anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Internet pe navigatie auto

user_18779421
Junior

Buna dimineata! Va rog sa-mi spuneti, ce fel de cartela prepay imi trebuie pentru a avea internet  pe o navigatie auto. Preciz faptul ca, nu vreau sa fac hotspot de pe telefon. Multumesc, Tudor!

11 Răspunsuri 11

arsradu
#StarMember

Salut,

Orice cartela prepay, activata in prealabil pe un telefon, si cu optiune activa (sau credit, dar mai avantajos e cu optiune), ar trebui sa mearga.
In functie de modelul de aparat in care il vei folosi, e posibil sa trebuiasca adaugat APN-ul in setari. Pentru Orange, APN-ul este: net.

Iti recomand sa adaugi acel numar pe contul tau My Orange ca sa-ti fie mai usor sa-l reincarci, si ca sa primesti si bonus la reincarcarile din aplicatia My Orange.

Ai aici oferta actuala, ca sa intelegi la ce ma refer.

Intrucat SIM-ul va fi folosit (banuiesc) doar pentru internet, cea mai potrivita ar fi o optiune de internet (de exemplu cea de 5 euro). Daca vei folosi si minute, poti activa optiunea cu minute si net. Dar indiferent ce optiune alegi, ca sa primesti acel bonus de internet, ea trebuie activata (in fiecare luna) din aplicatia My Orange.

Mult succes! Sa ne spui daca ai reusit. 🙂

Client Orange

Vio73
#StarMember & May's Problem Solver

Salutare!

Orice prepay, pe care încarci o opțiune din My Orange, pentru a avea internet disponibil cât mai mult. Recomand chiar să te joci în ,,Pinata", pentru a obține cât mai mult internet.

Baftă!

FLo1
#StarMember

@user_18779421: Indiferent că va fi o opțiune cu resurse exclusiv de ”net” sau ”minute și net”, îți recomand opțiunea de minim 5euro și activată din MyOrange Detalii ai aici. De ce? Pentru a beneficia și de o cantitate suficientă de date mobile, dar și pentru activarea și posibilitatea utilizării datelor mobile din eventuale alte bonificații (Pinata Party, Bonus Pocus). Ca detaliu, atât opțiunea cât și bonificațiile sunt valabile 28 de zile și doar cu opțiune de minim 5euro activă pe cont.  

user_18779421
Junior

Bună dimineața! Deci, să înțeleg ca trebuie să fac următorii pași: - cumpăr cartela prepay cu nr. și obtiunea internet inclusa; - o activez pe telefon; - o dezinstalez de pe telefon și o instalez pe navigația auto; - verific funcționarea cartelei sim pe navigația auto? 

 
Mulțumesc!

Vio73
#StarMember & May's Problem Solver

Cred că trebuie să îi dezactivezi și pin-ul, tot din telefon. În rest, da, este în regulă.

Pinul inițial este 0000.

Prima lună s-ar putea să aibă mai puțin net, pentru că este încărcată automat. Apoi o adaugi in My Orange și o să ai net suficient, dacă o reîncarci de acolo.

Pașii sunt: Cumperi cartela PPY cu o opțiune care se va activa implicit (de exemplu cu un apel către 333 - Cost control), însă cu SIM-ul instalat într-un telefon, pentru că vei avea nevoie de o confirmare în momentul adăugării numărului în contul MyOrange (pentru gestionarea viitoare a contului prepay).

Dacă poți, tot din telefon dezactivezi solicitarea codului PIN la pornire/inițializare, deși ar trebui să aibă aplicația GPS-ului opțiune în aplicația lui pentru gestionare/confirmare PIN.

LE: Opțiunea nu se ”instalează/dezinstalează de pe telefon”, adică nu e ceva care rămâne pe telefon, ci va fi utilizabilă acolo unde instalezi SIM-ul, mai întâi pe telefon și apoi pe echipamentul GPS, adică acolo unde vei instala SIM-ul.

Salut din nou!

Pasii arata cam asa:

  1. mergi si cumperi un SIM prepay cu numar
  2. introduci SIM-ul intr-un telefon (de preferinta unul pe care sa ai si aplicatia My Orange instalata)
  3. dezactivezi PIN-ul (posibil sa mearga si asa, dar mai bine dezactiveaza-l).
  4. adaugi numarul respectiv in aplicatia My Orange.
    Ai aici un tutorial pentru asta.
  5. daca este o cartela cu credit inclus (majoritatea asa sunt), din acel credit cel mai probabil se va activa si o optiune. Urmareste SMS-urile primite sau intreaba angajatul din magazin daca nu esti sigur.
    De exemplu cea de 6 euro la pret de 5 (cat este creditul initial al carteleIei).
    Daca nu vrei acea optiune, poti sa ceri si creditul inapoi, dar nu-ti recomand. Lucrurile se complica inutil dupa aceea. Deci, mai bine pastreaz-o in prima luna pe aceea, si de luna viitoare o dezactivezi din My Orange, incarci cu 5 euro credit si activezi, tot din aplicatia My Orange, optiunea de 5 euro.
  6. daca este o cartela fara credit, va trebui cumparat credit (suficient pentru activarea optiunii dorite) si activata optiunea respectiva (din My Orange).
    Poti sa ceri ajutor angajatului din magazin daca nu te descurci.

In momentul asta, cartela ar trebui sa fie gata, cu o optiune activa (de date sau date si voce, cum vrei) si adaugata pe contul My Orange pentru a putea fi gestionata usor incepand de acum inainte. Cam aici ar trebui sa ajungi cu tot procesul.

Mai departe, tot ce ramane de facut este sa introduci SIM-ul in aparatul respectiv si vezi daca functioneaza. Dupa cum ziceam mai sus, in functie de aparat, e posibil sa mearga direct, sau sa aiba nevoie de adaugarea manuala a APN-ului (APN = Access Point Name = Nume Punct de Acces).

Client Orange

Pololică
#StarMember

Salutare!

Nu exista o cartela dedicata, doar sa intre fizic in navigatie (fie direct (slot dedicat), fie printr-un dongle/stick de net). Varianta asta va trebui s-o vezi tu cum accepta.

Tot ce trebuie sa faci este sa scoti codul PIN de pe cartela (pui cartela intr-un telefon si-l dezactivezi). Restul (optiunea) o selectezi tu in functie de nevoi.

Ca recomandare:

  • daca ai un consum mic de net, ai varianta Yoxo (urmezi pasii de mai sus pentru dezactivarea codului PIN) la 9 lei cu 10GB. Ai avantajul ca sunt luna are 30 de zile, nu 28 ca la prepaid, dar cu dezavantajul ca ai nevoie de aplicatia Yoxo instalata pe telefon (si se plateste doar cu cardul)
  • daca ai un consum mai mare de net (de la 40-50GB lunar), arunca un ochi la prepaid. Ai avantajul unei cantitati mai mari de net, administrarea o poti face din aplicatia MyOrange (daca ai mai multe numere, le ai pe toate in aceeasi aplicatie), plata o poti face ori cu card, ori cu cod de reincarcare, ori de pe un abonament. Dezavantajul este dat de cele 28 de zile (4 saptamani) de valabilitate a optiunii.

De retinut ca atunci cand treci granita (sau esti langa granita), va trebui sa decizi daca folosti netul in roaming sau nu (fie prin activarea unei optiuni specifice, ori prin dezactivarea optiunii cu resurse nationale).

Pentru alte lamuriri, te mai asteptam in comunitate!

EDITARE: vezi ca de luna viitoare Orange incepe sa inchida frecventele 3G si s-ar putea sa ai probleme de receptie pe viitor daca nu ai compatibilitate cu 4G.

DanielaH
Moderator

@user_18779421, ai urmat pașii recomandați mai sus? Funcționează? Te așteptăm să revii cu vești bune. Mulțumim.

user_18779421
Junior

Buna ziua! Multumesc tuturor celor care au avut amabilitatea sa-mi ofere variante de raspunsuri la problema mea! Am rezolvat problema cu sprijinul si profesionalismul reprezentantului de la magazinul din IASI- ANASTASIE PANU. RECOMAND CU CALDURA  ACEST MAGAZIN !

Super! Ne poti spune cum ai rezolvat mai exact? E ceva ce nu am acoperit noi deja? Ti-a oferit o alta solutie?

Oricum, ma bucur mult ca s-a rezolvat! 🙂

Client Orange