la 19-11-2023 02:14 PM
Fie ele servicii fixe sau mobile, pre-paid sau post-paid, individuale sau la pachet, LUNAR (cel puțin o dată), cu o plată fiecare dintre noi este ”dator”. Așadar, indiferent de tipul serviciilor alese (utilizate), avem de plătit o factură sau de achitat o reactivare / reîncărcare pentru servicii pre-paid.
În acest context, voi cum preferați să faceți acestă plată și de ce?
Avem de ales între o multitudine de variante, fiecare cu avantaje și dezavantaje. Astfel, ca o enumerare pe scurt, putem plăti o factură CASH / CARD/ TRANSFER BANCAR. Dacă ultima este folosită mai mult în sectorul privat, o persoană fizică va alege de obicei cash sau card. De ce CASH? De ce CARD?
CASH: De ce la un terminal de plăți (pay-point, un-doi etc), de ce la bancă, de ce într-un magazin Orange, fie el Orange Shop sau Partener Orange?
CARD: De ce să plătești prin oricare variantă enumerată anterior, dar utilizând cardul bancar și de ce să plătești online (sau să NU alegi să plătești online)? ORANGE încurajează pentru confortul tău plata online, utilizând cardul bancar.
INFO: Știați că pentru servicii prepaid, plata online cu cardul este aducătoare de beneficii DOAR utilizând contul MyOrange? Știați că doar așa veți beneficia de beneficii ca bonificație ”date mobile”? Detalii aici. Nu ai un cont MyOrange? Crează-ți unul aici și acum. Mai mult, și valabil inclusiv pentru abonamente: știați că utilizând aplicația MyOrange pentru efectuarea plăților aferente facturii de abonament / reîncărcării conturilor prepaid beneficiați de puncte în Pinata Party, puncte cu care, pe lângă participarea la concursul cu premii în telefoane și alte device-uri beneficiați de bonificații la alegere, de la minute naționale și date mobile nelimintate, până la activarea unei opțiuni lunare ORANGETVGO? Ba mai mult, primiți chiar și discount-uri sub formă de voucher pentru achiziția unui telefon sau pentru device-uri la alegere.
JUSTIFICARE: Acest topic a fost deschis atât pentru informare, cât și pentru a vă exprima opinia: De ce aș alege o metodă de plată în detrimentul alteia? De ce aleg personal să plătesc printr-o anumită modalitate de plată? De ce sunt deranjat să plătesc o factură online utilizând cardul bancar, dar sunt încântat și nu am reținere la a face achiziții online de Black Friday? Există vreo diferență între metodele de plată? Dacă DA, care? Dacă NU, atunci de ce se preferă alternativa?
Și pentru că nu fac excepție, personal prefer plata facturii/reîncărcarea contului prepaid în mod online, utilizând aplicația MyOrange. De ce? Motivele, lesne de înțeles, le-am enumarat mai sus. Vă mulțumesc pentru feedback, oricare ar fi el. 📝
la 29-11-2023 07:02 AM
la 21-11-2023 08:41 PM
Nu știu…. Probabil comisionarea tranzacțiilor sau schimbarea (complicarea) procedurilor de plată/transfer.
la 21-11-2023 10:36 PM
Mulțumesc. Probabil nu va fi "comisionare", de altfel plățile în general nu sunt comisionate, însă mă gândeam dacă în lipsa facilităților actuale ale OM, ai alege MyOrange sau plata prin transfer de pe cont/card cu o aplicația bancară, oricare ar fi ea. O seară plăcută. 🙂
la 22-11-2023 07:18 AM
Nu știu. Probabil aș lua in calcul My Orange atunci.
la 22-11-2023 07:58 AM
Mulțumesc. Pentru mine, având în vedere contextul și răspunsul tău, pot spune atât: interesant. Dar voi reveni cu concluzii generale pe săptămâna viitoare.
la 22-11-2023 08:31 AM
Am spus “probabil” deoarece pt mine contează foarte mult să am o aplicație care să îmi permită plăți diverse. Din My Orange pot plăti doar factura Orange. Din OM plătesc orice.
la 22-11-2023 08:39 AM
Mulțumesc de completare. Și ca abonat, corect: consider mai avantajoase punctele TY suplimentare (utilizând OM) decat o Pinata din app-ul MyOrange în contextul (condițiile) actual(e). 🙂
la 21-11-2023 12:03 PM
Hellou,
Platesc online, nu suport cozile, imi pare rau.
Din pacate programul de lucru, nu-mi permite sa merg dimineata, cand nu e multa lume.
Dupa masa, daca merg, tot timpul e cineva.
la 21-11-2023 12:09 PM
Mulțumesc @Deyu23 pentru răspunsul tău. Poți detalia care variantă online este preferată de tine? Adică mă refer dacă obișnuiești să plătești din aplicația MyOrange sau din varianta WEB a MyOrange account, sau preferi alte modalități de plată (aplicații bancare, aplicații de plăți diverse facturi).
Ce te motivează să alegi varianta online actuală în detrimentul alteia? Ai schimba varianta actuală de plată într-un anumit context?
la 21-11-2023 12:25 PM
Varianta web tot timpul. Daca nu sunt acasa, sunt la job. Acasa calculator, la locul de munca laptop. Am tot timpul la indemana unul din ele. Prefer varianta web, nu aplicatia pentru ca imi este mult mai usor, mult mai practic. pe telefon ( iphone 13 pro max ) desii are displayul destul de mare, tot timpul trebuie sa introduc datele cardului. Nu-mi ramane salvat tot timpul. Nu as schimba varianta actuala, decat daca dispare.
21-11-2023 12:32 PM - editat 21-11-2023 12:33 PM
Ai încercat salvarea datelor cardului în aplicație în momentul plății? Aceasta în ideea că este singurul impediment. Pe de altă parte, dacă sunt salvate pe cont, ar trebui să fie accesibile și din aplicație.
Și încă o curiozitate: 🙂 Bonificațiile aferente ”Pinata Party” și participarea la concursul ”PinataParty” înțeleg că nu te conving să folosești aplicația MyOrange în locul variantei WEB a contului MyOrange?
la 23-11-2023 01:13 PM
Am incercat salvarea cardului, dar nu ramane.
Iar concursul cu pinata , nu prea merita. E greu sa prind ceva.
De obicei joc la concursuri. La Cola, am castigat excursie la Barcelon de exemplu.
la 23-11-2023 02:00 PM
Mulțumesc. Eu nu folosesc partea cu salvarea cardului. Motiv: se poate salva un singur card, iar eu plățile le fac pe mai multe căprării (aka beneficiari), fiecare cu cardul său. Și deși aș putea avea mai multe conturi MyOrange (că doar există soluție la orice), prefer să am totul într-un singur cont MyOrange, chiar dacă aceasta implică schimbarea (sau salvarea inutilă) cardului.
Cât privește participarea la concursul PinataParty, știu cu siguranță că cine nu participă NU va câștiga nici un premiu. Dar cel puțin, cei care participă pot avea pe lângă șansa participării la concurs, o rezervă necondiționată în ”date mobile”, ”minute naționale” sau vouchere utilizabile în magazinul online Orange. O zi cu spor. 🙂
la 21-11-2023 08:22 PM
Plătesc cu cardul de credit salvat in My Orange, primesc bonusuri și puncte pinata party, e mai convenabil, rapid, ușor și sigur. La fel și ptr yoxo, am un card salvat acolo, se debitează lunar automat.
21-11-2023 10:28 PM - editat 21-11-2023 10:29 PM
Mulțumesc @Andrei416 . Utilizezi exclusiv aplicația MyOrange sau sunt și acțiuni pentru care utilizezi de exemplu varianta web a MyOrange? S-a întâmplat să ai dificultăți în utilizarea aplicației MyOrange pentru plăti alegând astfel altă modalitate de plată? Dacă DA, ce modalitate ai ales? Dacă NU, atunci ai schimba ceva la modalitatea actuală a efectării plății din MyOrange? O seară plăcută. 🙂
la 22-11-2023 03:30 PM
Buna, folosesc preponderent app My orange pe mobil, ptr ca primesc puncte, dar folosesc si pe laptop pe cont de orange. Nu am avut niciodata vreo problema de accesare a app My orange, de aceea o folosesc si voi continua sa o folosesc prioritar. Cred ca pe viitor se vor putea crea oferte de mobil personalizate.
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor