anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Intrebari/ raspunsuri aflate in moderare

Neaplicabil
Hello guys,
Acum cateava minute am postat un raspuns la intrebarea asta: https://comunitate.orange.ro/questions/2036318-lansa-orange-ofertele-5g
Am dat submit, si sunt destul de sigur ca s-a salvat, pentru ca imi aparuse postul in lista de raspunsuri. Dupa care am vrut sa-l editez sa mai adaug ceva, si butonul de Edit nu raspundea la comenzi.
Asa ca am dat refresh la pagina si acuma nu mai gasesc postarea mea deloc, cu toate ca daca va uitati la intrebarea respectiva, site-ul afiseaza cum ca ar fi 14 raspunsuri... dar sunt doar 13 afisate.
Mie unul imi pare un pic bug... Aveti idee? Vi s-a mai intamplat si voua? Scrisesem ceva. Si acuma ma oftic ca pare ca am pierdut tot ce scrisesem.
1 Soluţie acceptată‚

DanielaH
Moderator

Salut!

Vă mulțumim tuturor pentru feedback si ne pare rău pentru publicarea cu întârziere a răspunsurilor.

 

După cum ați remarcat, platforma comunității are un blacklist; acesta conține câteva sute de cuvinte și sintagme. Chiar dacă nu neapărat vulgare, cuvinte ca "prost", "naiba", "sânge", "bat" etc. se regăsesc în această listă deoarece ele pot fi folosite și cu conotații negative și nu ne dorim acest lucru aici, în Comunitate. Pentru că textele care conțin astfel de cuvinte intră în moderare manuală, se poate întâmpla cateodată ca ele sa fie publicate cu întarziere.

 

Întotdeauna când intervenim în editarea întrebărilor/ răspunsurilor voastre vă notificăm prin e-mail, fie că este vorba de schimbarea titlului sau modificarea încadrării întrebării. În cazul in care textul nu respectă Principiile Comunității, nu-l publicăm sau îl publicăm parțial, dar vă notificăm cu rugămintea de a-l reformula. Singurele editări pe care le facem fară notificare sunt corectarea erorilor de typo, a greșelilor gramaticale și ștergerea răspunsurilor irelevante (de genul “da, ai dreptate”, “da, așa cred si eu”, “nu știu, n-am auzit de asta”) care încarcă inutil topicul și îl fac mai greu de urmărit.

 

@arsradu, am modificat titlul întrebării tale pentru a fi mai clar la ce se referă și a-l face mai ușor de găsit pentru ceilalți membri în cazul în care se vor confrunta cu aceeasi situație. Am modificat deasemenea încadrarea acestei întrebări – am mutat-o în categoria "Despre Comunitate"/ subcategoria "Comunitatea Orange"

Vizualizare soluţie în postul original

36 Răspunsuri 36

Razvan
#StarMember
@jay, probabil răspunsul a intrat în moderare sau a fost șters de programul de verificare.

Jay
Campion certificat
@razvan, cu siguranta.. am vrut doar sa-i dau un exemplu lui @arsradu, sa inteleaga la ce ma refer.. sa nu creada ca spun ca ar avea un limbaj neadecvat... acum am dat constient raspunsul asta, stiind ca nu va aparea, dar, la momentul cand am patit asta nici nu am banuit ca, din cauza acelui cuvant, raspunsul meu va intra in moderare.. pentru ca nu jignisem pe nimeni.. a fost doar un cuvant care poate fi folosit si intr-un astfel de context..

Neaplicabil
Jay, mersi frumos. Macar stiu ca nu sunt singurul. :)) Cred ca problema e ca nu apuca sa-l scrie in baza de date. Si atunci, daca tu dai refresh inainte sa-l salveze, it's gone for good. Cu toate ca inteleg conditiile in care ar fi putut sa fie sters automat, cred ca ceea ce s-a intamplat acolo e un pic diferit. Dar evident, se poate sa gresesc, si se poate ca unul dintre cuvintele din textul respectiv, sa fi cauzat chestia asta. Se poate. Dar chiar si asa, dupa cum am scris mai sus, observ tot felul de alte bug-uri similare. :)) Deci...nu m-ar mira ca si ala sa fie unul dintre ele. Oricum, mersi frumos. E bine de stiut ca nu sunt singurul. Also, doua recomandari: 1. anumite cuvinte sunt folosite cu diverse sensuri, in functie de context. Limba romana are foarte multe intelesuri. Sa faci genul asta de moderare automata, doar pentru ca ai gasit cuvantul "prost" in text, cum e in exemplul tau (si da, o sa salvez textul inainte sa dau submit, just in case), mi se pare un pic aiurea. 2. daca tot exista un astfel de blacklist, mi-ar placea sa stiu. Ca sa stiu ce sa nu folosesc cand postez ceva. Asta, evident. pe langa folosirea cuvintelor vulgare, care mi se pare o chestie de bun simt. Deci daca mai sunt si alte chestii care cauzeaza un mesaj sa fie sters fara notificarea userului (si care sa nu fie bug), as vrea sa stiu si eu. Si cred ca si ceilalti.

