la 18-09-2024 11:14 AM
Va salut. Am ipv4 static si doresc pe baza lui sa imi pot accesa interfata routerului ZTE6605R si din internet, nu doar din reteaua locala. Am incercat setari din DMZ sau port forwarding dar nu functioneaza. Nu o pot accesa decat din reteaua locala tastand 192.168.1.1. Colegii de la servicii acces spun ca nu se poate accesa din extern din motive de securitate. Eu nu sunt convins de asta , pentru ca pana sa trec la fibra 2300 am avut fttb cu un router huawei 658 unde aveam dat acces dinspre wan si imi puteam accesa interfata din internet bine mersi. S-a mai intalnit cineva cu asta si a rezolvat? Nu doresc decat ca tastand de oriunde adresa statica 89.123.83.etc sa ma duca pe interfata routerului . Cu tool-uri gen open port check tool pe ip-ul 89.123.83.etc imi arata ca am porturile inchise. De asemenea, vad statusul firewall-ului in interfata routerului ca fiind activ (nivel de securitate medie). Acum negociez sa mi-l dea jos,(parca vad ca nici asta nu stiu daca se poate, tot din considerente de securitate inteleg) pentru ca aleg sa imi protejez singur reteaua cu uneltele mele. Multumesc.
la 18-09-2024 11:34 AM
Bun venit în Comunitate @Cătă. Pentru a putea gestiona ceea ce dorești și în modul în care dorești îți recomand să utilizezi un alt router montat în bridge, după ZTE6605R, și pe care vei putea configura atât port fwd, cât și accesarea routerului din exterior. Routerele instalate implicit sunt prea puțin configurabile și nu permit modificarea setărilor dorite.
Ce router ai putea monta în bridge? Unul care îți este la îndemână și care să nu fie prea vechi influențând viteza de internet. Că este model de TPlink sau Huawei, important să fie configurabil.
la 18-09-2024 12:14 PM
Multumesc pentru raspuns. Ca parere personala, nu stiu daca e corect (personal nu mi se pare normal) ca aceste servicii sa vina cu astfel de restrictii pe care sa le afli abia cand te lovesti de ele. Nu e mai fair sa oferi clientului posibilitatea sa isi configureze device-urile cum doreste? Sau macar sa i se spuna in prealabil:" Vedeti, dvs. o sa aveti de la noi asta si cu asta, dar noi o sa va restrictionam cutare si cutare lucru". Si clientul sa decida in consecinta daca alege sau nu serviciile operatorului respectiv, nu sa fie pus in fata faptului implinit. Ca sa rezum, inteleg ca pentru a beneficia de porturi deschise, trebuie sa bag mana in buzunar sa mai imi cumpar un router care n-are problema asta, iar zte-eul sa il configurez in bridge, doar pentru a muta si rezolva problema pe routerul cumparat care permite aceste setari? Dar nu mai bine nu mai conditioneaza operatorul clientii? Intreb.
la 18-09-2024 01:07 PM
Problema e similară la oricare operator din RO, mai ales dacă dorești facilități de acest fel, și nu doar o simplă conexiune la internet pentru citit presa sau email.
la 18-09-2024 01:20 PM
Multumesc. Faptul ca problema e si la alti provideri nu stiu cata relevanta are in rezolvare. Eu am intrat pentru gasirea unei solutii, care inteleg ca nu exista fara cumpararea a inca unui router. M-am lamurit.
la 18-09-2024 01:48 PM
Doar menționam că și la alți operatori, indiferent de nume din RO e abordarea similară pentru astfel de operațiuni.
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor