Pop-up-urile in general (in special cele care iti acopera content-ul) sunt o metoda destul de "intrusive" de a atrage atentia. :)) Eu unul recomand evitarea lor. Personal, prefer implementarea actuala.
Iar varianta cu "primele X zile" cred ca omite faptul ca sunt useri care nu posteaza in fiecare zi (nici macar reply-uri la alte topic-uri). Astfel incat, daca nu intri pe site in decurs de X zile, cand intri din nou, vei fi la fel de necunoscator ca-n prima zi. :))
Si mai e o chestie: pop-up sau nu, daca aleg sa-l ignore cu succes, n-ai ce sa le faci. :)
Daca vrei sa faci o treaba de genul asta, si nu-i o idee rea, ai putea sa limitezi accesul la crearea de topic-uri noi nu pe nr de zile, ci pe nr de post-uri (ceea ce iti va arata si cat de involved este acel user in site-ul tau). De exemplu, pe unele forum-uri, exista o functionalitate similara cu cea descrisa de tine, in care noii useri nu pot deschide topic-uri noi, daca au mai putin de 20 de post-uri pe forum.
Acuma, 20 de post-uri mi se pare un pic cam mult pentru a te familiariza cu site-ul. As zice undeva la 10 post-uri sunt suficiente.
Ideea e ca, daca il faci cu 20, userii o sa-ti inceapa sa spameze forumul cu tampenii doar ca sa ajunga la acele 20 de post-uri. So...also not a good idea.
Ii vrei familiarizati cu site-ul, nu spammeri by default. :))