Neaplicabil
Jay, cred ca screenshot-ul vorbeste de la sine. 😐 You were right. Acuma chiar imi vine sa folosesc niste cuvinte din cele de care n-ar trebui folosite pe un forum. Adica, serios? Asa am ajuns? Inteleg ca se posteaza mult pe un forum, si nu ar avea cum sa faca cineva manual chestia asta. Dar consider ca in momentul in care nu ii dai voie userului sa-si editeze el postul (si nici nu-l postezi dupa aia, decat probabil dupa foarte mult timp), pentru ca mai stiu eu ce cuvant nu ti-a placut tie din textul respectiv, consider ca ar fi dragut si de bun simt, sa anunti ce cuvant nu e ok de folosit, astfel incat omul ala sa stie pe viitor! De exemplu: la Submit, daca ai intalnit cuvantul "p r o s t", sa mentionezi chestia asta catre user. Printr-un mesaj: s-a gasit cuvantul "x" in text. Conform ghidului nostru de postare pe forum (si a blacklist-ului care ar trebui sa fie vizibil pentru toata lumea), urmatoarele cuvinte ne impiedica sa postam mesajul tau: x, y, z. Te rugam sa le modifici si sa resubmitezi.

Vio73
#StarMember
Da, în momentul în care se folosesc unele cuvinte neadecvate, atunci e posibil să apară dificultăți. Mă refer că nu mai apare sau apare editat.

Neaplicabil
Vio, perfect de acord. Dar cum am zis...depinde foarte mult de context. Cuvantul mentionat mai sus (care da, pare sa cauzeze acea problema) este un cuvant cat se poate de comun. In conditiile astea, majoritatea mesajelor postate aici intra la moderare. Daca faci pe cineva ....pro*t, atunci da, evident, e aiurea. Dar daca spui ca ceva ti se pare de "p r o s t" gust, e parerea ta asupra acelui lucru. Si nu este in niciun fel o insulta la adresa nimanui. Plus ca depinde foarte mult de context. Trebuie sa stii cum sa te exprimi, evident. Ca sa nu deranjezi pe nimeni. Nu vad de ce ar trebui sa-ti intre mesajul automat la moderare. Anyway, presupun ca acel sistem a fost creeat tocmai pentru ca sunt mai multi useri care folosesc cuvintele alea in scopuri neadecvate decat normale. Se prea poate. Cu toate astea, consider ca e frumos sa specifici ce anume nu ti-a placut din textul ala, sa stie omul ce sa nu mai foloseasca pe viitor. Si chiar nu e greu de implementat. Sistemul e deja acolo. Tot ce trebuie sa faci, este sa dai output catre user: "cuvantul asta nu a fost ok. Schimba-l." Simplu. Oricum, de acum incolo o sa incep sa dau save la mesaje inainte sa dau submit. Pentru ca n-am de unde sa stiu ce anume i se mai nazare sistemului nostru de moderare automata.

Jay
Campion certificat
Nu esti singurul :)).. si, intr-adevar, ar fi fost interesant sa existe un blacklist.. neexistand, probabil din acest motiv nu te lasa nici sa-ti editezi un raspuns cat timp este in modarare, pentru ca este posibil sa nu-ti dai seama de ce se intampla asta.. De fapt, exista lista, dar, nu este publica.. ci este un filtru setat pentru a mentine un mediu ok in comunitate.. nu stiu ce sa zic, poate a fost mai simplu sa seteze doar cuvintele, decat sa seteze niste fraze/propozitii, pentru ca, posibilitatile pentru fiecare cuvant adunate, ar fi infinite.. poate in viitor va fi lista publica, sau, va exista o atentionare legata de cuvintele cu dublu sens.. Inca nu este timpul pierdut, cred ca raspunsul tau o sa apara, dupa moderare 🙂

