anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Echipamente disponibile la fibră de 1000 pentru ONT pur (bridge mode pur)

spino
Începător

Salutare, 

Am vorbit cu un agent orange pentru instalarea unui abonament tv+net1000, dar doresc neapărat ca echipamentul să fie din start doar ca ONT, și să folosesc routerul existent pentru setări avansate de port forwarding, firewall, șamd.

Aveți idee ce echipamente sunt disponibile pentru 100% ONT (fără wireless, fără nimic, doar să convertească de la RJ45 de 1gbps la fibră?

Am citit că standard se instalează un ZTE F6605R care foarte greu poate fi trecut în mod bridge, și nici atunci nu e bridge pur care să nu introducă latență și să micșoreze viteza, dar am citit că se mai folosesc niște echipamente Huawei care suportă bridge pur.  Aș dori să aflu ce modele sunt, pentru a discuta cu instalatorul să cer expres acel tip. 

Mulțumesc!

1 Soluţie acceptată‚

spino
Începător

Acum pot să dau follow-up la topic, pentru că am făcut instalarea.

Am primit un F6600R pe care am cerut instalatorului înainte să fie băgată fibra în el să-l pună în modul bridge. După un aproape "nu se poate" manifestat prin "dar de ce doriți", "dar e complicat", șamd, văzând că insist a început într-un final procesul.

Primul pas a fost să sune la cineva din call center și să-i spună că vreau mod bridge. Fiind pe speaker, am auzit și eu. Doamna a întrebat că de ce, dânsul că clientul are routerul lui, doamna că "bine hai să încercăm". A urmat un mic ping-pong:
- "ce router e, că nu e huawei"?
-"nu e doamnă Huawei"
-"Pai de ce nu e, că ăla sigur se trece în bridge. Sigur nu e?"
- "sigur doamnă, eu nu sunt autorizat să montez decât ZTE"
..
..
..
La un moment dat pe interfața routerului meu local a apărut un IP public, am jubilat, dar doamna de la telefon mi-a zis că trebuie să mai sun odată la 300 ca să activeze modul bridge ca să rămână așa după ce se resetează routerul. N-am înțeles exact care a fost șpilul cu procedura asta dar am fost mulțumit că se poate.

Peste 30min am sunat la 300, unde am discutat cu cineva care nu înțelegea ce anume doresc. Am explicat situația, n-a înțeles, până la urmă ne-am lămurit că " - deci doriți să activați modul bridge". "Da, asta doresc, mulțumesc frumos.". Mi s-a spus că în 5-10 min se fac modificările. 

După 30min am dat un restart la ambele routere.

Acum e ttotul bine - IP public, F6600R-ul e în mod bridge, cel puțin pe IPv4.
Am 9ms până în 1.1.1.1, 850mbps DL / 400 UL la speedtest iar cu Frankfurt 39ms și 500 DL / 300 UL. Toate pe wireless, pe routerul meu.

Am avut ceva emoții la început dar acum sunt mulțumit. Ar trebui totuși ORO să implementeze niște proceduri mai clare și pentru angajați și pentru clienți, pentru că lipsa lor vine cu o pierdere de timp și de muncă în zadar pentru ambii.

Toate cele bune!

Vizualizare soluţie în postul original

22 Răspunsuri 22

Mulțumesc, așa voi face. 

Vio73
#StarMember

Salutare!

La acest tip de abonament vei primit automat ZTE 6600, la care va merge să fie activat modul bridge, din câte am observat și de la alți utilizatori, fără probleme!

Baftă!

Dacă te-a ajutat răspunsul, bifează-l ca soluție și dă un like!

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.

Viper
Junior entuziast

Cat despre latenta, nu stiu ce sa zic, pare ok de aici. Testat 1.1.1.1, 9.9.9.9 si 208.67.220.220, ~6msmtr 1.1.1.1.PNGmtr 9.9.9.9.PNGmtr 208.67.220.220.PNG

Excelentă latență, aveți 6600R bridge? Mulțumesc.

spino
Începător

Acum pot să dau follow-up la topic, pentru că am făcut instalarea.

Am primit un F6600R pe care am cerut instalatorului înainte să fie băgată fibra în el să-l pună în modul bridge. După un aproape "nu se poate" manifestat prin "dar de ce doriți", "dar e complicat", șamd, văzând că insist a început într-un final procesul.

Primul pas a fost să sune la cineva din call center și să-i spună că vreau mod bridge. Fiind pe speaker, am auzit și eu. Doamna a întrebat că de ce, dânsul că clientul are routerul lui, doamna că "bine hai să încercăm". A urmat un mic ping-pong:
- "ce router e, că nu e huawei"?
-"nu e doamnă Huawei"
-"Pai de ce nu e, că ăla sigur se trece în bridge. Sigur nu e?"
- "sigur doamnă, eu nu sunt autorizat să montez decât ZTE"
..
..
..
La un moment dat pe interfața routerului meu local a apărut un IP public, am jubilat, dar doamna de la telefon mi-a zis că trebuie să mai sun odată la 300 ca să activeze modul bridge ca să rămână așa după ce se resetează routerul. N-am înțeles exact care a fost șpilul cu procedura asta dar am fost mulțumit că se poate.

Peste 30min am sunat la 300, unde am discutat cu cineva care nu înțelegea ce anume doresc. Am explicat situația, n-a înțeles, până la urmă ne-am lămurit că " - deci doriți să activați modul bridge". "Da, asta doresc, mulțumesc frumos.". Mi s-a spus că în 5-10 min se fac modificările. 

După 30min am dat un restart la ambele routere.

Acum e ttotul bine - IP public, F6600R-ul e în mod bridge, cel puțin pe IPv4.
Am 9ms până în 1.1.1.1, 850mbps DL / 400 UL la speedtest iar cu Frankfurt 39ms și 500 DL / 300 UL. Toate pe wireless, pe routerul meu.

Am avut ceva emoții la început dar acum sunt mulțumit. Ar trebui totuși ORO să implementeze niște proceduri mai clare și pentru angajați și pentru clienți, pentru că lipsa lor vine cu o pierdere de timp și de muncă în zadar pentru ambii.

Toate cele bune!

Viper
Junior entuziast

Primești și IPv6 pe router-ul tău? Prin DHCPv6-PD? Ce router ai?

Nu m-a interesat IPv6, nu am încă un usecase la care să-mi folosească. Dacă nu sunt indiscret, tu la ce anume ai avea nevoie?

Routerul meu e un pic mai ciudățel - un Mikrotik hAP ax S pe care l-am luat pentru RouterOS, îmi permite să fac tot felul de setări pe care alte routere nu le permit (SSID multiple, izolări, acces diferit la site-uri în funcție de SSID, șamd.).

Viper
Junior entuziast

Poate am nevoie de acces la niște VPS-uri ieftine care au doar IPv6 😁

Nu ești singurul care folosește MikroTik, am și eu 6 doar în casă plus altele în administrare.

Eu încă aștept să rezolve problema mea. :)) Mă bucur că la tine s-au mișcat mai cu talent.

Spor!