anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Apeluri Internationale Spam

Nicu_10
Junior

Buna,

De cateva zile primesc o gramada de apeluri internationale spam pe zi din diferite tari. Ce as putea face sa nu mai primesc astfel de apeluri? Blocarea acestor numere nu ma ajuta pentru ca sunt apelat tot de pe alte numere. De asemenea nu as vrea sa blochez cu totul apelurile internationale intrucat mai primesc apeluri reale din strainatate la care vreau sa raspund.

Multumesc anticipat

10 Răspunsuri 10

MihaiC99
Cunoscător

Salutare!

Ai putea incerca utilizarea aplicației Orange Telefon ce permite blocarea apelurilor dintr-o anumită țară.

Pololică
#StarMember

Din păcate, primesc și eu pe numărul de muncă (Vodafone) astfel de apeluri (și numerele nu sunt doar de Orange, ci și de Telekom sau străine). Recomandarea ar fi Telefon Orange (disponibil în AppGallery, App Store și Google Play) și să faci respingerea pe calup de numere sau pe țară. 

Miha_Z
#StarMember

Buna. Din păcate, cred că a devenit o problema generala. Înainte de întâmpla să fiu sunata rar, dar de vreo luna s-au înmulțit apelurile. Am avut și 3 apeluri într-o zi, din Polonia, UK și Coreea de Nord. Și eu am blocat numerele, dar apar mereu altele. 😔

alexeugeniu
Explorator

Salutare,

Din pacate au aparut foarte numere de RO cu +4074....... care sunt PrePay banuiesc in care un robotel care nu vorbeste foarte bine limba romana te trimite pe whatsapp.

Ma gandesc daca aceste numere pot fi undeva raportate ca spam si blocate de catre operatori direct?

Ar trebui ca sa nu mai se poata cumpara cartele prepay de oricine,decat pe baza de buletin/pasaport asa cum exista in multe tari si pentru a putea fi indentificati usor cei care se plictisesc rau 😄

Se pot raporta, dar se poate renunta oricand la ele si trecerea la unele noi (ceea ce, presupun, ca se intampla acum: se activeaza numere noi si se trag de ele la maxim, ca apoi sa se activeze alte numere)

Legat de buletin la prepay: mai amintesc faptul ca "s-au scandalizat utilizatorii ca nu au intimitate"? Voila ce se intampla... Am tot spus ca in SUA, la activarea unei cartele prepay, se declara nume si adresa de domiciliu. Bine, nu e sistemul perfect (doar se declara, nu se cere identitatea efectiva), dar si au probleme mai nasoale ca noi.

Eu nu mi-am revenit nici acum.🙂

Totuși, cine o instruiește pe doamna din magazinul alimentar să îmi proceseze mie datele?🤔

Iei cartela si activarea o faci acasa (in aplicatie sau web) sau in magazinul operatorului. Tanti de la magazin doar iti vinde produsul, de restul se ocupa utilizatorul.

Probabil și cu selfie in aplicație (nu toată lumea are acces)..🙂

In magazinul operatorului mai ales în rural.🙂

Pai ori vrem buletine la toata lumea, ori o lasam asa cum e acum. Varianta ar fi ca fiecare operator sa deschida magazine pana la nivel de comuna, dar nu cred ca ar fi rentabil...

O solutie ar fi un fruntas al satului sa ajute pe cei care nu stiu (cu crearea si asocierea identitatii cu numarul respectiv).

Categoric nu este rentabil pentru furnizor. Ca fapt divers, o cartela este mai ieftină într-un magazin terț decât în magazinele furnizorului sau Online.