anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

navigare online - ce aplicatie/ program recomandați pentru a fi în siguranță?

CristinaF
Junior entuziast

Bună dragilor!  Ce aplicatie/ program recomandați pentru a fi în siguranță în mediul online? Să fiți la adopost de tot felul de...nedoriți?

3 Răspunsuri 3

Pololică
#StarMember

Salutare!

Ca recomandari de securitate:

• nu intri pe site-uri suspecte (adica... suspecte, indiferent ca e Fat Frumos cu teancul de euro si iti face din ochi cu mana...)
  • aplicatiile folosite sa fie cunoscute (AVG, Avast, Bitdefender, Orange Antivirus, etc)
  • aplicatiile sa fie actualizate (atat aplicatia in sine, cat si baza de date in cazul antivirusilor)
  • intrebi cunoscutii daca un site sau o aplicatie de care nu ai auzit este sigura sau la ce sa te uiti inainte sa accesezi o aplicatie, fisier sau site

Stiu, e un raspuns generalist, dar poti avea cel mai bun antivirus, tot te poti virusa daca nu respecti pasii de securitate recomandati (nu neaparat la ce am zis eu, ci si ai dezvoltatorilor aplicatiilor respective).

Lucifer
Cunoscător

Salutare,

Intrebarea e foarte vaga.

Incepi cu siguranta si termini cu intimitatea.

Pe partea de siguranta e relativ simplu:

• Sistemul de operare al dispozitivului sa fie la zi.
  • Program antivirus
  • Common sense, adica ai grija ce descarci si pe unde navighezi.

Pe partea de intimitate, e mai complicat. Poti sa folosesti un VPN si niste extensii de browser de tip AdBlocker. In rest daca intri pe site-uri de tip Facebook, nu ai parte de intimitate online.

FLo1
#StarMember

Așa cum s-a menționat, nu este o soluție salvatoare pentru ... tot. Eu de exemplu folosesc ....experiența mea (atât cât o fi ea, și nu e vastă raportată la a altora). Adică cel mai important ai grijă pe unde rătăcești pe internet și ce descarci (accesezi). Dacă ceva ți se pare suspect, o resetare (dezinstalare / dezabonare) de la orice app-uri suspecte ar putea să te salveze într-o primă etapă. Dar dacă insiști în locații suspecte, anumite programe (de tip antivirus / ad-blocker, firewall) fie nu-ți vor permite accesul și vei da vina pe ele, fie îți vor permite accesul dar inevitabilul tot se va produce.

Concluzie: Rămâi la distanță de incertitudine și în timp, cu perseverență, vei învăța ”să te joci cu focul”.