anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Livebox si tv

darius2819
Junior entuziast

Buna ziua daca am instalat livebox 6c cum reusesc sa raman cu televiziunea? ptr ca acest nou touter nu are intrare de cablu/antena tv, eu l am achizionat deoarece are portul de 2.5 gb de care am nevoie ptr fibra de 2gb de la orange

30 Răspunsuri 30

de pa o persoana privata pur si simplu se gasesc pe facebook marketplace, site uri de vanzari franta etc

Interesant, aceste echipamente se oferă doar de operator, nu ar trebui cumpărate de la persoane fizice sau vândute de către acestea.

Daca reușești sa ti-l configureze cei de la Orange ar fi o noutate, eu știu ca nu se pot instala ONT-uri care nu sunt validate si certificare de operatorul local.

Ai găsit răspunsul potrivit? Marchează-l ca soluție sau oferă-i o apreciere, așa îi ajuți și pe ceilalți să-l descopere mai ușor!

Mie tocmai ce mi-a confirmat un instalator treaba asta.

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.

darius2819
Junior entuziast

Cum ca ar merge sau nu?

Da chiar nu vad de ce nu ar merge , om vedea cand ajunge , oricum a costat o nimica toata dar nah incerc si eu daca tot am fibra de 1800 sa ma si folosesc 100% de ea 😁

Da, asa da. Nici nu stiam ca exista sisteme mesh cu port 2.5Gb/s. Aparent eu trebuie sa-mi fac un update. :)) Multumesc!

Si da, sunt de acord ca un sistem mesh e mult mai ok decat router. Cu toate ca poti lega si doua routere in sistem Mesh (de exemplu Easy Mesh de la TP-Link). Dar...nu e chiar acelasi lucru. Deci da, de acord cu tine.

Bun, pai in cazul asta, tot ce ramane de vazut este daca se poate configura sau nu acel Livebox. Am concluzionat deja ca nu vei avea TV din el, ca n-are cu ce sa scoata asa ceva, daar cel putin pe partea de net....nu stiu, cum ai zis si tu, daca tot platesti pentru fibra 2000, ar fi dragut sa te poti folosi de el la maxim.

Daca reusesti ceva, sa ne spui si noua. Ar fi intr-adevar o noutate. 😄

Client Orange

Da clar daca reusesc am sa revin, cu toate detaliile , nu ma las oricum pana nu o rezolv, mai am o varianta ca sa raman si cu tv ul, dar sa vad daca o sa mearga livebox ul prima oara si revin cu drag cu tot ce am aici✌️

Sunt destul de sigur ca exista solutii si pentru TV. Nu o sa fie direct. Si nu stiu daca poti cumva sa te folosesti si de routerul vechi pentru asta... Dar da, e cu siguranta un topic fun de incercat! 😄

Sunt subscris la topicul asta. Deci, cand ai ceva vesti, voi fi aproape sa le citesc.

Explorer mind. I like it. 🙂 Think outside the box. Live...box, in cazul asta.

Client Orange

🙏 Vb aia …”Daca nu noi, atunci cine?” 😁🤟

Darius, dar un upgrade al routerului tau ZTE la unul Livebox 6 de la Orange Romania nu se poate face? Sau nu au pe stoc?

Pentru ca in felul asta nu ai mai avea nevoie de acel router din Franta si in plus e garantat sa functioneze pe Orange Romania. Plus ca are port 2.5Gb/s, din cate stiu, si iesire CATV. Deci ar bifa toate optiunile de care ai nevoie. 

Client Orange

dar esti sigur ca livebox ul asta de la noi are port de 2.5gb?? da asa ar fii perfect, dar eu i am rugat inainte sa iau cel din franta, sa imi dea si mie unul si mi au spus ca nu au pe stoc

Nu. Greseala mea. Am facut confuzia cu Funbox 6 (adica routerul de mai jos). Aveam impresia ca are si porturi 2.5Gb. Se pare ca nu are. Sunt toate Gigabit (1Gb/s).

Deci nu, din pacate Orange Romania inca nu are in dotare (sau cel putin nu oficial) routere cu porturi de 2.5Gb/s.

arsradu_2-1694093701477.jpeg

Client Orange

Eu nu înțeleg de ce este primul port cu portocaliu .

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.

arsradu
Fost #StarMember

Daca aveam si noi un manual...sau macar modelul, astfel incat sa-i cautam un manual online, lucrurile ar fi fost mai usor de inteles.

Asa...a trebuit sa caut oleaca. DAR, am reusit sa aflu urmatoarele chestii.

Acest echipament are doua moduri de folosire:

1. ca ONT, folosind portul de fibra optica, lasandu-ti toate cele 4 porturi LAN disponibile pentru conectarea echipamentelor prin cablu RJ45
  2. ca router normal, conectat prin cablu la un ONT extern, caz in care cablul de internet care iese din acel ONT va intra in portul ETH1 (marcat cu portocaliu), lasandu-ti doar 3 alte porturi RJ45 pentru conectarea altor echipamente.

Altfel spus, ocazional, acel port ETH1 este IN, iar celelalte 3 sunt OUT-uri.

Client Orange

Nu am manual, dar am întrebat deja pe un băiat ( instalator) și mi-a spus că nu are nicio treabă cu 2,5 Gbps.