Neaplicabil
Mersi mult, Jay! De cateva zile de cand sunt membru al acestei comunitati, am observat foarte multe postari bune, accurate, si mai ales, on point, atat din partea ta, cat si din partea altor membri. Imi amintesc ca m-ai ajutat cu chestia cu Feedback-ul. A fost exact raspunsul de care aveam nevoie. 🙂 Felicitari! Si mersi frumos. Cred ca in cazul acelui mesaj, ceea ce nu i-a placut "sistemului" a fost probabil ca am folosit litere mari la un cuvant (sincer nici nu mai stiu ce cuvant era, probabil "semnal"....? Intrucat era un topic legat de servicii 5G...? Idk.). Evident, fara niciun fel de intentie de a jigni pe cineva, sau ceva. Pur si implu doream sa scot in evidenta acel cuvant, pentru ca era important pentru contextul respectiv. Si intrucat nu avem optiuni de formatare a textului (vad ca nici macar nu poti lasa spatii un pic mai mari, pentru un text mai aerisit, intre paragrafe), asta a fost varianta de formatare aleasa de mine. Acuma...nestiind ca avem un sistem de moderare automata, si nestiind ce anume n-o sa-i convina, am luat-o ca bug... Consider ca problema aici e una de comunicare cu userul. Ca pui sau nu pui acea lista public (unele dintre cuvinte sunt probabil la mintea cocosului), asta e alta treaba. Dar comunicarea catre user a cuvantului/cuvintelor care au intrat in acel filtru (si motivul pentru care nu-i publici postul in momentul ala) e o chestie cat se poate de importanta. Ce vreau sa spun e ca, chiar daca nu faci publica lista respectiva (ceea ce e de inteles), macar spune-i omului care posteaza ce anume din lista respectiva ai gasit in textul lui. Si da-i posibilitatea sa si-l editeze singur! Ce rost are sa-i ascunzi postul, sa i-l trimiti la moderare manuala, si sa-i scoti posibilitatea de editare? Tocmai de editare are nevoie, in caz ca e ceva de modificat la textul ala. Nu e mai simplu sa-i spui ce nu-ti convine si sa si-l editeze singur? Cred ca ar fi mult mai putin de lucru si pentru moderatori in felul asta. Si ar intelege si omul ala ca: 1) exista un sistem de moderare automata, si 2) ca acele cuvinte nu au fost ok in textul lui. Se gasesc sinonime. Nu asta e problema. Dar trebuie sa stii ce anume n-a fost ok. Atlfel nu stii ce sa corectezi!

Neaplicabil
@Jay, au inceput sa apara mesajele, dupa moderare. Aparent si "n a i b a" (as in "nu stiu cum n a i b a") este unul dintre cuvintele "cheie". Hai ca, incetul cu incetul, descoperim singuri lista. :))) Acuma, tot ce trebuie, este un topic dedicat pentru asta. :))) O sa facem un nou "The Blacklist". By the way, super serial daca nu l-ai vazut. Recomand. Si sorry de off-topic... Edit: Hai ca am aflat ce era si cu mesajul ala. Acelasi lucru ca si la tine. Aparent, daca zici ca semnalul in unele zone ale tarii este foarte pro*t, nu il mai vezi. Se duce in lumea celor mai bune comment-uri.

Jay
Campion certificat
@Arsradu, cu placere si, multumesc pentru aprecieri :).. Ma bucur ca s-a lamurit si ca am fost de ajutor, fiind patita si, mai intuind una alta, ar fi fost pacat sa nu iti spun ca exista aceasta posibilitate.. Am observat ca au inceput sa apara raspunsurile, inclusiv al meu :).. De cand am spus despre cum stau cu timpul :), am inceput sa folosesc sinonime, iar cand e vorba de semnal, spun semnal slab :D P.S. Am auzit de serial, urmaresc si eu cateva seriale, dar, din acesta, nu cred sa fi vazut vreun episod.. Multumesc pentru recomandare.. (Y)

Miha_Z
#StarMember
@arsradu am observat ca din dorinta de a nu exista conflicte intre membri si a nu utiliza un limbaj neadecvat sunt puse aceste limitari. Ce-i drept unele sunt exagerate si-ti cam limiteaza dreptul de libera exprimare. Eu chiar am fost patita sa mi se steaga din mesaje deoarece mi-am exprimat parerea despre o practica incorecta a unui membru care "cerea ♡". Si eu sunt finuta in vorbire, dar ca sa nu se iste discutii mai aprinse, la care probabil ar fi intervenit si alti membri s-a sters tot mesajul, dar am fost anuntata de acest lucru. Nu mi s-a parut ok, ca nu era nicio jignire in continut, dar pe alocuri le-am dat dreptate moderatorilor ca situatia ar fi putut degenera.

DanielaH
Moderator

Salut!

Vă mulțumim tuturor pentru feedback si ne pare rău pentru publicarea cu întârziere a răspunsurilor.

