anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Teste viteza banda internet cu abonament ,,Fibra 2300" - Orange Romania Comunications

Luci_TLM
Cunoscător

Pentru noul abonament ,,Fibra 2300", revin la dvs cu un test viteza la internet, cu un abonament ,,Fibra 2300" Orange Romania Comunications, realizat de mine personal prin cablul UTP CAT 6, desigur folosindu-ma de portul LAN 2.5 Gbps al routerului ZTE F6605R si adaptorul Ethernet cu mufa USB respectiv RJ45: ,,ASUS USB-C2500, 2.5 Gbps".

Unii poate o sa va intrebati de ce am folosit un adaptor Ethernet si nu o placa de retea LAN 2.5 Gbps? Motivul: Unitatea PC-ului meu e inca cu sigiliu de garantie si nu m-am mai complicat sa ma plimb cu ea pe la service-ul autorizat HP sa-mi instaleze domniile lor legal placa de retea PCI-Express. Va dati seama ca placa PCIe e sfanta. Portul USB la adaptor se mai poate deconecta. Controllerele USB mai dau rateuri uneori dar am ramas la final surprins de produsul de la ASUS. Voi vedea in timp ce fiabilitate are. Am comandat pentru teste rapid acest adaptor.

Adaptorul ,,ASUS USB-C2500, 2.5 Gbps" are o mufa USB 3.2 cica, de tip A ,,tata" care se conecteaza la PC sau laptop intr-un port USB 3.0 obligatoriu, deoarece se stie ca versiunea USB 2.0 ,,High-Speed" e limitata la viteza de 480 Mbps doar si astfel nu vom atinge viteze superioare in testul internet de viteza, fiind limitati de controller-ul USB.

,,ASUS USB-C2500, 2.5 Gbps" mai dispune evident de o intrare LAN cu port tip RJ45 ,,mama" in care introducem cablul de retea care e conectat la portul LAN 2.5 Gbps din routerul ZTE.

Adaptorul e plug-and-play dar am preferat pentru stabilitate, sa descarc si sa instalez ultimele drivere ale producatorului Realtek nu cele cu care a sosit adaptorul.

Satelitul mesh ,,ZTE H3601P" a fost si el conectat la routerul ZTE F6605R in timpul testelor. Sa stiti ca fie cu satelitul mesh conectat sau neconectat la router, vitezele raman aceleasi. Eu n-am observat diferente. Ceea ce e un lucru pozitiv.

Folosind pilotul de test viteza ,,Speedtest Custom by Ookla - Orange" rezultatele au fost neasteptat de bune, si anume in jur de 2100 Mbps download, si 1050 Mbps upload". Pentru o linie ,,best-effort" e wow, nu?

CONCLUZIA:

Pentru cei ce pot instala o placa de retea PCIe in desktop-urile lor, va fi mult mai bine decat acest adaptor desi mufa sta foarte ok in portul USB si n-am avut deconectari. Desigur pentru mobilitatea laptop-urilor, daca nu ai o placa default pe 2.5 Gbps, ,,ASUS USB-C2500, 2.5 Gbps" va fi obligatoriu un ,,must have" daca vrei sa treci in
lumea internetului de peste 1Gbps.

Inca sunt in perioada celor 14 zile legale de probe ale serviciului. Sper ca dupa aceasta perioada sa nu stranga
domniile sale din centrala si linie surubul la latimea de banda. Folosesc de 3 ani linia Telekom-ORC si am fost multumim. Vom vedea. Oricum bravo Orange pentru noile aparate si mult asteptatul port ,,de aur" LAN 2.5 Gbps!

17 Răspunsuri 17

Buna ,,DA3" si multumesc pentru interventie. Incearca sa faci testul cu serverul lor dedicat pentru Orange si vei vedea rezultate mai mari ca valoare. Tasteaza pe google ,,Speedtest Custom by Ookla - Orange" si urmeaza testul.  Oricum la mine tichetul de deranjament nu e inchis. Luni voi cere dosarul tehnicianului pe cazul meu, plus dovezile mele cu capturi de ecran din teste si ii reclam la ANPC pentru ca nu doresc sa renunt la servicii dar nici nu ii voi lasa sa platesc abonament superior ca pret si viteza la comportament de gigabit cat am avut inaintea acestui ,,fibra 2300"! Adica fara modificari hardware o luna si jumatate a functionat ca la carte si apoi subit variaza viteza si ,,dispare din latimea de banda"? Nu sunt un carcotas reclamagiu de fel dar nu voi lasa acest caz in voia lor! Te sfatuiesc sa reclami la ANPC. O sa spuneti ca majoritatea nu au incredere in ANPC, ca ei nu fac nimic. Daca nu fac nimic, vei avea grija sa faca! Pentru orice document ca reclamatie trebuie sa-ti aloce numar de inregistrare in sistemul lor. Va asigur ca mie mi s-au rezolvat 3 cazuri in doi ani pe alte domenii tot comerciale dar nu telecomunicatii, la ANPC. In 30 de zile au obligatia cei de la ANPC sa iti ofere in scris detaliile actiunilor lor!

Vezi ca nu cumva acel cablu de retea CAT8 sa nu fie un patch crossover si de acolo viteza pe cablu scazuta. Iti trebuie un cablu LAN Ethernet categoria 6. Nu zic ca acel CAT8 al tau nu ar fi ok, totusi te sfatuiesc sa-l verifici sau sa cauti un cablu CAT6 de preferat cablat mufat din fabrica.

In plus adaptorul de retea ASUS 2.5 Gbps cred ca l-ai conectat la un port USB 3.0 cel putin si cablul de retea la portul LAN 1 de pe router, acel port fiind singurul capabil pentru standardul 2.5 Gbps. Daca conectezi pe USB 2.0 se stie ca acolo viteza maxima e doar 480 Mbps.

Mulțumesc pentru răspuns. Cablul nu este crossover, adaptorul este introdus în USB albastru și măsurătorile au fost făcute pe LAN1. Am încercat și cu CAT 6 și 7. La fel și tehnicienii lor. Au făcut măsurătorile cu cablurile și laptop-ul lor și rezultatele au fost la fel.

Culmea este , că pe speedtest.fix.orange, valorile sunt și mai scăzute. 😀