anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum marchez un SMS ca spam pe iPhone?

Trixen
#StarMember

Salutare!

Din cand in cand primesc mesaje text (SMS) pe telefonul meu iPhone.
Pe vremuri stiu ca imi aparea un link sub mesajul primit de la un numar pe care nu il aveam in agenda si puteam sa il raportez ca spam. Acum... nu mai merge (e exact mecanismul descris la https://support.apple.com/guide/iphone/block-filter-and-report-messages-iph203ab0be4/ios, cu mentiunea ca nu mai functioneaza).

Am gasit apoi sugestia de a trimite mesajul la 7726, insa daca incerc sa fac asta primesc informare de la telefon ca trimiterea nu a functionat.

Are cineva vreo recomandare legata de asta, va rog?
Pe Android e simplu. Pe iOS... 😅

Nu stiu in ce masura conteaza, insa folosesc un abonament de voce la Orange Romania.

Multumesc anticipat.

8 Răspunsuri 8

arsradu
#StarMember & 2023 Problem Solver

Salut!

Ce iOS folosesti? Eu n-am mai primit de ceva vreme mesaje Spam, dar ultima data cand am primit aveam optiune dedesubtul mesajului de Delete and Report Junk.

Alternativ...poti bloca senderul. Click pe Sender > Info > Block this Caller.

Nu e chiar acelasi lucru, dar macar nu te mai spameaza.

Client Orange

Foloseam 17.0. Acum 17.1, dar inca nu am primit niciun mesaj.
Tot timpul sunt cu actualizarile la zi, iar in ultimul an am primit cateva astfel de mesaje.
Blochez senderul tot timpul, dar vreau sa raportez si mesajul, ca poate exista sisteme care iau in calcul si filtreaza mai bine, macar pentru altii. Asta cu blocatul oricum nu ajuta prea mult pentru ca se folosesc, probabil, numere temporare. In orice caz, multumesc pentru sugestie. 🙂

arsradu
#StarMember & 2023 Problem Solver

Da, pai de-aia ziceam ca nu e chiar acelasi lucru.

E o solutie si asta, dar numai daca te spameaza acelasi numar. Daca sunt numere diferite.....devine enervant intr-adevar sa trebuiasca sa le blochezi pe fiecare in parte.

Pe de alta parte, nu stiu daca partea de Reporting (din acea optiune de Delete & Report Junk) ar ajuta in cazul asta (fiind numere diferite). Stiu ca in cazul asta, se trimite notificare si catre Apple, dar nu stiu daca ei au vreun sistem care sa detecteze daca si sursa acelor mesaje e aceeasi, astfel incat sa blocheze si mesajele primite de pe alte numere (cu aceeasi sursa).... Ar fi cool, dar nu cred ca se intampla asta.

Si eu tot pe 17.1 acum. Dar....nu pot sa confirm daca mai apare sau nu acea optiune sub mesaj, pentru ca nu am mai primit astfel de mesaje (si nu pot decat sa ma bucur pentru asta). :)) Dar daca primesc ceva de genul asta, te anunt daca are sau nu optiune de Delete & Report Junk.

Client Orange

arsradu
#StarMember & 2023 Problem Solver

Trixen, mai devreme am primit si eu aceasta minunatie de mesaj de la "Posta Romana". Si vad ca imi apare Report Junk.

arsradu_0-1699712350334.png

Cu toate astea, pe Mac nu mi-a aparut comanda respectiva sub mesaj. DAR cand i-am dat Delete, mi-a aparut Delete, urmat de Delete & Report Junk.

Deci, ma gandeam sa-ti zic sa incerci eventual, daca mai primesti spam de genul asta, sa-l stergi, si vezi daca nu iti apare cumva un pop-up cu mai multe optiuni. In mod normal, apare doar Delete. Dar in cazul asta s-ar putea sa apara si acel Delete & Report Junk pe care il cautai. Doar o idee, binenteles.

 

Client Orange

Zilele trecute am primit un nou SMS spam. De data asta mi-a aparut optiunea de a-l raporta.
Nu am facut nimic, nu am schimbat nimic, pur si simplu mi-a aparut. Mai tin sub observatie, insa doar Orange si Apple ar fi putut schimba ceva, avand in vedere ca eu nu am atins 🙂

arsradu
#StarMember & 2023 Problem Solver

Da… Ciudat. La mine a mers dintotdeauna. Astfel incat tind sa cred ca mai degraba Apple ar fi putut avea un bug sau ceva, si s-a remediat intre timp.

Oricum, good to know! Bine ca s-a rezolvat! 🙂

Client Orange

Eolian
Începător

La fel și la mine, nu mai exista opțiunea de report

arsradu
#StarMember & 2023 Problem Solver

Sunt destul de sigur ca optiunea exista. Doar ca tine de numar, daca e detectat de Apple ca fiind potential scam/spam sau nu. In cazul asta, se pare ca nu.

Client Orange