anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Experienta mea in roaming non-SEE cu Yoxo

András
Junior entuziast

Desi am trecut la Yoxo inca de la inceputul anului 2021 si am mai calatorit peste cateva hotare, insa toate fiind in spatiul economic european, eram putin ingrijorat cand recent am decis sa trec peste hotarele SEE.

Initial fiind pe planul tarifar de 39 RON cu roaming SEE inclus si cu beneficiul de bani inapoi, recent am trecut la noul plan tarifar de 9 RON fara access roaming. Ideea era ca oricum foloseam mai mult Wi-Fi si consumul meu incadra lejer in cei 10 GB inclusi in noul plan, asa economiseam minim 5 RON pe luna. Cand ma deplasam in afara tari oricum plateam tariful intreg de 39 RON, iar acum diferenta este ca platesc in plus 32 RON peste tariful de 9 RON, per total 2 RON in plus in lunile in care ies din tara. Pentru mine este mai avantajos, insa fiecare sa faca calculele lui.

Bun, dar roaming non-SEE este cu alta bestie decat cu ce eram obisnuit cu Yoxo. Evident inainte de Yoxo aveam experienta in tema, dar aia este o alta discutie. Tariful optiunilor non-SEE din Yoxo in comparatie cu ce eram obisnuit pana acum sunt, sa zicem, putin exagerate la ce benefici ofera.

Deci, inainte de placare aveam planul tarifar de 9 RON peste care am activat optiunea de roaming pentru UK la 45 RON, nimic in plus. Mai aveam cu putin peste 1 EUR cu optiunea credit numere cu tarif speciale, insa nu faceam mare lucru cu ei la ce tarife au in UK.

Dat fiind ca ma pregateam de o drumetie de sase zile, cu sufletul in gura am aterizat in Scotia sa nu cumva sa raman fara semnal. Oricum alternativa era sa-mi iau o cartela locala, sa nu raman fara access la telefon, daca intr-un nefericit caz aveam nevoie de ajutor.
Si supriza... aveam semnal! Mai mult, pe tot parcursul sederi mele atat in Scotia cat si in Anglia, roamingul a functionat exceptional.

Dupa aceasta calatorie pot afirma ca am facut o alegere buna in 2021 sa trec pe Yoxo, care intre timp sa mai maturizat mult. Personal nu am avut probleme cu suportul din aplicatie, nu este in timp real, dar nici n-am avut o situatie care necesita aceasta. Vreo doua/trei ori am avut probleme la plata recurenta a abonamentului insa si acesta s-a rezolvat destul de repede dupa ce am semnalat catre echipa de suport. Trecand de la SIM fizic pe eSIM, experimentand cu 5G si utilizand roaming atat in SEE cat si in alte tari non-SEE pot afirma ca Yoxo nu este cu nimic mai prejos de abonamentele clasice. Clar, exista loc de imbunatatiri, dar sunt sigur ca vor veni cu timpul.

Desigur, cum nevoile difera, si parerile pot fi diferite de la caz la caz.

10 Răspunsuri 10

DanielaH
Moderator

@András, mulțumim pentru postare și feedback! Ne bucurăm că totul a decurs în regulă și experiența a fost una pozitivă.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Foarte interesantă experiența ta și este normal ca fiecare utilizator să aibă păreri diferite, pentru că noi suntem diferiți și avem nevoi diferite nu numai de comunicare, ci în general.

Mă bucur că mai există și oameni care vin cu experiențe pozitive!

 

András
Junior entuziast

Salutare si tie!

Hoinarind la tara si pe meleaguri "pustii", lasand in urma nebunia din orase, intalnind oameni simpli, binevoitori si veseli m-a facut sa realizezi cat de mult am uitat sa fiu recunoscator pentru ce am si cat de mult efort pierd plangand pentru nimicuri. Iar aceasta m-a facut sa incep sa imi schimb atitudinea.

Din fericire, experientele diferite pot face rețeaua să se așeze mai bine și să se profileze mai bine pe un număr mai mare de clienți. 

Vio73
#StarMember

Jos pălăria!

Lucifer
Cunoscător

Tehnic vorbind Marea Britanie a fost in trecut in SEE, deci nu m-as fi asteptat sa apara probleme acolo. Sunt curios cum merge Roaming-ul inafara Europei la YOXO.

Practic este în afara SEE. De ce ar fi probleme? Nu văd motivul. Nu se schimbă o rețea cu alta, ci doar acorduri și niște "bife" pe la tarifare. 

András
Junior entuziast

Pai exact acolo la acorduri daca Orange si reteau gazda au niste clauze nefavorabile consumatorilor sau intr-o zona prind doar semnalul unei retele cu care Orange nu are acord. Imi amintesc ca pe site-ul Orange era o lista cu operatori cu care aceasta are acorduri, insa la Yoxo nu am vazut asa ceva. Da stiu, Yoxo este furnizat tot de Orange, dar nu am gasit nicaieri ca scria roaming in aceleasi conditii ca abonamentele clasice Orange. De aici am avut putina neliniste legata de UK. 

Abonamentele, cartelele și Yoxo sunt servicii separate. Chiar dacă este aceeași rețea (antene), experiența este diferită (beneficii diferite). 

Ca să dau un alt exemplu: Lycamobile. Dacă intri la ei pe site să verifici acoperirea, linkul (de pe site-ul Lycamobile) redirecționează către site-ul Telekom). Așa și cu Yoxo: 3 servicii (abonament, cartelă, Yoxo), aceleași acorduri (pentru semnal), dar tarifare diferită. 

András
Junior entuziast

Multumesc pentru clarificari.