anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Friday Fun: SIM fizic sau eSIM?

DanielaH
Moderator

Salut tuturor!

Așa cum v-ați obișnuit deja, în fiecare vineri ne adunăm aici să discutăm, să ne amuzăm și să împărtășim opinii despre lucruri interesante care ne însoțesc în viața de zi cu zi. Și astăzi punem pe tablă o temă care ține de tehnologia care ne conectează permanent unii de alții: SIM fizic sau eSIM?

Haideți să vedem cum arată debate-ul din acest weekend: Pe de o parte avem un vechi prieten, SIM-ul fizic, o cartelă pe care o putem ține în mână, schimba rapid între telefoane și care ne-a fost alături ani buni de zile. De cealaltă parte avem tehnologia modernă a eSIM-ului care elimină nevoia de cartelă fizică, oferind în schimb flexibilitate și confort digital.

Voi ce alegeți? Sunteți  #TeamSIM, care apreciază simplitatea și tangibilitatea cartelei clasice, sau #TeamESIM, care iubește libertatea și inovația oferite de soluția digitală?

Spuneți-ne în rubrica de comentarii ce experiențe ați avut cu fiecare dintre variante, ce avantaje sau provocări vedeți și, mai ales, care este preferata voastră.

Haideți să continuăm tradiția Friday Fun cu o discuție plină de energie și povești interesante.

DanielaH_0-1788521349705.png

PS: Oricare ar fi alegerea, important e să rămânem conectați și să ne bucurăm de tehnologie.

Să avem cu toții un weekend fain!

Respectă și vei fi respectat(ă), tratează toți membrii așa cum ai vrea și tu să fii tratat(ă).
31 Răspunsuri 31

arsradu
Fost #StarMember

Eu sunt impartit intre SIM fizic si eSIM. E clar ca exista avantaje si dezavantaje de ambele laturi. 
De curand am fost in Turcia si mi-am activat, ca solutie de backup, un eSIM de date de la Voilà (cu ocazia asta, il recomand daca sunteti interesati). Intrucat e eSIM, totul a decurs cum nu se poate mai simplu. Cu toate astea, acum vreo jumatate de an sau poate chiar mai bine, am avut probleme cu eSIM-ul de Orange (ulterior transferat inapoi pe SIM fizic datorită acelor probleme) si a trebuit sa ajung obligatoriu intr-un shop Orange pentru schimbare de SIM. Totul ok. S-a rezolvat usor, dar m-a pus un pic pe drumuri ceea ce as fi preferat sa evit. 
Deci, ca preferinta, in momentul asta, prefer SIM-ul fizic doar din cauza ca inca nu consider eSIM-urile suficient de “mature” pentru a deveni default. Dar e clar ca asta e viitorul si cu siguranta exista destule motive in favoarea eSIM-ului. 

Client Orange

András
Explorator entuziast

Nici nu-mi amintesc cand am trecut la eSIM, insa de atunci nici nu m-am uitat in urma. 🙂

In contextul in care mi se fura sau pierd telefonul, oricum "cartela" este pierduta, insa personal ma simt mai bine cu eSIM, care nu poate fi scos din telefon, iar eu avand functiile activate din telefon ca sa nu poata fi inchis fara a fi autentificat, am posibilitatea de a localiza sau a reseta telefonul (nu vorbesc de cazuri extreme cand cumva se pierde semnalul de la operatorul mobil).

In contextul in care trebuie sa-mi schimb telefonul, mai nou Orange a activat posibilitatea transferului eSIM-ului, cand fac transferul continutului telefonul vechi pe cel nou (cel putin pe iOS). Testat si functional recent.

Deci ma consider in #TeamESIM.