anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Încheiat] Halloween 2023 în Comunitatea Orange

DanielaH
Moderator

Dovleci 🎃, vrajitoare, lilieci 🦇, mumii, fantome 👻 și pisica 13 🐱? Oare am uitat ceva? 💀 🙀 ☠️ 👺 🕸

Comercială sau nu (autohtonă sigur nu 😊), sărbătoarea de Halloween ne poartă totuși într-o lume magică.

Deși am depășit de mult vârsta în care ne plăcea să ne jucăm de-a “Ne dați ori nu ne dați” (Trick or Treat), fie că ceream sau împărțeam bomboane și alte dulciuri, fie că ne costumam sau nu, noi (eu și familia mea) încă ne mai amuzăm în ziua de Halloween cioplind câte un dovleac, vizionând câte un film sau chiar ascultând o piesă din aceast registru (ex. https://www.youtube.com/watch?v=qsYtRZ4SaaI).

Voi scobiți dovleci? Vă uitați la filme de Halloween? Aveți vreun film sau o melodie preferată?

Oferim un badge special tuturor celor care în următoarele 2 zile ne recomandă aici un film, o carte sau o piesă muzicală la temă (împreună cu o mica descriere pentru alegerea făcută) sau ne arată o poză cu “sculptura în dovleac” sau alte "decorațiuni".

Recomandările mele, alături de o porție sanatoasă de plăcintă cu dovleac și o ceașcă de ciocolată caldă, sunt “Familia Adams” (pentru umorul deosebit de fin și inedit) și seria Harry Potter despre care ne povestește colega noastră Alina aici. Ah, și să nu uit, “320 de pisici negre”, Rodica Ojog Brașoveanu.

#HappyHalloween

P.S. se spune ca “nu eşti niciodată prea bătrân pentru o sperietură zdravănă” 🤣😝🙄😲

41 Răspunsuri 41

Fost Membru
Neaplicabil

Seria Saw a fost super

Lucifer
Cunoscător

Daca suntem asa mari importatori de "cultura" nord americana, va propun dragii mei, sa sarbatorim si urmatoarele sarbatori, caci "Haloween" e prea putin, eu zic ca We need more & need it now!

• Thanksgiving - cine nu iubeste un curcan bine gatit?
  • Columbus Day - cine nu il iubeste pe Columb?
  • Juneteenth National Independence Day - ceva cu sclavi si sclavia. Mda.. in Romania nu a existat sclavia deci pe asta nu avem cum sa o sarbatorim din pacate.
  • 4th of July - ziua independentii SUA. Daca tot ne inspiram de la fratele mai mare, poate sarbatorim si asta.
  • Black history month - toata luna februarie dedicata istoria negrilor. Hmm... cam greu de sarbatorit asta aici in Romania. Vom tine un minut de reculegere pentru bietul George Floyd.
  • Pride month - initial era luna iunie, dar aparent se doreste extinderea sarbatorii pe toata vara. Cam complicat cu paradele homosexualilor in Romania, dar incetul cu incetul astia introduc ceva educatie sexuala in scoli.

Lista nu este exhaustiva, deci puteti veni si cu alte propuneri.

Merci

Pai, am avea asa:

• Ziua lupilor
  • Baba Dochia
  • Ziua Talharilor

Evident, doar cateva sarbatori care ar putea avea o oarecare legatura cu "importul", dar mai neaose.

Si Halloween nu este sarbatoare nord-americana, ci este celtica, deci radacinile sunt europene.

Apropos: am inteles ca in weekend sunt Mosii de toamna. Mai zic de Sambetele Mortilor de pe parcursul anului?

RafaHelper
#StarMember

A trecut ceva timp de cand am văzut ultimul film de groaza așa ca am profitat de timpul liber din weekend si am văzut The Nun II pe HBO MAX. Exista o categorie in aplicație pentru Halloween, iar asta mi-a făcut cu ochiul. Nu va dau cu spoilere, dar se pare ca vinul face minuni. 🙂

Blue12
Senior

Fiind fan mai mult al genului "animatie"(🤣), va recomand "Scooby Doo si Regele Spiridusilor" sau "Scooby Doo si insula zombie"

Animatiile cu "Familia Adams" sunt faine si ele. Daca nu ati mai auzit de adulti care sa se uite la desene, iata-ma...

Animațiile cu "Familia Adams" sunt geniale. Și da, și eu mă uit la desene 😀.

În spiritul Halloween-ului și al afinităților pentru animații, eu mă uitam pe Boomerang la .... vampirul iepuraș, însă de aproape un an a fost scos din grilă. Au rămas episoadele pe... youtube.🦇

Boomerang a disparut complet. A fost inlocuit de Cartoonito, care din pacate, ma plictiseste

Eu am făcut referire la ”grila” de emisiuni a Boomerang, nu la ”grila” de posturi TV aferentă ORO / OROC, cablu/DTH.

Oops, am inteles altceva 😁

Domnul este servit:

Vio73
#StarMember

Dacă tot suntem în atmosfera aceasta importată de la alții, în care nu ne vedem deloc ancorați unii dintre noi, eu recomand filmul Bram Stoker’s Dracula, care este unul dintre cele mai cunoscute cu vampiri din toate timpurile. Filmul este unul de groază, regizat și co-produs de Francis Ford Coppola. Filmul are la bază romanul scris de Bram Stoker, Dracula. Contele Dracula este interpretat de Gary Oldman, în timp ce partenera acestuia, Mina Harker, este interpretată de Winona Ryder.

Sigur că nu mă dau în vânt după așa ceva, dar poate unii se dau!

GeorgianaD
Ex Moderator

Mă declar o mare iubitoare de animații și plăcintă cu dovleac așa că, în această perioadă, mă bucur de faptul că îmi găsesc cu ușurință deserturile mult râvnite, iar la capitolul filme, vă recomand COCO - o comedie vibrantă și plină de tâlc, producție marca Pixel, despre familie, muzică, lumea de dincolo și puterea de ați urma visurile. 

Fost Membru
Neaplicabil

COCO e super! Și poate să îl vadă toată familia. 👍

vladut12am
Cunoscător certificat

Dacă vreți și puțină acțiune combinată cu horror, vă recomand să vedeți seria de filme Jeepers Creepers.