 

După cum ați remarcat, platforma comunității are un blacklist; acesta conține câteva sute de cuvinte și sintagme. Chiar dacă nu neapărat vulgare, cuvinte ca "prost", "naiba", "sânge", "bat" etc. se regăsesc în această listă deoarece ele pot fi folosite și cu conotații negative și nu ne dorim acest lucru aici, în Comunitate. Pentru că textele care conțin astfel de cuvinte intră în moderare manuală, se poate întâmpla cateodată ca ele sa fie publicate cu întarziere.

 

Întotdeauna când intervenim în editarea întrebărilor/ răspunsurilor voastre vă notificăm prin e-mail, fie că este vorba de schimbarea titlului sau modificarea încadrării întrebării. În cazul in care textul nu respectă Principiile Comunității, nu-l publicăm sau îl publicăm parțial, dar vă notificăm cu rugămintea de a-l reformula. Singurele editări pe care le facem fară notificare sunt corectarea erorilor de typo, a greșelilor gramaticale și ștergerea răspunsurilor irelevante (de genul “da, ai dreptate”, “da, așa cred si eu”, “nu știu, n-am auzit de asta”) care încarcă inutil topicul și îl fac mai greu de urmărit.

 

@arsradu, am modificat titlul întrebării tale pentru a fi mai clar la ce se referă și a-l face mai ușor de găsit pentru ceilalți membri în cazul în care se vor confrunta cu aceeasi situație. Am modificat deasemenea încadrarea acestei întrebări – am mutat-o în categoria "Despre Comunitate"/ subcategoria "Comunitatea Orange"

Miha_Z
#StarMember
Uite de exemplu si raspunsul pe care l-am afisat mai sus intrase in procesare, dar daca am dat iar pe numele intrebarii si si-a dat refresh apare fara nicio problema. Mi s-a mai intamplat sa pun un raspuns unul dupa altul la interval de jumatate de ora si ulterior sa constat ca fusese editat si-l facuse un singur raspuns. Un alt aspect care mi-a dat maxim a fost ca incepeam sa scriu un raspuns in comunitate fiind accesata din e-mail si daca pune-am putin raspunsul in "bara" ca sa raspuns la telefon si intram iar in e-mail pe intrebarea respectiva nu-mi mai aparea raspunsul si trebuia iar sa compun... :((

Neaplicabil
DanielaH, mersi frumos. 🙂 Inteleg motivul, si apreciez ca ai mai dat cateva exemple de chestii care pot pune automat o postare in "moderare manuala". Sunt foarte utile. Ideea era sa existe un pic mai multa transparenta fata de useri. Cum am zis si mai sus, eu unul as recomanda mai degraba sa mentionati in momentul in care filtrul respectiv agata vreun cuvant care e in blacklist, in loc sa treaca in moderare manuala, anuntati userul si dati-i posibilitatea sa si-l modifice singur. In felul asta, nici nu mai exista confuzie pe partea userului (intrebandu-se de ce nu i-a fost publicat postul, pentru ca n-are de unde sa stie nici de existenta acelui blacklist, nici de continutul lui), nici nu mai incarca inutil activitatea moderatorilor, si e foarte clar si pentru user ce a zis si ce n-ar fi trebuit sa zica, conform acelui feature de blacklist. Eu zic ca asa e cel mai ok. In felul asta nici nu se publica chestii aiurea, nici nu blacklist-ati tot ca pe urma sa luati fiecare mesaj la mana. Ma intreb, in cate dintre cazuri chiar a fost nevoie sa modificati/stergeti un post, bazat pe acel blacklist? In cate dintre cazuri, acel blacklist a fost accurate? Cat la suta dintre postarile filtrate de blacklist ar fi trebuit intr-adevar blocate/moderate? Vad ca exista si un feature de Report. Eu zic ca, in cazurile in care apare vreun post cu continut intr-adevar inadecvat, oricine ii poate da Report si cu asta basta. Dar asa cum e acum...nu stiu, mi se pare mai multa munca pentru voi, si mai multa frustrare pentru noi. :)) Nu stiu daca e cea mai eficienta metoda. De asemenea, observ ca postul tau e mai "aerisit" decat am reusit sa le fac eu pe ale mele sa fie. Care e secretul? :)) As vrea sa le fac si eu pe ale mele asa. De asemenea, sugestie de implementare: text formatting options. Sunt cat se poate de utile. Si poate face diferenta dintre un post foarte usor de citit si o durere de cap. Nu cred ca vrea nimeni o durere de cap cand citeste ceva. Asa ca, sugestia ramane: adaugati, daca se poate (si nu vad de ce nu s-ar putea), optiuni de formatare a textului. 🙂 Sunt sigur ca foarte multi utilizatori se vor bucura enorm sa le foloseasca.

Romeo_
Senior certificat
Mai apar uneori erori dar sunt rezolvate de echipa Orange