anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Restrictii NAT la internet prepay

AlexN
Începător
Buna seara,
Folosesc o cartela prepay impreuna cu un router 4G pe care rulez OpenWRT, pentru cateva camere IP la o cabana dintr-o zona izolata din Muntii Calimani. Din pacate nu reusesc sa accesez camerele care sunt conectate la un NAS de la Synology decat uneori la o viteza foarte mica, iar de cele mai multe ori nu le pot accesa deloc. Problema e ca am incercat sa deschid porturile necesare prin port forwarding, am facut DMZ catre IP-ul din lan al NAS-ului, am incercat cu UPNP si cu STUN, insa nimic nu functioneaza. Atasez mesajul de eroare legat de serverul STUN. Banuiesc ca Orange foloseste CGNAT si de aceea nu pot deschide porturile respective, ma puteti ajuta cu o solutie?
6 Răspunsuri 6

delfinas
#StarMember
AlexN, bun venit in Comunitate!!! Ai reusit vreodata sa accesezi camerele sau problema e recenta? Daca e o problema des intalnita, cred ca problema e viteza prea mica a semnalului, fiind o zona mai izolata. Daca semnalul receptionat de router e slab, cum sa mai ajunga ceva la camere si sa dea si feedback? Cu un telefon ai semnal mai bun? Ce router 4G ai?

AlexN
Începător
Salut! Nu e vorba de semnal, RSSI e la -59dbm, cam 90% semnal 4G, cu speedtest am masurat 50+ Mbps la download si 25+ Mbps la upload, daca accesez camerele prin serverele producatorului (Reolink) merg foarte bine, insa asa nu pot accesa inregistrarile. Problema e sigur CGNAT, oare IPv6 e activ pe prepay? Edit: routerul e un D-link DWR921 cu OpenWRT. Pe telefon am aceleasi viteze.

delfinas
#StarMember
Poti verifica daca e activ IPv6 pe https://ipv6-test.com/ S-ar putea ca pe prepay sa nu ai IPv6, dar cel mai sigur poti afla doar de la 300 - serviciul tehnic sau intrand pe chatul My Orange.

FLo1
#StarMember
@AlexN: Povestea e frumoasă, însă în România nu vei găsi port forwarding pe router 4G. Motivul: rețeaua oferită pe 4G este una care nu permite acesul la internet printr-un IP extern public. Configuratiile sunt convins că îți sunt ok, însă nu în acest context. Poate pe un IPv6 ai avea ceva șanse, dar discutabil, depinzând de device-urile tale și suportul Orange. Pe IPv4 slabe perspective, și bănuiesc că aceasta te-ar fi interesat. Îți recomand pentru acces internet prin router 4G o configurare a camerelor/DVR prin conexiune P2P. Aceasta e mult mai funcțională și fără probleme în astfel de situații. Sau, dacă poți și permite routerul, crează-ți un server VPN. Succes.

AlexN
Începător
@FLo1 Am incercat si cu VPN, am un server VPN pe NAS-ul Synology de acasa, nu se conecteaza, configurez port forwarding din NAS-ul de la munte/router dar porturile imi apar blocate. Aplicatia NVR de la Synology nu suporta P2P din pacate. O sa incerc sa iau legatura cu dept tehnic poate reusesc activarea IPv6.

FLo1
#StarMember
@AlexN: Un server VPN si in locatia de la munte. Sau o conexiune (daca permit echipamentele) de tip P2P. Port forwarding este degeaba. De ce sunt blocate porturile? Pentru ca esti cu reteaua ta principala in spatele alteia. Imagineaza-ti ca ai avea inca un LAN (retea) secundar conectat printr-un router într-unul din porturile routerului de acasa. Daca nu configurezi portul in routerul principal, orice incercare de "port fwd" in routerul secundar este sortită eșecului. Aceasta pentru ca IP-ul tau extern nu este vazut în exterior, în internet, el fiind doar o adresă dintr-o subrețea a Orange.