@Mihaela: Desigur, sunt de înțeles justificările și argumentele aduse în privința datelor / simplificare pagină. Să nu uităm că se repetă de fiecare dată ”abonați-vă la newsletter”, fără mențiunea ”....doar cei neabonați”, făcându-se în schimb altă mențiune: ”Necesitatea actualizării informațiilor din profilul fiecăruia”. Aceste mesaje au fost în cazul topicurilor cu diverse concursuri lansate pe Comunitate.
Dar să le luăm în ... alt rând de idei:
- câmp de email: de ce să fie necesar a fi ”read only”? Cunosc multitudine de platforme (nu de forum neapărat) care au chiar și două câmpuri de email: unul pentru cont, iar altul pentru ”corespondență”. Deci nu văd ce e greu în posibilitatea schimbării unei adrese de email. Iar partea de cont nu e obligatoriu să fie un criteriu pentru autentificare. Ai numărul de telefon, ai un pseudonim (chiar și în My Orange). Simplu.
- De ce să fie Comunitatea Orange un grup de ”securiști” (aka pseudonime)? Dacă eu vreau să corespondez cu un utilizator, dacă eu aș vrea să comunic un mesaj unui utilizator din Comunitate.... NU se poate, decât transparent la scenă deschisă, iar aici GDPR-ul cu povestea lui strică tot. Da, se cunosc motivele, dar oare e o consolare la 2 ani de zile? Despre partea cu posibilitatea transmiterii de mesaje în privat pentru utilizatorul X sau Y... povestim pe alt topic, nu aici. Ca idee, în completare la acea opțiune cu ”prieteni” existentă deja, cu aceia să se poată comunica în ”privat”, altfel e doar o listă fără folos. Și (dacă tot am pomenit de ea) având o listă de X, Y, Z... care te ”urmăresc” să-i poți vedea ca listă, nu ”odată-n viață” la selecție și atât.
CONCLUZIE: La profil să existe opțiune de ”descoperire” a anumitor date pentru anumite grupuri (persoane).
- Aici ar putea exista chiar și posibilități de selecție pentru notificare (sau nu) în privința unor topicuri noi pe o anumită temă (sau la general), astfel nu mai ai grija că ”ai ratat” niște topicuri de ieri despre care afli după ...zile, de multe ori chiar și din cauza problemelor de notificare email. Sau ar putea fi oferită inclusiv frecvența de notificare: daily, week, individual, cu posibilitate de grupare a unor răspunsuri. În acest moment unele răspunsuri pur și simplu ...se ratează din cauza frecvenței prea mari la unele topicuri.
- Cât privește partea de ”simplificare”, nici o informație simplificată nu este inutilă. Orice informație (posibilitate) care nu este la îndemâna utilizatorului va duce la topicuri noi, răspunsuri repetate și copy/paste-uri de link-uri redundante, multe conținând aceiași informație. Ca să înțelegeți ”efortul”, puneți-vă în pielea unui profesor care corectează un set de ”teste” la sute de elevi la care predă, toate acestea conținând aceiași ”poveste”.
@razvaN: Cu siguranță nu-mi vei simți lipsa, dar mulțumesc de preocupare.