m-au cam bagat in ceata.
Este cineva dispus sa imi ofere un pic de ajutor in privinta asta? Vreau sa stiu exact daca am nevoie de servicii suplimentare de la Orange sau trebuie sa fac bridge prin alt router. Orice sfat sau ghid ar fi de mare ajutor, Multumesc mult!
la 03-04-2025 05:04 PM
Mă bucur că s-a rezolvat și îți mulțumim că ai revenit cu feedback. Te mai așteptăm în Comunitate.
la 26-09-2025 08:03 AM
Numai la mine nu se reuseste deschiderea portului 25. Nu inteleg cum, la telefon ei imi zic ca este deschis dar la teste este inchis.
la 26-09-2025 09:28 AM
Salut @Flavius-Tech. Înseamnă că fie echipamentul nu este conectat, fie ”regula” de port fwd nu este corect configurată în secțiunea router-ului. O reverificare ar fi bine venită.
Indiciu: încearcă în primă fază o verificare mai simplă: configurarea DMZ, pentru care poți verifica accesul direct pe IP (fără port), iar dacă este accesibil, partea de ”port fwd” este doar o formalitate simplă, dar funcțională.
la 26-09-2025 09:32 AM
Am 30 de ani de experienta in it, si vreo 20 de ani ca full stack developer, deschid porturi din powershell sa le ascult si functioneaza, exceptie portul 25. Au incercat pe la telefon vreo 4 operatori diferiti si ziceau ca este deschis.
la 26-09-2025 09:57 AM
Atunci dăcă nu sunt probleme pe alte porturi, însemnă că ”25”-ul este blocat (nu mă întreba de ce), iar cei care ”ziceau că este deschis”... doar ziceau.
la 26-09-2025 10:06 AM
Nici nu stiu cum sa intru in legatura cu consultantii, robotul ala e cam degeaba.
la 26-09-2025 10:23 AM
Dacă te referi la Djingo, atunci în fereastra de chat scrie-i că dorești ”transfer operator”. Succes.
la 26-09-2025 11:07 AM
Da, se pare ca acolo nu au departament tehnic, mi-a facut o programare fata de acolo.
la 29-09-2025 12:59 PM
Gata! AM luat legatura cu dep tehnic și mi-au spus ca era activat, deși când eram în telefon cu doamna la telefon am verificat portul, l-am pus pe ascultare și apărea închis portul, ea a zis că ei nu blochează porturile și că la ei apare că este deschis. Am terminat discuția cu ei și după 5 minute l-au deblocat cu adevărat.
Cred că este vreun firewall undeva care îmi bloca inbound connection sau ceva de genul, că eu îi cred că la ei apărea că este activ portul. Probabil au găsit între timp unde se bloca acel port. Acum pot linistit și eu să imi fac redundanta la server!
29-09-2025 01:32 PM - editat 29-09-2025 01:33 PM
Mulțumim pentru feedback. E bine că s-a remediat situația menționată. De fapt, toți cei trei operatori blochează porturile în general pentru protejarea clienților de eventuale încercări de accesare din exterior a dispozitivelor conectate în LAN. Dar la solicitare, acestea se pot debloca punctual și la cerere. E la fel și la Digi și la Vodafone, nu doar la Orange.
la 29-09-2025 01:41 PM
Mai zi-mi o informatie, s-ar putea să cunoști mai bine felul cum este creata intreaga retea. La router am
la 29-09-2025 02:27 PM
Înțeleg că utilizezi două conexiuni (Orange și Digi) și ai dori conectarea LAN-ului tău în același timp la ambele conexiuni. Corect? Aceasta s-ar putea rezolva cu un router multi WAN, echipament care îți permite selectarea și prioritizarea între cele două conexiuni. Ca un exemplu, un router ”multi WAN” este și routerul 4G/5G cu o conexiune fixă și una pe modem 4G/5G. Dar similar există router cu 2 porturi WAN fixe, pentru conexiuni pe cablu. Găsești specificații și detalii (exemple) la o simplă căutare după ”multi WAN”. Numai bine.
la 29-09-2025 02:38 PM
Nu, voi folosi 2 routere independente, poate chiar conexiune directă la serverul pentru orange, vreau redundanta pe ip, dar și hardware, folosesc servere independente. Voiam să știu ce tip de conexiune se realizeaza daca pun routerul/modemul Orange și să iau direct prin lan prin cablu conexiunea. Am specificat ca la digi asa functioneaza conexiunea, scot de la lan cablu si modemul este in bridge, iar setarile se fac de tip PPPoE cu user si parola. La orange cum se face? Acum merg porturile lan la orange, dar conexiunea este dhcp, imi aloca un ip intern routerul, eu as vrea sa am direct conexiunea si ip-ul public pe server.
la 29-09-2025 02:56 PM
Este NAT activat, deci nu pot sa realizez eu conexiunea la internet. Este gata făcută de modemul orange și nu pot sa realizez conexiunea decât prin dhcp. Funcționează diferit față de digi. Ideea este că voiam control direct la internet, pentru că cred că ăsta este motivul pentru care nu a funcționat portul 25, cred că firewall-ul modemului îmi refuza conexiunea și nu aș vrea astfel de surprize. Acum, nu am nici o setare în acel modem din privința firewallului, nu am acces la astfel de setari. La security, nu am decât
Filter Criteria
DMZ
Port Forwarding
PCP
Port Trigger
Lipsesc din setări firewall!
la 29-09-2025 03:25 PM
Un eventual ”firewall” o fi pe server la furnizor, nu local pe router. În rest conexiunea cu DHCP pe LAN este similară în ambele situații. Singura diferență în routerul secundar e că la unul ai configurarea WAN de PPPoE, iar dincolo de DHCP.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor