anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Când apelez pe cineva care are telefon cu butoane nu le sună telefonul

Florin38
Junior entuziast

Când apelez pe cineva care are telefon cu butoane, nu le sună telefonul; deşi pe respectivii când îi apelează cineva, le sună telefonul. Le apare pe ecran că îi apelez în momentul când îi apelez, dar nu le sună melodia de ton de apel ca să audă că îi apelez. Am sunat la orange şi am fost ṣi la sediul orange din oraşul meu. Dar această problemă nu s-a rezolvat

1 Soluţie acceptată‚

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Am revenit. Se pare ca telefonul ARE functie de blocare apelant. Functia se numeste Filtrare Numere si o gasesti in Contacte > Filtrare numere.

Am testat mai devreme. Daca numarul se regaseste acolo, telefonul va afisa ca se apeleza, dar nu va scoate niciun sunet.

Deci, verifica, asigura-te ca numarul nu este acolo, si incearca din nou.

De asemenea, se pare ca telefonul are si functie de alocare ton de apel personalizat. Cu toate astea, chiar si setat pe "Niciun Sunet", va folosi in continuare tonul de apel implicit (Nokia Tune in cazul meu). Deci problema nu e de acolo.

Cel mai probabil numarul este adaugat la numere filtrate. Scoate-l de acolo si ar trebui sa fie totul ok.

Client Orange

Vizualizare soluţie în postul original

27 Răspunsuri 27

Vio73
#StarMember

Salutare!

Ai depus și o sesizare scrisă, din secțiunea Contact? Adică de aici?

https://www.orange.ro/contact/

Mă gândesc la faptul că poate fi o chestiune tehnică și atunci trebuie analizată atent problema. Eventual, să le spui mai multe detalii legate și de rețeaua în care este cel care primește apelul, modelul de telefon, etc. Sigur, înainte verifică și eventualele setări ale telefonului cu butoane, să nu fie ceva restricții de la el.

Succes!

Florin38
Junior entuziast

Este tot în rețeaua orange. Una dintre persoane are Nokia, dar nu știu Nokia cât. Este un Nokia cu două cartele. La persoana aceea care am zis că are Nokia am șters numărul meu de telefon din el că m-am gàndit că poate fi ceva setare la contactul meu. Dar problema nu s-a rezolvat. Altceva setare nu cred că ar fi problema, pentru că pe persoana respectivă dacă o apelează altcineva, îi sună melodia de apel când o apelează. Numai când o sun eu nu îi sună. Am încercat să o apelez cu număr ascuns, și atunci îi sună melodia de apel când o apelez. Dar când o sun fără număr ascuns, atunci nu îi sună. Şi de blocat nu are cum să mā fi blocat pentru că nu îmi dă respins când o sun, ci sună tit, tit, tit. Iar la urmă îmi răspunde căsuţa vocală. Şi la persoana respectivă îi apare pe telefon că o apelez când o apelez, numai că nu îi sună melodia de apel ca să audă că o apelez

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Acel tit, tit, tit, inseamna ca apelul este respins sau nu se poate face legatura pentru un motiv anume. In anumite cazuri (probleme locale de retea) poate fi si de la operator, dar daca e totul ok cu anonimat, problema nu e de la operator, ci de la telefon (al celui pe care il apelezi). Pentru confirmare, poti incerca SIM-ul persoanei respective in alt telefon.

Ori are numarul blocat in telefon, ori nu are melodie setata pentru tine. Sau melodia nu mai exista in locatia respectiva (daca e una personalizata). Oricum ar fi, din ceea ce descrii, problema pare sa fie la telefon, nu la operator.

Client Orange

Florin38
Junior entuziast

Eu ştiu cum sună la respins sau blocat. Şi nu este sunet de respins. Şi am verificat şi eu acel telefon cu mâna mea şi am văzut cum e. Şi nu sunt blocat pe el. Am şters numărul meu de telefon din el. Şi ştiu că atunci cãnd este şters numărul de telefon a cuiva din telefon, persoana respectivă nu mai poate fi blocată pe el, şi nici nu are cum să fie pusă melodie de ton de apel personalizată. Cãnd ştergi pe cineva de la contacte, se şterge cu toate setările ce le-ai făcut la contactul lui. Şi după ce l-ai şters şi îl introduci înapoi în lista de contacte, nu mai are melodia personalizată şi nu se introduce blocat ci este ca şi cum acel număr nu ar fi existat niciodată în lista de contacte a telefonului. Şi, şi dacă am fost sters de la contacte din acel telefon, tot aceeaşi treabă este. Îi apare la respectivul pe ecran că îl apelez în momentul când îl apelez, numai că nu îi sună melodia de apel ca să ştie că íl apelez. Nici chiar dacă eu sunt şters de la contacte din acel telefon. Şi când alții îl sună. îi sună melodia de apel. Doar când eu îl sun nu îi sună melodia de apel

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Despre ce model de telefon vorbim?

Ideea cu blocatul....sa stii ca se poate sa fie adaugat intr-o aplicatie terta, fara ca acel contact sa fie si in lista de contacte. Cele doua nu au legatura una cu cealalta.

Oricum, daca "suna", in sensul ca nu se aude acel ton specific de ocupat, sau respins, inseamna ca nu e blocat nicaieri, ci doar nu e setata melodia corect (sau...melodia lipseste de tot din telefon). Sau, cum zicea Flo mai sus, are contactul de doua ori, si telefonul nu stie ce setari sa aplice. Cu toate ca, daca ar fi fost asa, odata ce ai sters numarul din telefon, ar fi trebuit sa il ia totusi din memoria cartelei SIM...

Oricum, zi-ne despre ce model e vorba, poate reusim sa-i dam de cap.

Client Orange

Florin38
Junior entuziast

Am găsit ce telefon e. E Nokia 150. Şi de blocat nu am cum să fiu blocat pentru că nu îmi dă respins când îl apelez. Şi la resprctivul îi apare că îl apelez când îl apelez, numai că nu îi sună melodia când îl apelez. Şi nu sunt trecut în acel telefon în mai multe locuri ci doar în agenda telefonului. Am verificat eu. În cartelă nu sunt trecut, iar Google nu are telefonul. Şi nu sunt în acel telefon cu mdlodie personalizatâ ci este setată aceeaşi melodie de apel pentru toate contactele. Şi dacă era setată la mine melodie personalizată, când am fost şters din agenda lui, nu maii aveam cum să fiu cu melodie personalizatâ. Şi atunci trebuia să sune cu melodia ce este pusă din Setâri care este aceeaßi pentru toate contactele

În acest caz este și mai clar: verifică lista de numere blocate. O regăsești la acel telefon, in CONTACTE, dar e o listă separată de lista contactelor existente. Acolo regăsești doar numere de telefon, nu gasești nume asociate numărului. Și da, numărul apare că ar apela, dar fără să deranjeze pe cel apelat. Cel puțin acesta e principiul comportamentului telefonului care are un număr apelant în lista sa de numere blocate.

Florin38
Junior entuziast

M-am uitat în contacte. Dar nu esre nicio listā cu numere blocate

Numarul tău sigur nu este memorat sub un alt nume.... la dublu pe telefonul respectiv? Altfel nu ramâne decât o verificare cu SIM-ul apelat în alt telefon, iar faptul că va suna va însemna că este o problemă din telefonul apelat (acel nokia).

Florin38
Junior entuziast

Sigur nu este numărul meu de telefon cu alt nume. Acel telefon este a mamei mele. Şi nu are de ce să mă pună cu alt nume. Şi când alţii o apelează îi sună melodia de apel. Doar când o sun eu nu îi sună melodia de apel să ştie că o sun

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Telefonul observ ca e un dual-SIM. E folosit cu doua SIM-uri sau unul singur? De asemenea, cu toate ca cel mai probabil n-o sa faca o diferenta prea mare, vorbim de modelul 2020 sau 2023?

Modelul 2020 arata cam asa.

arsradu_0-1701243483291.jpeg

Modelul 2023 arata asa.

arsradu_1-1701243492650.jpeg

Nu am mai umblat de foarte mult timp pe un telefon de genul asta. Dar tind sa cred ca putem exclude din start functia de blocare apelant. Ma indoiesc ca are asa ceva. Am un Nokia mai vechi, dar cu meniu similar, pe aici. O sa ma uit sa vad daca reusesc sa reproduc problema.

Revin.

Client Orange

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut Florin.

Problema nu e de la Orange. Verifica setarile telefonului pe care il apelezi.

Client Orange

Florin38
Junior entuziast

Am verificat. Dar problema nu s-a rezolvat. Eu m-am gândit că ar fi problemă cu cartela mea. Ṣi m-am dus la sediul orange din oraşul meu să mi-o schimbe, dar nu a vrut să mi-o schimbe. Mi-a zis că nu are ce să fie bai cu cartela, ci problema este cu telefonul pe care sun. Dar nu înțeleg cum poate fi problema cu telefonul pe care sun, când respectivul dacă este apelat de alții sau íl apelez cu număr ascuns, îi sună melodia de apel când îl apelez. Numai cãnd íl apelez eu fără număr ascuns nu îi sună. Şi nu m-a blocat, pentru că nu îmi dă respins când îl apelez; şi îi apare pe ecran că îl apelez când îl apelez; numai că nu îi sună melodia de apel ca să ştie că îl apelez

Eu cred că poți pune o întrebare la Orange.