anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Noile reglementari privind utilizarea telefoanelor în timpul condusului

O__Mary
Junior entuziast
Noua lege prevede sancţiuni în cazul folosirii inadecvate de către conducătorii de vehicule a telefoanelor mobile sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, atunci când se află în timpul mersului. Voi utilizați telefonul în timpul condusului? Dacă da, doar apeluri, sau și alte aplicații? Vi se pare o măsură bună?
1 Soluţie acceptată‚

TheSpecialist
Maestru
Este o lege binevenita, dacă s-ar aplica cu responsabilitate ar fi și mai bine. Eu, personal am tot timpul conectat telefonul la mașina, astfel încât orice convorbire o port prin Bluetooth. A devenit o rutina practic, când urc în mașină, centura și activarea Bluetooth-ului, și bineînțeles Waze-ul la drum lung. @svetalex, camera de pe bord nu întra în categoria respectiva pt ca nu o folosești efectiv, ea doar sta acolo lipita de geam și își face treaba.

Vizualizare soluţie în postul original

41 Răspunsuri 41

delfinas
#StarMember
Prea multi iresponsabili la volan, care nu inteleg ca masina e o arma letala si ca orice neatentie poate costa viata lor si a altora, nevinovati. 😞 Trebuie legi dure, care sa se si aplice fara mila!!! Exista tot felul de sisteme handsfree, iar selfie nu se face decât când ai tras pe dreapta!

Vio73
#StarMember
Pentru cei care lucrează în vânzări sau alte domenii unde trebuie folosit mult telefonul, trebuie să se găsească soluții alternative, dar nu să stea în continuare cu telefonul la ureche. Eu, de exemplu, când plec la drum, pun telefonul în suport ( la parbriz ) și activez casca bluetooth. Cred că e una dintre soluții!

Ascary
Campion certificat
Ne cumpărăm mașini de mii de euro dar nu suntem în stare sa ne instalam in ele un sistem handsfree de două-trei sute de euro.

alexmutescu
Junior
Părerea mea , una strict personală , este că aceste noi reglementări nu vor rezolva cu nimic problema aceasta. O lege mai bună ar fi anularea permisului de conducere. Repet este o părere strict personală. Vă salut!

Ascary
Campion certificat
Vorbești la telefon in timpul condusului,fara handsfree te duci la pușcărie,punct! Așa ar trebui. Astfel poate noi și copii noștri nu vom ajunge in sicrie din cauza unor inconștienți.

Laura_cio
Senior
Are dreptate Ascary. Ar trebui sa fie un caz penal utilizarea telefonului in timpul condusului unui vehicul, nu doar sancțiuni cu penalizări și amenzi. Pe noi doar asta s-ar putea sa ne mai facă sa înțelegem.

Ciucuras
Cunoscător certificat
Sunt mulți viteji la volan care nu gândesc ca pot pune în pericol viata lor și a celorlalți. Telefoanele au Bluetooth și le poți conecta cu mașina dacă ai nevoie sa vb la telefon. Consider ca amenzile sunt intodeauna prea mici ptr cei care pun în pericol pe ceilalți oameni.

Neaplicabil
@Ciucuras, pana la un setup pe BT, care ar fi intr-adevar de preferat, dar care necesita o masina ceva mai noua care sa aiba asa ceva, o pereche de casti bluetooth sau un hands-free bluetooth, cred mai la indemana sunt castile cu care iti vine telefonul in pachet. Stii castile alea cu fir pe care nimeni nu le scoate din cutie? :)) Alea. Cred ca pana si cel mai ieftin telefon de pe piata vine cu asa ceva. Nu sunt doar sa asculti muzica la ele. Dar, binenteles, trebuie sa le si folosesti! :)) Nu se leaga singure de gatul tau cand pleci la drum sa-ti zica: "ia-ma cu tine." Adica, daca pe tine te doare in cot de siguranta ta si a celor din jur, indiferent ca sunt pe BT sau cablu, oricum n-o sa le folosesti. :)) Conceptul de hands-free, introdus primordial pentru a oferi soferilor posibilitatea de a mentine ambele maini pe volan, nu e deloc nou. La fel cum car kit-urile nu sunt deloc o chestie noua. De ce nu se folosesc astfel de dispozitive, nu stiu...

Gina
Începător
Eu nu utilizez telefonul cînd conduc. Este o decizie corecta

teacher_
#StarMember
Am o ruda in alta țară care își conectează prin bluetooth telefonul la sistemul audio al mașinii, astfel că atunci când vorbește se aude in boxe. De asemenea, are un fel de calculator cu comanda vocală, astfel că dacă vrea să ajungă undeva, doar spune, și unde oferă indicații.. e ceva super tare, nici nu are treabă cu telefonul...

Vio73
#StarMember
La volan, ne mai abținem un pic. Eu am căștile și dacă mă sună cineva, răspund, iar dacă am de sunat pe cineva, opresc într-o parcare și vorbesc. Mi se par binevenite aceste măsuri, dar numai să fie puse în aplicare!

Romeo_
Senior certificat
O.Mary,nu vreau sa te supar dar aici in Comunitate este necesar sa se discute despre Orange : produse si servicii...

teacher_
#StarMember
@Romeo, eu cred că și subiectele conexe sunt primite. Am văzut atâtea întrebări care nu au legătură cu Orange, care au generat răspunsuri bune. De exemplu, cineva întreba cum sa activeze Whatsapp pe dual SIM. Ce legătură are asta cu Orange? 🙂 Sau altcineva propunea o dezbatere între Huawei și Samsung. La fel, nici o legătură cu Orange. Suntem în comunitatea Orange, dar asta înseamnă că ne putem da cu părerea inclusiv despre actele normative apărute, care îi vizează pe toți posesorii de permise auto. Nu cred că asta este cea mai greșită postare de aici.

imch
Cunoscător certificat
Am vazut acum ceva vreme o emisiune a celor de la Mythbusters in care incercau sa vada ce este mai nociv pentru condus: alcoolul sau vorbitul la telefon. Au descoperit ca vorbitul la telefon, CHIAR SI CU HANDSFREE e mult mai periculos decat alcoolul pentru ca iti distrage atentia. Nu e doar faptul ca nu ai mainile pe volan, ci e faptul ca o bucata din creierul tau se concentreaza pe o alta activitate, drept pentru care reactiile sunt mult intarziate. Acestea fiind zise, sunt 100% de-acord cu orice modificare care insapreste pedepsele pentru vorbitul la volan sau pentru orice poate cauza un accident (si, da, sunt sofer si eu). Din tot sufletul sper ca vorbitul la telefon sau transmiterea de mesaje in timpul condusului vor fi de domeniul trecutului. Vorba lui Ascary mai sus, eu i-as baga la puscarie sau i-as pune sa lucreze o luna la morga... Va las aici niste link-uri la youtube la testele facute de ei. Imi cer scuze pentru calitatea imaginii, nu am reusit sa gasesc un upload mai bun: https://www.youtube.com/watch?v=3vFcIpzF7pc https://www.youtube.com/watch?v=VLVUR9Lesa4

Miha_Z
#StarMember
@Romeo, atat timp cat e vorba de telefon putem dezbate si subiecte conexe. Nu poti discuta strict pe tematica Orange. Trebuie sa abordam si subiecte din aceeasi arie tematica, ca altfel Comunitatea ar fi prea sobra.