la 28-05-2025 10:01 PM
Salutare!
Ce vești avem cu privire la serviciile de net 10Gb? Când se lansează? Multumesc!
Sursa informațiilor: https://newsroom.orange.ro/comunicate/orange-europe-innovation-prezinta-in-cadrul-opentech-2024-live...
la 29-05-2025 11:06 AM
Salutare!
Probabil pe parcursul anului. Buba e alta: utilitatea pentru urmatorii 5 ani pentru consumatorii casnici. Am abonament de 500Mbps si nu-mi fac griji asupra consumului pentru urmatorii ani (adica nu tin sa fac upgrade doar de dragul vitezei).
Pe partea de business, probabil acolo ar fi mai util, dar, in general, firmele cer o viteza minima, nu una maxima mare, deci stabilitate vs cantitate.
la 12-06-2025 06:54 PM
Partea de Bussines lasa de dorit. Noi in sectorul 5 tb sa iesim afara din birou ca sa putem vb la telefon
la 12-06-2025 07:10 PM
Depinde. Stau în sectorul 5 în bloc nou (2018) și da, semnalul e slab, dar nu e peste tot asa. La soacra mea mea nu sunt probleme (bloc din 1990).
la 20-06-2025 07:13 AM
Orange România a anunțat că va lansa serviciile de internet de 10 Gbps prin fibră optică pentru clienții rezidențiali în cursul anului 2025.
Această lansare va fi bazată pe tehnologia XGSPON și va fi însoțită și de introducerea unui nou router, Livebox Essential Gateway, echipat cu tehnologia Wi-Fi 7. România va fi chiar prima țară din grupul Orange care va beneficia de acest nou router.
Este important de menționat că Orange Business Services, divizia dedicată companiilor, oferă deja servicii de internet de 10 Gbps (DIA - Dedicated Internet Access) pentru business-uri în București și parțial în Constanța, utilizând tot tehnologia XGS-PON, încă din noiembrie 2021.
la 05-07-2025 06:08 PM
Sunt curios daca esti pregatit pentru acest internet fix de 10GBps :). Cum ai infrastructura in interior, si ma refer la cablurile de retea + switch-urile din casa, pot suporta cei 10Gbps ? Ai anticipat si ai pus cabluri de tip Cat 7 sau Cat8 ? De asemenea Placa de retea a pc-ului are 10gbps ? Altfel nu o sa poti beneficia de avantajele pe care le aduce. Sa mai enumeram si un server pe care sa stocam tot cu aceasta viteza, placa de retea si ssd-uri capabile ( banuind aici ca vrei sa stochezi/ editezi video-uri la mare viteza in caz de vloguri, sau de ce nu pentru o firma care foloseste aceasta banda mare ). Nu critic, sunt doar curios, eu fiind blocat cu cat5-uri in pereti, puse de dezvoltator.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor